ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λουκαϊδης: Το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί διχοτομική λύση

«Αντλούμε διδάγματα από την ελληνική επανάσταση του 1821 στους σημερινούς μας αγώνες για ελευθερία, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη»

Newsroom K

Το μήνυμα πως το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί διχοτομική λύση, οποιασδήποτε μορφής, έστειλε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης.

Σε δηλώσεις μετά την μαθητική παρέλαση στη Λευκωσία, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι «αντλούμε διδάγματα από την ελληνική επανάσταση του 1821 στους σημερινούς μας αγώνες για ελευθερία, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη».

«Είναι σταθερή πεποίθησή μας ότι τον στόχο για απελευθέρωση της Κύπρου, για επανένωση της πατρίδας και του λαού μας, τον υπηρετούμε καλύτερα παραμένοντας στις παραμέτρους του ΟΗΕ και εμμένοντας σε λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας», πρόσθεσε.

Ο κ. Λουκαϊδης έστειλε το μήνυμα ότι ως ΑΚΕΛ δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθούμε, «διχοτομική λύση οποιασδήποτε μορφής, είτε λύση δύο κρατών, είτε συνομοσπονδία, είτε η διαιώνιση του σημερινού κατοχικού στάτους κβο».

Ερωτηθείς για την παραίτηση του Προέδρου της Ερευνητικής Επιτροπής για τον Συνεργατισμό Γεώργιου Αρέστη από την Πειθαρχική Επιτροπή της Αρχής Δημόσιας Εποπτείας του Ελεγκτικού Επαγγέλματος, ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι «πρόκειται για μια πράξη αυτοσεβασμού από πλευράς του κ. Αρέστη γιατί δυστυχώς», όπως είπε, «ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο κ. (Υπουργός Οικονομικών Χάρης) Γεωργιάδης και γενικότερα η Κυβέρνηση έχουν δείξει μια βάναυση περιφρόνηση τόσο προς το πόρισμα της ανεξάρτητης Επιτροπής για τον Συνεργατισμό όσο και προς την ίδια την Επιτροπή».

«Θεωρούμε ότι αυτή η περιφρόνηση προς το πόρισμα και προς την Επιτροπή συνιστά ταυτόχρονα και περιφρόνηση προς τη νοημοσύνη του λαού και την ώρα που δεν αναλαμβάνονται ευθύνες από τους κυβερνώντες και δεν αναγνωρίζουν κανέναν λάθος σε αυτό το προμελετημένο έγκλημα σε βάρος του Συνεργατισμού και των πολιτών οι πολίτες έχουν νοημοσύνη και κρίση και μπορούν να αποδώσουν τις ευθύνες εκεί και όπου ανήκουν», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Το ταγκό, ναι χρειάζεται δυο. Για να είναι όμορφο όμως και να γεμίζει όλους, χορευτές και θεατές χρειάζεται ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  10:50

Μνημόνευση του Ουκρανίας Επιφάνιου από Βαρθολομαίο - Ιερώνυμο

«Aν αποφασίσουν καμιά φορά οι `ιερωμένοι` να βγάλουν αυτά τα γελεία σκαφανδρα από τα κεφάλια τους, πιθανώς ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Προσφυγή εναντίον του Ερντογάν στο Διεθνές Δικαστήριο ζητά στέλεχος του SPD

«Για φαντάσου `μεγάλε` να φας την πίττα με τη φόλα!!!! »
ΑΚΑ  |  10:20

Απειλεί με συνέχιση των επιχειρήσεων ο Ερντογάν αν δεν αποχωρήσουν οι Κούρδοι

«Εσύ προχώρα και .... βλέπουμε! Θα έρθει εκείνη η ώρα που και οι φίλοι σου θα σε...............»
ΑΚΑ  |  10:19

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X