ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δεν διεκδικεί θέση στην Κεντρική Επιτροπή ο Άντρος

Θα έχει το δικαίωμα να παρίσταται σε συνεδριάσεις κατόπιν πρόσκλησης

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Την απόφαση να μην διεκδικήσει θέση στην Κεντρική Επιτροπή φέρεται να έλαβε ο Άντρος Κυπριανού. Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές της «Κ» θα έχει το δικαίωμα να παρίσταται σε συνεδριάσεις κατόπιν πρόσκλησης από την νέα ηγεσία. Το ίδιο ίσχυε και για τον πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, όταν παρέδωσε τη σκυτάλη στον Άντρο Κυπριανού.

Πάντως ο κ. Κυπριανού κατά την τελευταία του ομιλία είχε παραδεχτεί πως έγιναν λάθη και υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει ενότητα. Αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι η έμφαση που δόθηκε στο ζήτημα του παραγοντισμού και της ανάγκης καταπολέμησής του καθώς όπως σημείωσε είναι ένα από τα θέματα που δίδουν την αίσθηση στον κόσμο της Αριστεράς πως το ΑΚΕΛ είναι το ίδιο με τα άλλα κόμματα. Έδωσε έμφαση και σε οργανωτικά προβλήματα. Απέφυγε ωστόσο να κάνει απολογισμό για τις βουλευτικές εκλογές του 2016, τις προεδρικές εκλογές που ακολούθησαν, το εκλογικό αποτέλεσμα του περασμένου Μάη αλλά και το τι εξελίχθηκε για την Προεδρία της Βουλής.

Αλλαγές στην Κεντρική Γραμματεία με ονόματα να ακούγονται ήδη για την θέση του γ.γ της ΠΕΟ και του γενικού οργανωτικού

Σήμερα αναμένεται πάντως η εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής από τους σύνεδρους. Τα νέα 105 μέλη θα ανακοινωθούν το πρωί της Κυριακής και στη συνέχεια θα συγκληθεί η πρώτη συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής. Το πρωί της Κυριακής θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες των στελεχών που επιθυμούν να διεκδικήσουν την θέση του γενικού γραμματέα του κόμματος. Δεδομένες είναι οι υποψηφιότητες των Στέφανου Στεφάνου και Γιώργου Λουκαϊδη. Την επιθυμία τους εκδήλωσαν στην κεντρική γραμματεία του κόμματος όπως είχε αποκαλύψει η «Κ». Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως σε αντίθεση με τον Δημήτρη Χριστόφια, ο Άντρος Κυπριανού δεν έδειξε να ευνοεί οποιαδήποτε εκ των δύο ή Τρίτη υποψηφιότητα, τηρώντας αποστάσεις. Αναμένονται ωστόσο εξελίξεις και στην κεντρική γραμματεία, καθώς μαζί με τον κ. Κυπριανού αποχωρούν ο γ.γ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης και ο γενικός οργανωτικός Χρίστος Αλέκου. Ήδη για την διαδοχή του κ. Κυρίτση, θεωρείται δεδομένο το όνομα της πρώην υπουργού Εργασίας Σωτηρούλας Χαραλάμπους , ενώ για την θέση του γενικού οργανωτικού έχει ακουστεί το όνομα του Νεοκλή Συλικιώτη αλλά και του Χάρη Καράμανου, ο οποίος εργάζεται ήδη στο οργανωτικό του κόμματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΑΚΕΛ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση