ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βουλευτικές: Παίζουν τα τελευταία τους χαρτιά κόμματα και υποψήφιοι

Πώς θα κινηθούν τα κόμματα έξι ημέρες πριν τις εκλογές

Ραφαέλα Δημητριάδη

Φουλάρουν τις μηχανές τα κόμματα, έξι ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, με τους υποψηφίους να παίζουν τα τελευταία τους χαρτιά στη μάχη για την ψήφο των πολιτών.

Τα παραδοσιακά κόμματα που είχαν κοινοβουλευτική παρουσία την προηγούμενη πενταετία απευθύνουν κάλεσμα για ψήφο «υπευθυνότητας», τονίζοντας πως πρέπει να επικρατήσει η λογική και όχι το συναίσθημα. Στην αντίπερα όχθη τα νεοεισερχόμενα κόμματα επενδύουν στα μηνύματα για αλλαγή του υφιστάμενου πολιτικού σκηνικού.

ΔΗΣΥ: Το δίλημμα που έθεσε η Αννίτα Δημητρίου

«⁠Θα αφήσετε τη χώρα να βουλιάξει στον διχασμό και τον καταστροφικό λαϊκισμό; Ή θα πάμε μαζί, υπεύθυνα μπροστά;». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε το βράδυ της Δευτέρας η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου. Ένα δίλημμα το οποίο έθετε αρκετά συχνά ενώπιον των πολιτών σε τοποθετήσεις και με αυτό πορεύθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής. O κομματικός μηχανισμός του ΔΗΣΥ αυτή την τελευταία εβδομάδα, βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση για επαφή με τον κόσμο, θέλοντας να στείλει το μήνυμα της σταθερότητας. Στο μήνυμα της η κ. Δημητρίου, αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στην τοξικότητα που βάζουν την Κύπρο, όπως είπε, στη δίνη της εσωτερικής αναταραχής.

O κομματικός μηχανισμός του ΔΗΣΥ αυτή την τελευταία εβδομάδα, βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση για επαφή με τον κόσμο.

ΑΚΕΛ: Προσπάθεια προσέγγισης αναποφάσιστων

Λίγο πριν την κάλπη στο ΑΚΕΛ εντείνονται οι προσπάθειες προσέγγισης αναποφάσιστων ψηφοφόρων, ενώ εκτιμούν πως η απόφαση για παρουσία νέων προσώπων στο ψηφοδέλτιο αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα. Όπως φαίνεται η ανταπόκριση του κόμματος για ανανέωση με νέο «αίμα», είναι θετική. Παράλληλα, το κόμμα της αριστεράς στοχεύει στην προβολή του μηνύματος πως στη Βουλή πρέπει να ενισχυθούν οι πολιτικές δυνάμεις που επικεντρώνονται στην κοινωνία. Την ίδια στιγμή, υπάρχει η πεποίθηση πως η παρουσίαση του κοινοβουλευτικού έργου του κόμματος, καθώς και οι βασικές προτεραιότητες που θέτει για την επόμενη πενταετία είναι κάτι που πιθανό να ενισχύσει το ΑΚΕΛ.

Προσπάθεια ΑΚΕΛ για προσέγγιση αναποφάσιστων ψηφοφόρων

ΔΗΚΟ: Επικέντρωση στη συσπείρωση

Στο ΔΗΚΟ η προσπάθεια επικεντρώνεται στην ενίσχυση της συσπείρωσης, με την επικοινωνία τόσο με τη βάση του κόμματος όσο και ευρύτερα με τα κοινωνικά στρώματα να εντείνεται όσο πλησιάζει η κάλπη. Το μήνυμα που επιδιώκει να περάσει η ηγεσία είναι πως για τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία δόθηκαν μάχες και κρατήθηκε υπεύθυνη στάση. Την ίδια ώρα, επικρατεί ανησυχία και προβληματισμός για το γεγονός πως τα νεοεισερχόμενα κόμματα δεν εκφράζουν πολιτικές θέσεις σε συγκεκριμένα θέματα. Παράλληλα, το πολιτικό αποτύπωμα που επιθυμεί να αφήσει στον κόσμο το ΔΗΚΟ, είναι πως πρόκειται για ένα κόμμα το οποίο βρίσκεται στην πολιτική ζωή του τόπου εδώ και 50 χρόνια δίνοντας αγώνες, χωρίς φόβο για ανάληψη ευθύνης. Ένα μήνυμα, το οποίο έστειλε και ο Πρόεδρος το ΔΗΚΟ, στην τελική προεκλογική συγκέντρωση, τονίζοντας πως το κόμμα, ανέδειξε τη διαδρομή των 50 χρόνων του ως πορεία αγώνων, ευθύνης και προσφοράς προς την Κύπρο και τον λαό της.

Προσπάθεια ΔΗΚΟ για ενίσχυση της συσπείρωσης 

ΕΛΑΜ: Συγκρατημένη αισιοδοξία

Στο ΕΛΑΜ επικεντρώνονται τόσο στις ημέρες πριν τις βουλευτικές αλλά και στην ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, με τους υποψηφίους να συντονίζουν τις κινήσεις τους και να καταρτίζουν πρόγραμμα για τη συγκεκριμένη ημέρα. Τα μηνύματα που λαμβάνουν οι υποψήφιοι από τους πολίτες χαρακτηρίζονται ενθαρρυντικά με αποτέλεσμα να εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία. Ωστόσο, παρά τη θετική εικόνα που διαμορφώνεται, θεωρούν πως πρέπει να περιμένουν για το αποτέλεσμα της κάλπης.

Θετικά μηνύματα αλλά συγκρατημένη αισιοδοξία στο ΕΛΑΜ

Αισιοδοξία παρά τις δυσκολίες

Παρά τις δυσκολίες που φαίνεται να αντιμετωπίζουν για είσοδο τους στη Βουλή, ΕΔΕΚ και Κίνημα Οικολόγων εκφράζουν αισιοδοξία πως θα έχουν μια θέση στα έδρανα. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ, ο οποίος, σε παρέμβασή του στον Άλφα, εξέφρασε την πεποίθηση πως, το κόμμα κέρδισε την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Αισιοδοξία παρά τις δυσκολίες

Βολτ: Η συμπάθεια να γίνει ψήφος

Στο Βολτ υπάρχει η αυτοπεποίθηση πως θα βρίσκονται στη νέα σύνθεση της Βουλής, και αυτό που ευελπιστούν και επιδιώκουν είναι η συμπάθεια που τους δείχνει ο κόσμος να μετατραπεί σε ψήφο.

 Στο ΒΟΛΤ επιδιώκουν η συμπάθεια να γίνει ψήφος

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

NEWSROOM

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Ραφαέλα Δημητριάδη

Βουλευτικές 2026: Τελευταία Ενημέρωση

X

Μπες στο μυαλό των
αγαπημένων σου αρθρογράφων

Λάβε στο email σου το τελευταίο τους άρθρο τη στιγμή που δημοσιεύεται.

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ

Απόκτησε συνδρομή με €50 τον χρόνο για πρόσβαση στην έντυπη έκδοση.

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ