ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΚΕΛ για κυπριακό: Πρόεδρος και ΥΠΕΞ, απόντες από τις εξελίξεις

Η κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει περισσότερες πρωτοβουλίες και μία διεθνή εκστρατεία για να ανατρέψει τα αρνητικά τετελεσμένα

Newsroom K

«Η εικόνα της περασμένης Κυριακής με τον Ερντογάν στο Βαρώσι και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό εξωτερικών απόντες από τις εξελίξεις δεν πρέπει να επαναληφθεί» λέει σε δηλώσεις του το μέλος του πολιτικού γραφείου του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε σειρά αρνητικών εξελίξεων στο κυπριακό οι οποίες φέρνουν την πατρίδα μας σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Η παρουσία Ερντογάν στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου την περασμένη Κυριακή σηματοδότησε ακόμη μία αρνητική ιστορική εξέλιξη σε μια επικίνδυνη πορεία που δυναμιτίζει το μέλλον του λαού μας. Η απαράδεκτη τουρκική προκλητικότητα χρειάζεται πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστεί. Με θλίψη βλέπουμε τη διεθνή κοινότητα να παρακολουθεί σχεδόν με απάθεια τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας και τις αρνητικές εξελίξεις» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Χρίστος Χριστοφίδης ανέφερε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει περισσότερες πρωτοβουλίες και μία διεθνή εκστρατεία για να μπορέσει να ανατρέψει τα αρνητικά τετελεσμένα που δημιουργούνται. «Με το να παρακολουθούμε απλώς τις εξελίξεις δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Οι πρωτοβουλίες αυτές πρέπει να στοχεύουν στην επανέναρξη ενός διαλόγου στη σωστή βάση για συνολική λύση του κυπριακού που θα επανενώνει και απελευθερώνει την πατρίδα μας. Αυτός είναι ο δρόμος της λύτρωσης του λαού μας. Ταυτόχρονα, οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης πρέπει να στοχεύουν στην αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων και την αποφυγή νέων τετελεσμένων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Το μετέωρο βήμα του Χάρη

«Η ομοσπονδία με σωστό περιεχόμενο δεν είναι "αναξιόπιστο πολιτικό στερότυπο". ΟΙ καταξιωμένοι διεθνώς ...»
Πέτρος Θ. Παντελίδης  |  21:17

Υποψήφιος με την ΔΗΠΑ ο Αντρέας Πιτσιλλίδης

«Πολιτικοί τυχοδιώκτες της Κύπρου ενωθείτε!!!!!»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  22:21

Μας πήρε ο δαίμονας

«Η ε/κ αρχουσα ταξη απο το 1955, δια πυρος και σίδηρου, επιδιωξε τη μονοπωληση της εξουσιας, στη Κυπρο, ...»
levant  |  20:24

Συνάντηση Αβέρωφ-Σιζόπουλου για τους προϋπολογισμούς

«Κορώνες σούπερ πατριωτισμού και μάχης κατά της Διαφθοράς από τον Σιζόπουλο αλλά εντελώς τυχαίως η Προεδρία ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:21

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση