ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κατεχόμενα: Ψάχνονται για την έκθεση του Covid-19

Εντατικές διεργασίες για το άνοιγμα των οδοφραγμάτων.

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Στα κατεχόμενα συνεχίζονται οι εντατικές διαβουλεύσεις για το ζήτημα της επαναλειτουργίας των οδοφραγμάτων. Το μεσημέρι της Παρασκευής (05/06) ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί συναντήθηκε με τον «πρωθυπουργό» Ερσίν Τατάρ και τον Αντιπρόεδρο της «κυβέρνησης» Κουντρέτ Όζερσαϊ.

Οι τρεις πολιτικοί άνδρες συζήτησαν στο «προεδρικό» τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τα οδοφράγματα. Στο τέλος της συνάντησης, ο κ. Τατάρ μιλώντας στον τ/κ τύπο άφησε να εννοηθεί ότι η διαδικασία της επαναλειτουργίας των οδοφραγμάτων δεν πρόκειται να είναι χρονοβόρα.

Όπως πληροφορείται η «Κ» την παρούσα στιγμή η τ/κ πλευρά δρομολογεί την συγγραφή της επιστημονικής μελέτης για την πορεία της πανδημίας στο βόρειο κομμάτι της Κύπρου. Η ε/κ πλευρά είχε προηγουμένως καταθέσει σχετική έκθεση.

Η ηγεσία του κ. Ακιντζί ασκεί κριτική στην «κυβέρνηση» Τατάρ με το σκεπτικό ότι δεν προχώρησε εγκαίρως στην δημιουργία της επιστημονικής έκθεσης. Στις τάξεις της τ/κ αντιπολίτευσης ακούγονται φωνές κριτικής και για τον κ. Ακιντζί, με το σκεπτικό ότι όπως η «κυβέρνηση» έτσι και η ηγεσία του πιάστηκε απροετοίμαστη στο ζήτημα της επιστημονικής μελέτης. Την ίδια ώρα, το «Υπουργείο Υγείας» και οι κύκλοι της «κυβέρνησης» εξακολουθούν να τοποθετούνται αρνητικά για το χρονοδιάγραμμα της σταδιακής επαναλειτουργίας των οδοφραγμάτων που συμφώνησαν προηγουμένως οι δυο ηγέτες.

Υπό κανονικές συνθήκες, για συγκεκριμένες κατοικίες πολιτών, το άνοιγμα των οδοφραγμάτων θα ξεκινούσε στις 8 Ιουνίου. Στις 15 δε, Ιουνίου αναμένεται το τελικό άνοιγμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση