ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διαβεβαίωση Καρούσου για αντιμετώπιση προβλημάτων σε άτομα με αναπηρία

«Το Υπουργείο θα συνεχίσει, μεταξύ άλλων, να επιλαμβάνεται θεμάτων που αφορούν στην προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρίες στα δημόσια κτίρια», αναφέρει ο Υπουργός

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος διαβεβαίωσε αντιπροσωπεία της Κυπριακής Συνομοσπονδίας Οργανώσεων Αναπήρων (ΚΥ.Σ.Ο.Α) ότι θα συμβάλει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν άμεσα στα άτομα με αναπηρία.

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι ο κ. Καρούσος, σε συνάντηση με την αντιπροσωπεία την Τετάρτη, τόνισε ότι το Υπουργείο θα συνεχίσει, μεταξύ άλλων, να επιλαμβάνεται θεμάτων που αφορούν στην προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρίες στα δημόσια κτίρια και στις δημόσιες μεταφορές, θεμάτων που αφορούν στην κατάλληλη διαμόρφωση πεζοδρομίων, καθώς επίσης στην αναβάθμιση της υφιστάμενης πληροφόρησης στις στάσεις των λεωφορείων έτσι ώστε να είναι κατανοητή και στα άτομα με αναπηρία.

Η αντιπροσωπεία της ΚΥ.Σ.Ο.Α ζήτησε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων όπως, σε συνεργασία με τα άλλα Υπουργεία, προχωρήσει στην ίδρυση της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας, καθώς και στην εκπόνηση ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης που αφορά στην προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία.

Ο κ. Καρούσος ανέφερε ότι ο ίδιος προσωπικά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στο όλο θέμα και ότι το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων προτίθεται να συμβάλει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και την προώθηση των θεμάτων που αφορούν άμεσα στα άτομα με αναπηρία.

Την ανάγκη προώθησης έργων για την περιοχή έθεσε το ΕΒΕΑ στον Υπουργό Μεταφορών

Θέματα όπως η κατασκευή δρόμων και κυματοθραυστών, έθεσε πρόσφατα αντιπροσωπεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου (ΕΒΕΑ) στον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Γιάννη Καρούσο.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Επιμελητηρίου αναφέρεται ότι «αντιπροσωπεία του συναντήθηκε με τον Υπουργό Μεταφορών κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψης του στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Το ΕΒΕΑ ενημέρωσε τον Υπουργό για έργα τα οποία θα πρέπει να λάβει υπόψη του και να αναλάβει δράση» προς υλοποίηση τους.

Μεταξύ των έργων είναι «η αναβάθμιση του Ποταμού Λιοπετρίου, η δημιουργία πεζόδρομου από τον ποταμό Λιοπετρίου μέχρι την Αγία Θέκλα, η αναβάθμιση οδικού φωτισμού και δημιουργία κυματοθραυστών στην περιοχή Αγίας Θέκλας – ποταμού και η δημιουργία αγκυροβολίου για να μπορούν να προσεγγίζουν κρουαζιερόπλοια στην Αγία Νάπα».

Για τη δημιουργία του αγκυροβολίου, ο Υπουργός «ανέφερε ότι το συγκεκριμένο έργο θα έχει μικρό κόστος με μεγάλο όφελος, αφού θα δίνεται η δυνατότητα ώστε η περιοχή να δέχεται αρκετούς τουρίστες και ιδιαίτερα σε περιόδους χαμηλής επισκεψιμότητας».

Το ΕΒΕΑ έθεσε ακόμα υπόψη του κ. Καρούσου «τη δημιουργία τεχνητών υφάλων, την ολοκλήρωση των εργασιών της κατασκευής του δρόμου Αυγόρου – Δάσους Άχνας, την κατασκευή του δρόμου Δερύνειας – Σωτήρας και του δρόμου από τον κυκλικό κόμβο McDonalds προς τη Σωτήρα, τη βελτίωση οδικού δικτύου των Κοινοτήτων και τη δημιουργία ποδηλατόδρομων ούτως ώστε οι τουρίστες να μπορούν να επισκέπτονται και τις μη τουριστικές Κοινότητες της επαρχίας Αμμοχώστου».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση