ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ευρωπαίος Επίτροπος Δικαιοσύνης στην «Κ»: Η Κομισιόν παρακολουθεί στενά τις έρευνες για τα διαβατήρια

Οι κυπριακές αρχές πρέπει να υιοθετήσουν τις συστάσεις του συμβουλίου της Ευρώπης για ανεξαρτησία των δικαστικών αρχών λέει ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δικαιοσύνης

Του Γιώργου Κακούρη

Του Γιώργου Κακούρη

Οι κυπριακές αρχές πρέπει να υιοθετήσουν τις συστάσεις του συμβουλίου της Ευρώπης για ανεξαρτησία των δικαστικών αρχών λέει ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δικαιοσύνης.

Η Κομισιόν παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των διώξεων που σχετίζονται με το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα, ενώ καταγράφηκε και η επεξεργασία αιτήσεων που εκκρεμούσαν μετά την κατάργηση του προγράμματος, σημειώνει σε γραπτή συνέντευξή του στην «Κ» ο Επίτροπος Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς.

Μεταξύ άλλων ο κ. Ρέιντερς επισημαίνει πως στις Βρυξέλλες υπήρξε ανησυχία πως η κυβέρνηση θα εφάρμοζε λιγότερο αυστηρούς ελέγχους στο συγκεκριμένο στάδιο, και υποδεικνύει πως πράγματι, έχουν χορηγηθεί υπηκοότητες και μετά την κατάργηση του προγράμματος.

Όπως τόνισε ο Βέλγος Επίτροπος, η διαδικασία επί παραβάσει παραμένει ανοιχτή και η η Κομισιόν δεν αναλύει μόνο τα νομικά επιχειρήματα της Κύπρου, αλλά θα λάβει υπόψη και το πώς οι κυπριακές αρχές διαχειρίζονται τα ευρήματα της διερευνητικής επιτροπής.

Υπογραμμίζει επίσης τους κινδύνους που περιέχουν και τα προγράμματα παροχής βίζας και άδειας διαμονής σε επενδυτές και αναφέρεται στις ασφαλιστικές δικλείδες που προτείνει η Κομισιόν.

Για το θέμα της μεταρρύθμισης των δικαστικών αρχών, ο κ. Ρέιντερς καλεί τις κυπριακές αρχές να υιοθετήσουν τις συστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης για ανεξαρτησία των δικαστικών αρχών.

Διαβάστε τη συνέντευξη στον Γιώργο Κακούρη στην έντυπη έκδοση της «Κ». Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια βδομάδα δωρεάν συνδρομή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Γιώργου Κακούρη

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση