ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λουκαϊδης: Το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί διχοτομική λύση

«Αντλούμε διδάγματα από την ελληνική επανάσταση του 1821 στους σημερινούς μας αγώνες για ελευθερία, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη»

Newsroom K

Το μήνυμα πως το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί διχοτομική λύση, οποιασδήποτε μορφής, έστειλε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης.

Σε δηλώσεις μετά την μαθητική παρέλαση στη Λευκωσία, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι «αντλούμε διδάγματα από την ελληνική επανάσταση του 1821 στους σημερινούς μας αγώνες για ελευθερία, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη».

«Είναι σταθερή πεποίθησή μας ότι τον στόχο για απελευθέρωση της Κύπρου, για επανένωση της πατρίδας και του λαού μας, τον υπηρετούμε καλύτερα παραμένοντας στις παραμέτρους του ΟΗΕ και εμμένοντας σε λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας», πρόσθεσε.

Ο κ. Λουκαϊδης έστειλε το μήνυμα ότι ως ΑΚΕΛ δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθούμε, «διχοτομική λύση οποιασδήποτε μορφής, είτε λύση δύο κρατών, είτε συνομοσπονδία, είτε η διαιώνιση του σημερινού κατοχικού στάτους κβο».

Ερωτηθείς για την παραίτηση του Προέδρου της Ερευνητικής Επιτροπής για τον Συνεργατισμό Γεώργιου Αρέστη από την Πειθαρχική Επιτροπή της Αρχής Δημόσιας Εποπτείας του Ελεγκτικού Επαγγέλματος, ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι «πρόκειται για μια πράξη αυτοσεβασμού από πλευράς του κ. Αρέστη γιατί δυστυχώς», όπως είπε, «ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο κ. (Υπουργός Οικονομικών Χάρης) Γεωργιάδης και γενικότερα η Κυβέρνηση έχουν δείξει μια βάναυση περιφρόνηση τόσο προς το πόρισμα της ανεξάρτητης Επιτροπής για τον Συνεργατισμό όσο και προς την ίδια την Επιτροπή».

«Θεωρούμε ότι αυτή η περιφρόνηση προς το πόρισμα και προς την Επιτροπή συνιστά ταυτόχρονα και περιφρόνηση προς τη νοημοσύνη του λαού και την ώρα που δεν αναλαμβάνονται ευθύνες από τους κυβερνώντες και δεν αναγνωρίζουν κανέναν λάθος σε αυτό το προμελετημένο έγκλημα σε βάρος του Συνεργατισμού και των πολιτών οι πολίτες έχουν νοημοσύνη και κρίση και μπορούν να αποδώσουν τις ευθύνες εκεί και όπου ανήκουν», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X