ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ν. Αναστασιάδης: Στα 28,5 εκ. ευρώ τα έργα στον Δήμο Γεροσκήπου

Παρευρέθηκε στην τελετή εγκαινίων έργων στο παραλιακό μέτωπο

ΚΥΠΕ

Σε 28,5 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται συνολικά τα έργα της τελευταίας οκταετίας που αφορούν τον Δήμο Γεροσκήπου, είτε όσα έχουν ολοκληρωθεί είτε όσα βρίσκονται σε πορεία υλοποίησης ή έχουν δρομολογηθεί, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε χαιρετισμό του στην τελετή εγκαινίων έργων στο παραλιακό μέτωπο Γεροσκήπου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως η υλοποίηση των έργων, που εγκαινιάζονται σήμερα, τα οποία υπήρξαν ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της Γεροσκήπου και της ευρύτερης περιοχής, προκύπτει ως αποτέλεσμα της αποφασιστικότητας, της βούλησης και της καθοριστικής συνεργασίας Δήμου και κεντρικού κράτους.

Σημείωσε πως "ο καθένας μπορεί να θέσει επί των τύπων των ήλων και να διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει κοινότητα, δεν υπάρχει δήμος, δεν υπάρχει ευρύτερα στην Κύπρο τομέας που δεν παρουσιάζει σημαντικά στοιχεία βελτίωσης".

"Διαχρονικά προβλήματα, αιτήματα, έχουν επιλυθεί και προσπαθούμε με κάθε τρόπο, αξιοποιώντας μέσα από τη δημοσιονομική πολιτική που ακολουθούμε, για την ανάπτυξη που παρατηρεί ο τόπος, έστω και αν περάσαμε μια διετία πανδημίας, προκειμένου να είμαστε αποτελεσματικότεροι στα αιτήματα, όχι μόνο των τοπικών κοινωνιών, αλλά ευρύτερα των πολιτών", επεσήμανε.

Αναφερόμενος στα έργα στη Γεροσκήπου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως "ενστερνιζόμενοι την ανάγκη για μία αναπτυγμένη παραλιακή ζώνη, προωθήσαμε το αίτημα της κατασκευής κυματοθραυστών στη δημοτική παραλία. Μέσα από την ολοκλήρωση της πρώτης και δεύτερης φάσης του εν λόγω έργου συνολικού κόστους πέραν των 3 εκατομμυρίων ευρώ, άνοιξε ουσιαστικά ο δρόμος για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Γεροσκήπου", ανέφερε.

Είπε πως "η πλήρως αναβαθμισμένη εικόνα της οργανωμένης παραλίας, ως αποτέλεσμα πρωτοβουλιών του δήμου, την έχει αναδείξει σε δημοφιλή προορισμό, με αυξημένη επισκεψιμότητα, τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους παραθεριστές".

"Μια προοπτική, η οποία, μετά και την ολοκλήρωση και την παράδοση στην κυκλοφορία του συνδετήριου δρόμου, που ενώνει την οικιστική με την τουριστική περιοχή Γεροσκήπου, της λεωφόρου Μάριου Τόκα, ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, που έχει ξεπεράσει τα 6 εκ., που επίσης εγκαινιάζουμε σήμερα, παρουσιάζεται, σαφώς αναβαθμισμένη", ανέφερε.

Σημείωσε πως πέραν των έργων αυτών έχουν ολοκληρωθεί σημαντικά έργα ύψους 1,3 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αφορούν:
•    Κατασκευή οδικού δικτύου που συνδέει το Αεροδρόμιο Πάφου με τη Δημοτική Πλαζ.
•    Την επέκταση του Α’ Νηπιαγωγείου Γεροσκήπου.
•    Την αναβάθμιση και κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων.
Επίσης, βρίσκεται υπό κατασκευή το Περιφερειακό Κέντρο Υγείας «Χριστόφορος Χατζηλαμπρής», ύψους 2,2 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ δρομολογήθηκε η υλοποίηση νέων αναπτυξιακών έργων, ύψους πέραν των 17 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν:
•    Τη β’ φάση της βελτίωσης της λεωφόρου «Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ`», ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ.
•    Την κατασκευή του κόμβου των λεωφόρων «Μακαρίου Γ» και «Ιπποκράτους», που έχει ολοκληρωθεί.
•    Την αναβάθμιση του παραδοσιακού πυρήνα του Δήμου, κόστους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Επιπλέον, οφείλω να σημειώσω ότι προωθούνται και άλλα ουσιώδη έργα από τα οποία θα επωφεληθούν οι δημότες της Γεροσκήπου, αλλά και των γειτνιαζουσών περιοχών, όπως:
•    Το υπό κατασκευή τμήμα του Βόρειου Παρακαμπτηρίου Γεροσκήπου, εντός των δημοτικών ορίων Πάφου που θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2022, κόστους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ.
•    Η αναβάθμιση της συμβολής της λεωφόρου Μακαρίου με την οδό Ιπποκράτους κόστους 700 χιλιάδων ευρώ, η οποία θα αρχίσει πριν το τέλος του 2021.
•    Η κατασκευή κυκλικού κόμβου στην συμβολή της οδού Κινύρα με τον Βόρειο Παρακαμπτήριο, συνολικού ύψους 2,2 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία προσφορών.
Την ίδια στιγμή, έχει ανατεθεί στον Δήμο η ετοιμασία των αναγκαίων μελετών για την πολεοδομική αναβάθμιση του εναπομείναντος τμήματος της λεωφόρου Μακαρίου Γ΄ μέχρι τα όρια της Κολώνης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιπρόσθετα σημείωσε ότι στους Δήμους και κοινότητες της επαρχίας Πάφου, από το 2015 που παρουσιάζεται η ανάκαμψη, η επανεκκίνηση της οικονομίας, υλοποιήθηκαν ή υλοποιούνται με την καθοριστική συμβολή της Κυβέρνησης, είτε μέσω της διάθεσης εθνικών πόρων είτε μέσω της προώθησης σειράς έργων για συγχρηματοδότηση από ευρωπαϊκά ταμεία, έργα συνολικού κόστους 378 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπογράμμισε πως η στενή συνεργασία Κυβέρνησης και τοπικών Αρχών απέδωσε και αποδίδει και διαβεβαίωσε πως "θα είμαστε ως Κυβέρνηση πάντα στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών, έτσι ώστε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες, όχι μόνο των Αρχών των τοπικών κοινωνιών, αλλά ιδίως των πολιτών".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση