ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αβέρωφ: Κόμμα ανοικτό στην κοινωνία και την αλλαγή ο ΔΗΣΥ

Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε πως ο ΔΗΣΥ τολμά τις μεγάλες αλλαγές για τον τόπο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός ήταν και θα παραμείνει ένα κόμμα ανοικτό στην κοινωνία, ανοικτό στην οικονομία, ανοικτό στην αλλαγή, είπε ο Πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου μιλώντας στο δείπνο παρουσίασης του «Οράματος Κύπρος 2030» με επίτιμο καλεσμένο τον Πρόεδρο Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.
 
Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε πως ο ΔΗΣΥ τολμά τις μεγάλες αλλαγές για τον τόπο και αποτελεί την πολιτική δύναμη που θέλει την Κύπρο συμμέτοχο και συνδιαμορφωτή του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι.
 
Κάνοντας λόγο για τεκτονικές αλλαγές που λαμβάνουν χώρα με ιλιγγιώδεις ταχύτητες στην παγκόσμια κοινωνία, είπε μεταξύ άλλων, ότι οι οικονομικές συναλλαγές και το εμπόριο διεξάγονται με ένα τελείως διαφορετικό τρόπο, οι τράπεζες λειτουργούν χωρίς φυσικά καταστήματα, η τεχνολογία των τροφίμων αλλάζει την αγροτική παραγωγή και οι επίγειες, εναέριες και θαλάσσιες μεταφορές γίνονται ολοένα και πιο αυτοματοποιημένες, προσβάσιμες και φιλικές στο περιβάλλον.
 
Σε ό,τι αφορά τον τομέα της ενέργειας, είπε πως οι νέες και ανανεώσιμες πηγές διαφοροποιούν όχι μόνο τον ενεργειακό, αλλά και τον γεωπολιτικό παγκόσμιο χάρτη με  τη διπλωματία ν’ αλλάζει τρόπο λειτουργίας.
 
Περαιτέρω ανάφερε πως η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση είναι παρούσα, στην οποία υπάρχουν οι δυνάμεις που αντιστέκονται προτάσσοντας ότι πιο παρωχημένο και παρατήρησε ότι κανείς δεν μπορεί να αλυσοδέσει την πρόοδο με τα δεσμά του φόβου και είπε πως στην Κύπρο, εταιρείες διαμαρτύρονται για την αδυναμία να βρουν σύγχρονα καταρτισμένο προσωπικό, για να καλύψουν εκατοντάδες θέσεις εργασίας υψηλών αμοιβών.
 
Αφού εξέφρασε την άποψη ότι αποτελεί έγκλημα κατά της κοινωνίας το να αφήνεται η χώρα στάσιμη απλά και μόνο επειδή η αλλαγή και η μεταρρύθμιση έχουν, όπως κάθε αλλαγή, το πολιτικό κόστος αυτών που τη φοβούνται, ο κ. Νεοφύτου δήλωσε υπερήφανος που ο Δημοκρατικός Συναγερμός, για μια ακόμη φορά πρωτοπορεί, διαθέτοντας πόρους και ενέργεια σε ένα θέμα που ενώ διαφοροποιεί τη ζωή όλων μας, δεν απασχολεί σχεδόν καθόλου τη δημόσια συζήτηση.
 
Προσφωνώντας ακολούθως τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τον οποίο χαρακτήρισε συναγωνιστή στη μάχη για την πρόοδο του Ελληνικού Έθνους αλλά και την εξέλιξη του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος, διατύπωσε την προσδοκία να υποδεχτεί τον κ. Μητσοτάκη όχι απλά ως πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά ως τον Έλληνα πρωθυπουργό.
 
Παραθέτοντας τα κοινά των κομμάτων των οποίων ηγούνται με τον κ. Μητσοτάκη, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι είμαστε πολιτικά υπεύθυνοι και αντιστεκόμαστε στα κελεύσματα της κοινής γνώμης, όταν πιστεύουμε ότι αυτά δεν εξυπηρετούν το εθνικό συμφέρον και  ανοίγουμε νέους δρόμους για την πατρίδα και το μέλλον της.  Πρόσθεσε πως δεν είναι τυχαίο που ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Γλαύκος Κληρίδης που έβαλαν, ο πρώτος την Ελλάδα και ο δεύτερος την Κύπρο στην Ευρώπη.
 
Αναφερόμενος στις επερχόμενες ευρωεκλογές, είπε πως θα καθορίσουν τον ρόλο, τη συμμετοχή και τη δύναμή μας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, προσθέτοντας ότι είναι η διαδικασία που θα στείλει το μήνυμα του κατά πόσο οι πολίτες μας πιστεύουν στην Ευρώπη και το μέλλον της, έναντι των δυνάμεων εκείνων που θέλουν να την δουν να διαλύεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση