ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:27
 

Αβέρωφ για διαβατήρια: Να τιμωρηθούν όσοι παραπλάνησαν τις αρχές

Παράλληλα σημείωσε πως «δεν μπορούν για το εύκολο κέρδος να θέτουν σε κίνδυνο την αξιοπιστία της χώρας»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Αν διαπιστωθεί ότι αυτοί που έπαιρναν 50 και 100 χιλιάδες ευρώ για κάθε αίτηση για παραχώρηση διαβατηρίου παρουσίαζαν ψευδή στοιχεία ή παραπλανούσαν τις αρχές θα πρέπει να τιμωρηθούν, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, σημειώνοντας ότι «δεν μπορούν για το εύκολο κέρδος να θέτουν σε κίνδυνο την αξιοπιστία της χώρας».

Σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψη του στους Συνοικισμούς του Αγίου Ανδρέα και Αγίου Ελευθερίου στα Λατσιά και κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει το γεγονός ότι συνεχίζεται ο σάλος γύρω από την υπόθεση με τα διαβατήρια, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «οικονομίες όπως είναι της Κύπρου για να μπορούν να κρατηθούν, χρειάζεται να υπάρχουν αναπτυξιακά κίνητρα».

«Χωρίς κίνητρα μια οικονομία δεν μπορεί να έχει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης» είπε, προσθέτοντας ότι «την ίδια ώρα όμως, καμία οικονομία στον κόσμο, όσα κίνητρα και να δώσει, εάν δεν έχει την αξιοπιστία και το καλό όνομα, δεν μπορεί να περιμένει θετικά αποτελέσματα».

«Άρα ναι, στηρίζω τα κίνητρα για όλους τους τομείς της οικονομίας. Την ίδια ώρα χρειάζεται ένας έλεγχος και αυτοέλεγχος εκεί που παρατηρήθηκαν αδυναμίες να υπάρξουν το γρηγορότερο δυνατόν διορθωτικά μέτρα», είπε.

Ανέφερε επίσης ότι «ύψιστη εθνική προτεραιότητα είναι να προστατεύσουμε την αξιοπιστία της χώρας και ας μπουν - και πρέπει να μπουν - σε δεύτερη μοίρα τα υπόλοιπα».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ χαρακτήρισε σωστή τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης για ανάκληση διαβατηρίων εκεί και όπου έχουν παρατηρηθεί αδυναμίες «δεδομένου όμως ότι θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες για να μην έρθει ένα δεύτερο λάθος μεγαλύτερο από το πρώτο».

«Αν διαπιστωθεί ότι οι introducers, αυτοί που έπαιρναν και 50 και 100 χιλιάδες για κάθε αίτηση, παρουσίαζαν ψευδή στοιχεία ή παραπλανούσαν τις αρχές, εγώ δεν θα μείνω μόνο στο αν μπορεί να ανακληθεί ένα διαβατήριο. Θέλω να δω αυτή την πολιτεία να τιμωρεί αυτούς τους ανθρώπους, να τους πάρει τις άδειες. Γιατί δεν μπορούν για το εύκολο κέρδος να θέτουν σε κίνδυνο την αξιοπιστία της χώρας. Μόνο έτσι θα στείλουμε τα σωστά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

«Ξέρετε είμαι υπέρ του ιδιωτικού τομέα και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, αλλά πρέπει να σέβεται και ο ιδιωτικός τομέας και η ιδιωτική πρωτοβουλία το κράτος και την αξιοπιστία της χώρας», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΔΗΣΥ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Γερμανικά ΜΜΕ: Περικοπές ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Τουρκία

«Kύριε Μπορέλ, πείτε το στον σουλτανίσκο που λιγόστεψαν οι μέρες του, σήμερα που θα είναι στο σπίτι σας! ...»
ΑΚΑ  |  11:20

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Ο άνθρωπος χωρίς προσωπικότητα πότε θα πάει σπίτι του; »
ΑΚΑ  |  11:17

Κλοπή κατοικίας με λεία 7 χιλ. ευρώ και χρυσαφικά

«ΚΛΟΠΗ ….. κατοικίας ;;; Έκλεψαν κατοικία; Ή μήπως ΔΙΑΡΡΗΞΗ κατοικίας ;;; Πόσο ΠΤΩΧΗ διατύπωση !!! ...»
YIANNOULIS  |  10:51

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Φούλη, από πότε η λέξη "σύνεση" έγινε συνώνυμη με τη λέξη "τρόμος";»
Ai Em  |  10:08

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X