ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:19
 

Και ο Τρυφωνίδης στην ονοματολογία των ευρωεκλογών

Θέτει όρο εκλεξιμότητας αλλά και ίσης μεταχείρισης σε σχέση με άλλους υποψηφίους

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Αλέκος Τρυφωνίδης μπαίνει στο κάδρο της ονοματολογίας για το ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ. Ο ίδιος έχει δεχτεί κρούσεις από τον Πρόεδρο του κόμματος και από άλλα στελέχη να δώσει τη μάχη στις επικείμενες εκλογές. Μία πρόταση που σίγουρα δεν βλέπει αρνητικά, ωστόσο έχει θέσει τους δικούς του όρους και προϋποθέσεις. Ρόλο για τον ίδιο θα παίξει το ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι, ζητώντας παράλληλα ίση μεταχείριση με άλλους υποψηφίους αλλά και προοπτικές εκλεξιμότητας, στέλνοντας έτσι ευσχήμως το μήνυμα στην ηγεσία πως αν τον θέλουν στο ψηφοδέλτιο θα πρέπει να φροντίσουν να εκλεγεί.

Η αλήθεια είναι πως στο κόμμα του Κέντρου έχουν θέσει ως στόχο και στοίχημα την διατήρηση των ποσοστών που έλαβε το κόμμα στις βουλευτικές του 2016. Και αυτό καθόλου τυχαία καθώς μετά την ήττα των προεδρικών εκλογών τόσο ο Νικόλας Παπαδόπουλος όσο και οι στενοί του συνεργάτες του βρίσκονται στο στόχαστρο για λανθασμένες κινήσεις και χειρισμούς και ιδιαίτερα για τις διαγραφές πρωτοκλασάτων στελεχών μετά το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών. Σε αυτό το πλαίσιο στόχος είναι και η αποφυγή διαρροών ψηφοφόρων του ΔΗΚΟ προς την νεοϊδρυθείσα Δημοκρατική Παράταξη η οποία θα προχωρήσει σε ιδρυτικό συνέδριο στις 21 Οκτωβρίου και θα δώσει την πρώτη της μάχη όπως όλα δείχνουν στις επικείμενες εκλογές.

Μετρά δυνάμεις

Ο Αλέκος Τρυφωνίδης θεωρείται ένα από τα στελέχη που μπορούν να απορροφήσουν τις όποιες διαρροές σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη και για τον Νικόλα Παπαδόπουλο αλλά και για το κόμμα του Κέντρου μάχη. Βλέπει θετικά ένα τέτοιο ζήτημα και το συζητά στις συναντήσεις που έχει με κομματικούς παράγοντες προσμετρώντας τις δυνάμεις του. Ο ίδιος ωστόσο φαίνεται να έχει ήδη αντιπροτείνει να κατέλθουν στο ψηφοδέλτιο ολόκληρη η ηγεσία πλην του ΔΗΚΟϊκού Προέδρου για να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιο, μαζί με τον νυν ευρωβουλευτή Κώστα Μαυρίδη. Ο κ. Τρυφωνίδης έχει παράλληλα θέσει όρο για να κατέλθει ίση μεταχείριση με άλλους υποψηφίους, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα να έχει προοπτική εκλεξιμότητας η υποψηφιότητά του για να κατέλθει.

Δεύτερες σκέψεις

Κάτι που θα παίξει σημαντικό ρόλο για τη διαμόρφωση του ψηφοδελτίου είναι το πώς θα κινηθεί η Αναστασία Παπαδοπούλου. Και αυτό γιατί όλοι όσοι ενδιαφέρονται αναμένουν τη δική της τελική απόφαση. Ήδη εδώ και καιρό συζητείται το όνομά της με κομματικούς κύκλους να αναφέρουν πως πλέον κάνει δεύτερες σκέψεις και ενδεχομένως να μην κατέλθει στην μάχη. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και με δεδομένο ότι στο ΔΗΚΟ θεωρείται φαβορί για εκλογή η κα Παπαδοπούλου, αρκετοί είναι εκείνοι που βλέπουν θετικότερα το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς τους καθώς αυξάνονται οι πιθανότητες εκλεξιμότητας.

Μυλωνάς στο προσκήνιο

Μαζί με τον κ. Τρυφωνίδη πολύ πιθανή είναι και η υποψηφιότητα του εκπροσώπου τύπου του κόμματος Παύλου Μυλωνά. Όπως εκτιμούν πηγές, ο κ. Μυλωνάς έχει το δικό του ακροατήριο που μπορεί να έχει σημαντικές εισροές από την Συμμαχία Πολιτικών αλλά και από τον ευρύτερο ενδιάμεσο χώρο. Το ερώτημα που τίθεται είναι ότι σε ενδεχόμενο εκλογής του το ΔΗΚΟ χάνει την έδρα η οποία πάει ξανά στη Συμμαχία Πολιτών. Από τις συζητήσεις στο ΔΗΚΟ δεν μένει εκτός και το όνομα της Ελένης Θεοχάρους με στελέχη να επισημαίνουν πως η ίδια έχει χώρο στο ψηφοδέλτιο νοουμένου ότι θα είναι υποψήφια κάτω από την ομπρέλα του ΔΗΚΟ. Βάση θα δοθεί και στο οργανωτικό σκέλος για την όποια επιλογή, ούτως ώστε να καλύπτει όλες τις επαρχίες. Σε αυτό το πλαίσιο κομματικές πηγές επισημαίνουν πως η συμμετοχή υποψηφίου από την επαρχία Πάφου είναι απαραίτητη καθώς το κόμμα είναι πολύ δυνατό στην εν λόγω επαρχία.

Στην παρουσία Παναγόπουλου

Πάντως σήμερα το απόγευμα η γραμματεία του κόμματος στην παρουσία του επικοινωνιολόγου του ΔΗΚΟ και σύμβουλου του Προέδρου του κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλου, Κώστα Παναγόπουλου, θα συζητηθούν αποκλειστικά οι ευρωεκλογές. Στη γραμματεία του κόμματος θα θέσουν τις πολιτικές βάσεις, τα οργανωτικά δεδομένα αλλά και το πώς θα κινηθούν επικοινωνιακά για την κρίσιμη εκλογική μάχη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου  |  21:53

Μπήκαν σε κόντρα Χριστοδουλίδης – ΑΚΕΛ για την εξωτερική πολιτική

«Όταν όμως ο πεθερός πλήρωνε την προεκλογική Χριστόφια στη Λεμεσό το 2008 με την ελπίδα πως θα τον διόριζε ...»
Rikkos  |  17:01

Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

«ΛΗΨΕΤΕ ΚΑΡΤΑ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΑΤΜ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΗΜΕΙΑ Μπορείτε να χαράξετε και να συνδεθείτε ...»
MARK DOROTHY  |  16:58

Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

«Get ATM Raw Card and Make it Complete You can hack and log on to ATMs without having to carry it Arms. ...»
MARK DOROTHY  |  16:53

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X