ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λοϊζίδου: Επίπληξη σε Χαμπιαούρη για αποστολή μηνυμάτων σε εκπαιδευτικούς

Ζήτημα παραβίασης προσωπικών δεδομένων των εκπαιδευτικών βλέπει η Επίτροπος

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Επίπληξη για την κίνηση του Κώστα Χαμπιαούρη να αποστείλει στους εκπαιδευτικούς την παραμονή του δημοψηφίσματος ηλεκτρονικό μήνυμα κάνει η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Ειρήνη Λοϊζίδου καθώς όπως φαίνεται παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα των εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με την γνωμάτευσή της εκδίδει απαγορευτικό με σκοπό τον οριστικό περιορισμό της επεξεργασίας των δεδομένων που αφορούν στο προσωπικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο όλων των εκπαιδευτικών της δημόσιας εκπαίδευσης «από τον καθ΄ού για σκοπό ή σκοπούς άλλους από την διεκπαιρέωση διοικητικών διαδικασιών τύπου διαχείρισης αιτήσεων για άδεια απουσίας/άδειες ασθενείας ή διαχείριση αίτησης μετακίνησης/τοποθέτησης.

Βάσει της γνωμάτευσης της επιτρόπου προσωπικών δεδομένων η ενέργεια του υπουργού αποτελεί υπέρβαση των αρχών του περιορισμού και της αρχής της νομιμότητας αντικειμενικότητας και διαφάνειας.

Σύμφωνα με την γνωμάτευση της κας Λοϊζίδου είχαν υποβληθεί δέκα αιτήσεις παραπόνων από τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι έλαβαν σε μήνυμα την υπουργική απόφαση από πλευράς του Υπουργού ενώ ελαφρυντικό παράγοντα έπαιξε και το ότι δεν υπάρχουν σχετικές προηγούμενες παραβάσεις.

Στους επιβαρυντικούς παράγοντες ρόλο έπαιξε το ότι η παράβαση αποτελούσε μεγάλο αριθμό υποκειμένων των δεδομένων και συγκεκριμένα το σύνολο της εκπαιδευτικής υπηρεσίας, δεν παραδέχτηκε την παράβαση και παράλληλα ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι η υπεράσπισή του μέσω επιστολής στις 19 Σεπτεμβρίου με τα νομικά σημεία που έθιξε κρίθηκαν ανεπαρκή.

Δείτε εδώ την επιστολή της Επιτρόπου προς το Υπ.Παιδείας

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X