ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το θολό τοπίο ενός διαδρόμου

Στο προσκήνιο μπαίνει η πρόταση της Κύπρου για δημιουργία ενός θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου προς την Γάζα, ωστόσο οι δυσκολίες δεν παραλείπονται

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Όλο και περισσότερο γίνεται αντικείμενο συζήτησης και σχεδιασμών σε ευρωπαϊκό επίπεδο η πρόταση της Κύπρου για τη δημιουργία ενός θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου προς τη Γάζα, ωστόσο λόγω πρακτικών δυσκολιών που σχετίζονται με την κατάσταση των λιμανιών στην υπό πολιορκία παλαιστινιακή περιοχή, η προσπάθεια βρίσκεται σε προκαταρκτικό στάδιο. Κοινοτικές πηγές μάλιστα σημειώνουν πως δεν μπορούν προς το παρόν να δώσουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή της.

Μιλώντας στην «Κ» κοινοτική πηγή επεσήμανε πως αυτή τη στιγμή «δεν μιλάμε ακόμα με τους Ισραηλινούς» για την εφαρμογή της ιδέας προσθέτοντας πως «πρώτα πρέπει να δούμε πώς θα λειτουργήσει». Όπως είπε, υπάρχουν πρακτικές δυσκολίες, που προκύπτουν από την απουσία μεγάλου λιμανιού στη Γάζα, για τις οποίες αναζητούνται πρακτικές λύσεις. Μια ενδεχόμενη λύση θα ήταν η κατασκευή προσωρινής πλωτής δομής στη θάλασσα η οποία να λειτουργεί ως λιμάνι.

 

Διαβάστε το ρεπορτάζ του Γιώργου Κακούρη στην έντυπη έκδοση της «Κ».

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση