ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:33
 

Καθυστερημένες πληρωμές προκαλούν προβλήματα στην βιομηχανία

Είναι αυτά τα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε για να υπάρχει ένας υγιής ανταγωνισμός, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το πρόβλημα της καθυστερημένης εκδίκασης υποθέσεων οφειλών σε επιχειρήσεις καθώς και της μεγάλης περιόδου αναμονής για καταβολή των πληρωμών σε προμηθευτές, είναι δύο σημαντικά προβλήματα που διαπίστωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου κατά την επίσκεψη του σε βιομηχανίες και επιχειρήσεις στη βιομηχανική περιοχή του Στροβόλου.

Σε δηλώσεις του μετά από την επίσκεψη που πραγματοποίησε την Δευτέρα 20/01, ο κ. Νεοφύτου είπε πως η βιομηχανία δημιουργεί πρόσθετη αξία στην οικονομία, όπως και το παραδοσιακό εμπόριο, και η επίσκεψη του εκεί έχει ως στόχο την καταγραφή των προβλημάτων που υπάρχουν για να βρεθούν λύσεις.

Όπως είπε, χαίρεται ιδιαίτερα την επαφή που έχει τους τελευταίους μήνες με τους ανθρώπους που είναι στην παραγωγή, στο εμπόριο και στην γεωργία, και την Δευτέρα άκουσε τα προβλήματα του κλάδου της βιομηχανίας. Ο κ. Νεοφύτου στάθηκε ιδιαίτερα σε δύο σημαντικά προβλήματα, που έχουν προκύψει και θα πρέπει να βρεθούν λύσεις για αυτά.

Όπως είπε, μια βιομηχανική μονάδα που τα περιθώρια κέρδη είναι μειωμένα και λόγω του ανταγωνισμού, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα όταν υπάρχουν κακοπληρωτές που οφείλει στις μονάδες εκατοντάδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια ευρώ. Το πρόβλημα είναι όταν αυτές οι επιχειρηματίες προσφεύγουν στη δικαιοσύνη για να εισπράξουν τις οφειλές αυτές και το Δικαστήριο χρειάζεται χρόνια για να εκδικάσει την υπόθεση. Μίλησε για περίπτωση που η υπόθεση καταχωρήθηκε το 2012 και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η ουσία της εκδίκασης.

«Αυτή δεν είναι δικαιοσύνη, και έχει δίκαιο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση και εμείς που τους στηρίζουμε που λέμε ότι είναι αναγκαία η μεταρρύθμιση στον χώρο της δικαιοσύνης», είπε και τόνισε πως δικαιοσύνη που καθυστερεί έστω και αν δικαιωθεί κάποιος, εξακολουθεί να υφίσταται η αδικία.

Το δεύτερο σημαντικό πρόβλημα που διαπιστώθηκε σήμερα, είναι το θέμα της αναμονής για μήνες του προμηθευτή για να πληρωθεί. Αυτό, όπως είπε, δημιουργεί μεγάλη στρέβλωση και προκαλεί και κλείσιμο επιχειρήσεων με αντίκτυπο σε εκατοντάδες άλλες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. «Είναι ένα θέμα που μαζί με τα άλλα πολιτικά κόμματα και με την Κυβέρνηση, θα πρέπει να το δούμε», είπε και πρόσθεσε: «Πρέπει να βάζουμε κανόνες, οι έλλειψη κανόνων δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην αγορά».

Εξήγησε πως όταν το περιθώριο κέρδους ενός επιχειρηματία είναι 3% με 5% και όταν αυτός δίνει τα προϊόντα του και θα πρέπει να περιμένει 6 μήνες για να πληρωθεί, οι τόκοι που θα πληρώσει εξανεμίζουν τα μικρά περιθώρια αυτά του κέρδους.

«Είναι αυτά τα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε για να υπάρχει από τη μια ένας υγιής ανταγωνισμός και από την άλλη να μην κινδυνεύουν νοικοκυρεμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να μπαίνουν σε οικονομικές περιπέτειες», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ευρωβαρόμετρο: Δυσπιστούν έναντι των κομμάτων οι Κύπριοι

«To ίδιο ποσοστό θα λάμβανε η ερώτηση αν εμπιστευόμαστε τις συντεχνίες που για χάρη των ψήφων όλες οι ...»
ΑΚΑ  |  09:42

Κυπριακό και έκνομες ενέργειες Τουρκίας στη συνάντηση Προέδρου - Φον Ντερ Λάιεν

«Η ΕΕ μας δουλεύει κανονικά και εμείς τον χαβά μας!!! Σχεδόν όλες οι χώρες της ΕΕ έχουν συμφέροντα και ...»
ΑΚΑ  |  09:38

Σε αφαίρεση του όρου 4.11, προχωρεί άμεσα ο ΟΧΣ

«Ωραία είδηση για τον όρο 4.11. Αλήθεια τι λέει αυτός ο όρος; »
Χ  |  19:28

Σε αφαίρεση του όρου 4.11, προχωρεί άμεσα ο ΟΧΣ

«Ωραία είδηση για τον όρο 4.11. Αλήθεια τι λέει αυτός ο όρος; »
Χ  |  19:27

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X