ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:44
 

Έθεσε θέμα ηγεσίας στον ΔΗΣΥ ο Παμπορίδης

Σε δυσαρμονία με τον συναγερμικό κόσμο η ηγεσία λέει ο τέως υπουργός υγείας

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Σε δυσαρμονία με τον συναγερμικό κόσμο βρίσκεται η ηγεσία του ΔΗΣΥ λέει σε συνέντευξή του στον κυριακάτικο «Φιλελευθερο» ο τέως υπουργός υγείας Γιώργος Παμπορίδης σημειώνοντας πως τα τελευταία έξι χρόνια που βρίσκεται στο πηδάλιο του ΔΗΣΥ ο Αβέρωφ Νεοφύτου δεν κατάφερε να κρατήσει τον Συναγερμό στις ράγες που θεμελίωσε η «ιστορική ηγεσία». Ο ίδιος κάλεσε ιστορικά στελέχη του κόμματος να παρέμβουν στην ιδεολογικοπολιτική αυτή «παρέκκλιση» του ΔΗΣΥ και προτείνει όπως ο κόσμος να αναδείξει νέα ηγεσία.

Ο Γιώργος Παμπορίδης καταγγέλλει στη συνέντευξη που παρέθεσε τον Αβέρωφ Νεοφύτου ότι πολέμησε το ΓεΣΥ «αγνοώντας επιδεικτικά τη βάση». Εξήγησε πως ο υπάρχει αποξένωση από τη βάση αλλά και από τις αρχές που υπηρέτησε ο Συναγερμός από την ίδρυσή του.

«Ο Γλαύκος Κληρίδης μνημονεύεται κάθε τρεις και λίγο μόνο στα λόγια, ενώ θα έπρεπε να μνημονεύεται με σεβασμό για τις παρακαταθήκες του. Δέστε για παράδειγμα το μονοασφαλιστικό ΓεΣΥ που ήταν τέκνο του Κληρίδη και που η δική μας Κυβέρνηση κατάφερε τελικά να το υλοποιήσει και να το προσφέρει στον λαό, ως την σημαντικότερη κοινωνική μεταρρύθμιση του τόπου. Ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος το πολέμησε αγνοώντας επιδεικτικά τη βάση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο εύκολος λαϊκισμός

Ο ίδιος έκανε λόγο και για την προεκλογική στάση του ΔΗΣΥ κάνοντας διαχωρισμό μεταξύ του πατριωτισμού και του «εθνικιστικού παραληρήματος» που προφανώς ακολουθήθηκε.

«Δεν μπορεί για παράδειγμα ο πατριωτισμός που για τους συναγερμικούς είναι ένα υγιές συστατικό μας στοιχείο, να μετατρέπεται σε εθνικιστικό παραλήρημα επειδή κάποιοι παρασύρθηκαν από τις κορώνες ενός ακροδεξιού σχήματος. Οι λογικές του ‘όλοι οι καλοί χωράνε’ προδίδουν την ποιότητα για χάριν των αριθμών. Αυτό λοιπόν έχει κόστος ανάμεσα στο παραδοσιακό συναγερμικό ακροατήριο. Γιατί ο μέσος συναγερμικός είναι σκεπτόμενος ψηφοφόρος. Ο Συναγερμός δεν απευθύνθηκε ποτέ στα βασικά ένστικτα του εύκολου λαϊκισμού» υπέδειξε ο κ. Παμπορίδης.

Ενορχηστρωτής του πολιτικο-οικονομικού κατεστημένου

Ο κ. Παμπορίδης επισημαίνοντας πως ο ΔΗΣΥ αμφισβήτησε το κατεστημένο και πολεμήθηκε από αυτό όσο λίγα κόμματα υπογράμμισε πως «δεν ήταν ποτέ όραμα του συναγερμικού κόσμου να καταστεί το κόμμα μας ο ενορχηστρωτής του πολιτικο-οικονομικού κατεστημένου και ο εκτελεστής των επιταγών των Τραπεζών και των “ισχυρών” οικονομικών συμφερόντων. Δεν μας γύρισε τυχαία την πλάτη ο κόσμος μας. Νεολαία και σκεπτόμενοι πολίτες δεν προσελκύονται χωρίς όραμα και πλάνο για διαρκή ρήξη με το παλιό και το σάπιο. Συμβιβαστήκαμε με το βόλεμα των “ημετέρων” δίνοντας την εντύπωση πως η εξουσία είναι λάφυρο» είπε χαρακτηριστικά.

Έκκληση σε ιστορικά στελέχη

Κάνοντας λόγο για μία «άνευ προηγουμένου ήττα» ο κ. Παμπορίδης επεσήμανε πως θα πρέπει να επανεκκινήσει ο Συναγερμός ούτως ώστε να τεθεί στη σωστή του βάση. Κάλεσε μάλιστα τα «ιστορικά στελέχη» του κόμματος να παρέμβουν έστω και τώρα.

Όπως είπε «ο Συναγερμός δεν ανήκει σε κάποιους που έτυχε να κάθονται σε κάποιες καρέκλες πίσω από τέτοιες πόρτες» αλλά στον κόσμο του και αυτός θα πρέπει να αποφασίσει για τη νέα ηγεσία του κόμματος με άμεση εμπλοκή στις εκλογικές διαδικασίες. «Αν δεν γίνουν όλα αυτά, πολύ φοβούμαι ότι στο Συναγερμό θα μείνουν οι μέτριοι και όσοι χρειάζονται πλάτες για να αποκτήσουν πρόσβαση στην εξουσία» κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Τζιουλιάνι: Ξέπλυμα Μπάιντεν με δίαυλο την Κύπρο

«You should be more circumspect about positng such a serious charge without background check. THe charges ...»
ANDREAS  |  00:17

#PoliticsBlog Οι επιθέσεις κατά Χριστοδουλίδη και η νέα λίστα του Οδυσσέα

«Δια της πλαγίας η Καθημερινή πλασάρει τον Υπουργό Εξωτερικών ως εν δυνάμει υποψήφιο στις προεδρικές ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:41

Απαντούν οι εκπαιδευτικοί στην έκκληση Χαμπιαούρη για διάλογο

«Ως εκπαιδευτικές οργανώσεις είστε απαράδεκτοι. Δεν σέβεστε ούτε την εργοδότησή σας, ούτε τους μαθητές, ...»
Ελένη Αγαθοκλέους  |  18:46

Δρόμος μετ’ εμποδίων για τον τουρισμό

«Τα παιδία παίζει, οι ηλίθιοι πληρώνουν φόρους και οι ατσίδες πωλούν και αγοράζουν τα πάντα και τους ...»
Ai Em  |  09:37

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X