ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οκτάι: Το ψευδοκράτος προσβλέπει στην κυριαρχία και τα ισότιμα κράτη

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε «ας δούμε ένα νέο όραμα»

ΚΥΠΕ

Η «τδβκ» - όπως αναφέρεται στο ψευδοκράτος - προσβλέπει στην κυριαρχία και τα ισότιμα κράτη αντί στη συζήτηση της ομοσπονδιακής δομής, δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι σε συνέντευξή του στο αγγλόφωνο TRT World.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε “ας δούμε ένα νέο όραμα”, προσθέτοντας ότι η σύνοδος 5 συν 1 πραγματοποιήθηκε για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κοινό έδαφος ή ελπίδα για νέο όραμα. “Αυτό που έφερε ο πρόεδρος της τδβκ Ερσίν Τατάρ είναι πράγματι ένα νέο όραμα στο τραπέζι”, υποστήριξε ο Φουάτ Οκτάι, αναφερόμενος στον Τ/κ ηγέτη.

Υποστήριξε ότι η ελληνική πλευρά δεν έφερε καμιά νέα πρόταση στο τραπέζι και ήρθε ακριβώς με την ίδια πρόταση που παρουσιάζει εδώ και 60 χρόνια. Ανέφερε ότι “η Τουρκία αναγνωρίζει την τδβκ ως κυρίαρχο, ανεξάρτητο και δημοκρατικό κράτος”, προσθέτοντας ότι “η Άγκυρα υποστηρίζει το όραμα της τδβκ και τα δύο έθνη θα είναι μαζί σε αυτή την περιπέτεια”.

Για την επικείμενη συνάντηση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν τον Ιούνιο κατά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο Φουάτ Οκτάι είπε “ας ελπίσουμε ότι θα είναι μια νέα αρχή”.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση