ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Α.Θεολόγου: Εφαρμογή καθολικών πολιτικών για μείωση ανισοτήτων

Η Κύπρια βουλευτής στα πλαίσια της 140ης Διάσκεψης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης αναφέρθηκε στη σημασία της διατήρησης της ειρήνης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οι μεγάλες ανισότητες που εξακολουθούν να υφίστανται, τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και μεταξύ των χωρών, υπαγορεύουν την υιοθέτηση πολιτικών, οι οποίες θα ενδυναμώνουν τους χαμηλά αμειβόμενους και ταυτόχρονα θα προωθούν την οικονομική συμμετοχή όλων, ανεξαρτήτως φύλου, φυλής ή εθνικότητας, είπε η βουλευτής Άννα Θεολόγου.
 
Μιλώντας κατά τις εργασίες της 140ης Διάσκεψης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, που ολοκληρώνονται αύριο στη Ντόχα του Κατάρ, η βουλευτής κα Άννα Θεολόγου συμμετείχε σε συζήτηση της Μόνιμης Επιτροπής για τις σχέσεις με τα Ηνωμένα Έθνη με θέμα «Η διασφάλιση της συμμετοχής και της ισότητας μέσω της ενδυνάμωσης των ανθρώπων».
 
Αναφερόμενη στην υιοθέτηση της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ και στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης που περιλαμβάνει, η κα Θεολόγου σημείωσε ότι παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται διεθνώς για μείωση της ανισότητας και συνεπώς της φτώχειας, οι εισοδηματικές ανισότητες που παραμένουν, απαιτούν λήψη δραστικών μέτρων, που να μην περιορίζονται στην οικονομική διαχείριση του θέματος, αλλά να περιλαμβάνουν τόσο την κοινωνική όσο και την περιβαλλοντική πτυχή.
 
Οι λύσεις που καλούμαστε να δώσουμε, συνέχισε η κα Θεολόγου, πρέπει να περιλαμβάνουν βελτίωση της λειτουργίας και της παρακολούθησης των χρηματοπιστωτικών αγορών και θεσμών, ενθάρρυνση της αναπτυξιακής βοήθειας και των άμεσων ξένων επενδύσεων στις περιοχές όπου η ανάγκη είναι μεγαλύτερη και παράλληλα να διευκολύνουν την ασφαλή μετανάστευση και την κινητικότητα των ανθρώπων.
 
Η Κύπρια βουλευτής αναφέρθηκε στη συνέχεια στη σημασία της διατήρησης της ειρήνης και της σταθερότητας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αποτελεσματικής διακυβέρνησης που βασίζεται στο κράτος δικαίου, προς επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Βασική προϋπόθεση προς αυτή την κατεύθυνση, τόνισε, αποτελεί η ύπαρξη αποτελεσματικών και χωρίς αποκλεισμούς δημόσιων θεσμών, οι οποίοι θα παρέχουν ποιοτική εκπαίδευση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δίκαιες οικονομικές πολιτικές και ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος.
 
Η επίτευξη της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της ενσωμάτωσης, υπογράμμισε η κα Θεολόγου, προϋποθέτει τη συνεργασία κυβερνήσεων, κοινοβουλίων και κοινωνίας των πολιτών, για την εφαρμογή βιώσιμων λύσεων που να καταπολεμούν τη βία και να απονέμουν δικαιοσύνη, που να διασφαλίζουν την ελευθερία της έκφρασης και να παρέχουν την ευκαιρία στους πολίτες να συμμετέχουν στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Λύσεων που να εφαρμόζουν τη νομοθεσία και τις πολιτικές χωρίς καμία μορφή διάκρισης και που να επιλύουν τις διαφορές μέσω λειτουργικών πολιτικών και δικαστικών συστημάτων.
 
Κλείνοντας, η κα Θεολόγου σημείωσε ότι η άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου στις κυβερνητικές δράσεις για όλα αυτά τα θέματα αποτελεί καθήκον των βουλευτών, όπως επίσης η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τις πραγματικότητες της βίας και τη σημασία διατήρησης ειρηνικών και δίκαιων κοινωνιών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που υιοθετήθηκε με 601 ψήφους υπέρ, 57 κατά και 36 αποχές, οι ευρωβουλευτές εκφράζουν την πλήρη αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα και την Κύπρο (φωτ. EPA).

Ορόσημο η Σύνοδος Κορυφής

Η έκβαση της Συνόδου, που θα λάβει χώρα στις 24-25 Σεπτεμβρίου, μπορεί να οδηγήσει τις σχέσεις των δύο πλευρών «σε δύο αντίθετες ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ