ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΚΕΛ για Αγιάζ: Η Κύπρος στιγματίζεται με μια ντροπή ανάλογη του Οτσαλάν

«Δυστυχώς, η κυπριακή Δικαιοσύνη αλλά και η κυπριακή κυβέρνηση έχουν αποδεχτεί δια μέσου της Γερμανίας, την επιχειρηματολογία της Τουρκίας» είπε σε δηλώσεις ο Γιώργος Κουκουμάς

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

«Η Κύπρος στιγματίζεται πλέον με μια ντροπή ανάλογη αυτής της παράδοσης του Οτσαλάν από την Ελλάδα στην Τουρκία» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Κουκουμάς.

Η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ

«Δυστυχώς, από σήμερα η πατρίδα θα μας στιγματίζεται με μια ντροπή ανάλογη αυτής της παράδοσης του Οτσαλάν από την Ελλάδα στην Τουρκία. Δυστυχώς, η κυπριακή Δικαιοσύνη αλλά και η κυπριακή κυβέρνηση έχουν αποδεχτεί δια μέσου της Γερμανίας, την επιχειρηματολογία της Τουρκίας για το ποιος είναι και ποιος δεν είναι τρομοκράτης» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, βουλευτής Γιώργος Κουκουμάς που παρακολούθησε σήμερα την διαδικασία στο Ανώτατο Δικαστήριο σε σχέση με την έκδοση του Κούρδου αγωνιστή Κενάν Αγιάζ.

Υπογράμμισε επίσης, ότι «η κυπριακή κυβέρνηση δεν πρέπει να κρύβεται πίσω από τη Δικαιοσύνη, διότι δεν θα διασωθεί από την κρίση της Ιστορίας. Η απόφαση για εκτέλεση του εντάλματος ήταν πολιτική, όπως πολιτική ήταν και η απόφαση να υιοθετηθεί η τουρκική επιχειρηματολογία για το ποιος είναι τρομοκράτης. Ευθύνες έχει η κυβέρνηση και για τις συνθήκες κράτησης του Κενάν Αγιάζ, αφού μετά την έναρξη απεργίας πείνας από μέρους του, τιμωρήθηκε με απαγόρευση επικοινωνίας, ουσιαστικά με απομόνωση. Ευθύνες έχει ακόμα και για τις σημερινές συλλήψεις άλλων τριών Κούρδων που βρίσκονταν σε απεργία πείνας έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο».

Είναι ξεκάθαρο ότι πίσω από τα εντάλματα που εξέδωσε η Γερμανία για χιλιάδες Κούρδους σε όλη την Ευρώπη, βρίσκονται οι απαιτήσεις του τουρκικού κράτους. Όμως, η Τουρκία πατά πάνω στο γεγονός ότι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ έχουν συμπεριλάβει το PKK -το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα- στις λίστες του με τις λεγόμενες τρομοκρατικές οργανώσεις. Όμως αξίζει να θυμόμαστε όλοι ότι τρομοκράτης θεωρήθηκε και ο Μαντέλα όταν πολεμούσε το ρατσιστικό απαρτχάιντ. Τρομοκράτες θεωρούνται και οι Παλαιστίνιοι που αγωνίζονται ενάντια στην κατοχή από το Κράτος του Ισραήλ.

Για αυτό η σημερινή απόφαση του Ανωτάτου μάς προκαλεί ανησυχία και φόβο για την τύχη και άλλων Κούρδων που ζουν στην Κύπρο οι οποίοι αναπτύσσουν πολιτική δράση και αγωνίζονται για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες τους.

Επισημαίνεται επίσης ότι από μέρους του ΑΚΕΛ, το μέλος του ΠΓ του Κόμματος, βουλευτής Άριστος Δαμιανού έχει προβεί σήμερα σε έντονες παραστάσεις διαμαρτυρίας προς την αρμόδια Υπουργό σε σχέση με τις συνθήκες κράτησης των τριών συλληφθέντων Κούρδων που βρίσκονταν σε απεργία πείνας έξω από το Ανώτατο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση