ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επ. Γεωργίας: Ζητεί περιορισμένες αυξήσεις ενοικίων στην εκμίσθωση γης για γεωργικούς σκοπούς

«Το ζητούμενο είναι να επιδειχθεί πολιτική βούληση από πλευράς της Κυβέρνησης ώστε να στηρίξει το αίτημα των αγροτών για να μπορέσουν να παραμείνουν ζωντανοί», είπε ο κ. Καυκαλιάς

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ρυθμίσεις που θα περιορίσουν τις αυξήσεις των ενοικίων που επέβαλε η Κυβέρνηση για εκμίσθωση δασικής και κρατικής γης για σκοπούς γεωργικής εκμετάλλευσης σε επίπεδα που να μπορούν να αντέξουν οι γεωργοί, ζήτησε η Κοινοβουλευτική Επιτροπής Γεωργίας.

Σε δηλώσεις μετά τη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Γεωργίας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αντρέας Καυκαλιάς είπε ότι «υπάρχει σοβαρό ζήτημα με το ύψος των ενοικίων τα οποία έχουν καθοριστεί από το κράτος και περιλαμβάνουν σημαντικές αυξήσεις τις οποίες δεν μπορούν να αντέξουν οι γεωργοί».

Ανέφερε ότι η Επιτροπή ζήτησε από το Υπουργείο Γεωργίας και από το Κτηματολόγιο «να υπάρξουν κάποιες ρυθμίσεις που θα περιορίσουν τις αυξήσεις σε επίπεδα που να μπορούν να αντέξουν οι γεωργοί».

Πρόσθεσε ότι «το ζητούμενο είναι να επιδειχθεί πολιτική βούληση από πλευράς της Κυβέρνησης ώστε να στηρίξει το αίτημα των αγροτών για να μπορέσουν να παραμείνουν ζωντανοί και στην διαδικασία άσκησης της γεωργικής τους δραστηριότητας».

Η Επιτροπή θα επανέλθει για το θέμα εντός Σεπτεμβρίου για να ελέγξει την οποιανδήποτε πρόοδο επιτευχθεί, πρόσθεσε.

Αλιευτικό καταφύγιο στην Λάρνακα

Σε σχέση με άλλο θέμα που συζήτησε η Επιτροπή και αφορούσε τα αλιευτικά καταφύγια της Κύπρου και ειδικότερα τα προβλήματα στο αλιευτικό καταφύγιο στην Λάρνακα, ο κ. Καυκαλιάς είπε ότι «η κατάσταση παρουσιάζεται πάρα πολύ δύσκολη σε ό,τι αφορά στην δυνατότητα των ψαράδων να ασκήσουν την αλιευτική τους δραστηριότητα».

«Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και ανάγκη για εκβάθυνση του αλιευτικού καταφυγίου στην Λάρνακα, ένα πρόβλημα που χρονίζει», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή «διαπίστωσε και σήμερα ότι τα χρονοδιαγράμματα που είχαν καθοριστεί δεν τηρούνται με αποτέλεσμα οι ψαράδες να δηλώνουν ότι δεν μπορούν με τα δεδομένα όπως είναι στο αλιευτικό καταφύγιο, να πάνε για ψάρεμα».

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας είπε ότι οι ψαράδες «έχουν πολλές ζημιές στις βάρκες τους λόγω αυτού του προβλήματος και κατ΄ συνέπεια έχουν και απώλεια εισοδήματος».

Είπε ακόμη ότι «έχουν τεθεί νέα χρονοδιαγράμματα από το Τμήμα Αλιείας και από το Τμήμα Δημοσίων Έργων» και εξέφρασε την ελπίδα ότι «αυτή την φορά θα προχωρήσουν στην σύναψη συμφωνίας στις 17 Ιουνίου για να γίνει η εκβάθυνση του ψαρολίμανου».

«Και όλα αυτά, εν αναμονή της οριστικής λύσης που είναι η ετοιμασία μελέτης που θα επιλύει οριστικά το πρόβλημα», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Καυκαλιάς σημείωσε ότι η μελέτη έχει κατακυρωθεί μέσω προσφορών σε ιδιώτη μελέτητη και επιβλέπεται από το Τμήμα Δημοσίων Έργων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

«Απευθύνουμε έκκληση προς όλες τις πλευρές για επίδειξη αυτοσυγκράτησης και για τερματισμό των εχθροπραξιών».

Στήριξη Κύπρου σε Αρμενία

Ο ΥΠΕΞ εξέφρασε προς τον Αρμένιο ομόλογό του τη στήριξη της Κυπριακής κυβέρνησης στις προσπάθειες για ειρηνική επίλυση των ...
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ