ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:39
 

Παμπορίδης: Δεν έχω πεισθεί για τις προθέσεις της Πινδάρου

Δεν δέχομαι δοτούς ρόλους ούτε να με εμφανίσουν ως μέρος συναλλαγής, σε ένα κόμμα που δεν λειτουργεί όπως εγώ θα θεωρούσα ορθό, λέει στην «Κ» ο τέως υπουργός υγείας

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

«Δεν έχω πειστεί για τις προθέσεις που υπάρχουν για αλλαγές στον ΔΗΣΥ» αναφέρει σε δηλώσεις του στην «Κ» ο τέως υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης.

Κληθείς να σχολιάσει αν στο νέο σκηνικό που διαμορφώνεται παρασκηνιακά στον Δημοκρατικό Συναγερμό, έχει ρόλο και ο ίδιος ξεκαθαρίζει πως «δοτούς ρόλους δεν δέχομαι» υπογραμμίζοντας πως δεν έχει αλλάξει κάτι στον ΔΗΣΥ για να πάει κοντά καθώς ούτε εκλογικό αλλά ούτε ιδεολογικοπολιτικό συνέδριο έχει προκηρυχθεί. Όπως εξηγεί, αν ήθελε να έχει ρόλο στον ΔΗΣΥ θα διεκδικούσε αξίωμα πριν από ένα χρόνο στο εκλογικό συνέδριο.

Διαμηνύει πως με αντάλλαγμα ένα τίτλο αλλά άνευ πραγματικής ουσίας, το να συνταχθεί με μία ηγεσία που ο ίδιος ζήτησε να πάει σε εκλογικό συνέδριο, θα έδινε την αίσθηση ότι τον ενδιαφέρει με οποιοδήποτε τρόπο η καρέκλα. Υπενθυμίζει πως αν τον ενδιέφερε η καρέκλα θα έμενε στην κυβέρνηση, όπως άλλωστε του ζήτησε τρεις φορές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Το παρασκήνιο

Όπως είναι γνωστό γίνεται μία προσπάθεια αλλαγών στον ΔΗΣΥ από την ηγεσία φέρνοντας κοντά και εμπλέκοντας στο κόμμα στελέχη που εξέφρασαν δημόσια την αντίθεσή τους για τα όσα διαμείφθηκαν στον προεκλογικό και που εξέφρασαν ανησυχίες για το που πάει το κόμμα. Γίνεται επίσης λόγος για αξιοποίηση υπουργών όπως ο Γιαννάκης Κασουλίδης στο θέμα του κυπριακού αλλά και ο Χάρης Γεωργιάδης που έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για την επιστροφή του στην Πινδάρου.

Ένα από τα πρόσωπα που όπως διαρρέει, θέλει κοντά η Πινδάρου, είναι ο τέως υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης ο οποίος πρώτος έθεσε ζήτημα ηγεσίας σε συνέντευξή του στον «Φ». Συνέντευξη η οποία υπήρξε και η αφορμή για το διευρυμένο Πολιτικό Γραφείο που ακολούθησε την περασμένη Δευτέρα και στο οποίο επανέλαβε την ανάγκη για εκλογικό ή ιδεολογικοπολιτικό συνέδριο.

Αν ήθελα κομματικό αξίωμα θα διεκδικούσα πριν ένα χρόνο

«Έγιναν εσωκομματικές εκλογές πριν από ένα χρόνο και εκεί θα μπορούσα να ζητήσω να αναλάβω ρόλο, αν ήθελα», ανέφερε στην «Κ». «Δοτούς ρόλους δεν δέχομαι να αναλάβω γιατί θα με παρουσιάσουν ως μερίδιο συναλλαγής σε ένα κόμμα που δεν λειτουργεί κατά τον τρόπο που εγώ θα θεωρούσα ορθό» σημείωσε ο κ. Παμπορίδης. Όπως είπε «δεν άλλαξε κάτι στον ΔΗΣΥ για να πάω κοντά» και διαμήνυσε πως δεν πρόκειται να υπηρετήσει ένα σύστημα που «ούτε ξέρω πώς πάει ούτε είμαι πεπεισμένος ότι θα αποδώσει».

Υπέδειξε πως ζήτησε και εκλογικό και ιδεολογικοπολιτικό συνέδριο και δεν λήφθηκε καμία απόφαση για κάτι τέτοιο στο διευρυμένο πολιτικό συνέδριο. Γι αυτό τον λόγο όπως εξηγεί δεν έχει πεισθεί για τις προθέσεις που υπάρχουν για αλλαγές στον ΔΗΣΥ.

Τουλάχιστον υποκριτικό…

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ έχει ήδη εξαγγείλει πορεία στη βάση του κόμματος και κωδικοποίηση των όσων συζητήθηκαν στο διευρυμένο Πολιτικό Γραφείο επεσήμανε πως «θα περιμένω να δω δείγματα γραφής αυτών των διακηρύξεων και αν δω πραγματική βούληση για αλλαγή τότε θα αποφασίσω, αλλά λευκή επιταγή δεν δίνω. Το να πάω και να συνταχθώ με κάποιον που χθες τον κάλεσα να κάνει εκλογικό συνέδριο θα ήταν τουλάχιστον υποκριτικό».

«Το να συνεισφέρω στην ψευδαίσθηση ότι έχουν γίνει αλλαγές αναλαμβάνοντας ένα ρόλο χωρίς περιεχόμενο, για να μπω στο κάδρο που λέγεται ΔΗΣΥ δεν έχει κανένα ενδιαφέρον. Μπορεί να έχει ενδιαφέρον γι αυτούς που θέλουν το κάδρο, για μένα δεν έχει» αναφέρει ο κ. Παμπορίδης.

Κρατώ μικρό καλάθι για τις διακηρύξεις

Κληθείς να σχολιάσει τις νέες διακηρύξεις του ΔΗΣΥ, ανέφερε πως δεν έχει λόγους να αμφισβητεί τις νέες διακηρύξεις αλλά κρατά μικρό καλάθι μέχρι να δει στην πράξη αποτελεσματικές διεργασίες επανεκκίνησης του κόμματος.

«Έχει σημασία να πεισθούν όσοι καλούνται να συνδράμουν στην επανατοποθέτηση του ΔΗΣΥ στις ρίζες του για την ειλικρινή πρόθεση προσπάθειας και για την αποφασιστικότητα λήψης μέτρων. Μέτρα τα οποία να είναι αποτελεσματικά και μέχρι στιγμής δεν έχω δει κάτι τέτοιο που να με πείσει ούτε καν ιδεολογικοπολιτικό συνέδριο δεν συγκαλείται πριν το τέλος του χρόνου για να μπορέσουμε να ξεκαθαρίσουμε προς τον κόσμο τι τελικά πρεσβεύει ο ΔΗΣΥ σε καίρια θέματα όπως το κυπριακό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Οι παραιτήσεις στο ΔΗΚΟ, οι καθαρές συνειδήσεις και ο Παμπορίδης

«Να μη ξεχνούμε και την μείωση θητείας σε 13 μήνες....»
Αρμαγεδών  |  12:32

#PoliticsBlog Οι αποφάσεις του Νίκαρου, ο Νετανιάχου και το «κοινό» restart

«Δυστυχώς το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα που μπορεί να βοηθήσει αν πάει κάτι στραβά και είναι δίπλα μας... ...»
Αρμαγεδών  |  14:02

#PoliticsBlog Ο γενικώς Ελεγκτής, τα νεύρα του Νίκαρου και ο ακραίος λαϊκισμός

«Νίκαρε φταίεις που διορίζεις τον κάθε αππωμένο... είχες και άλλες επιλογές αλλά ήθελες να ικναοποιήσεις ...»
Αρμαγεδών  |  13:31

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Λάβετε το δάνειο σας τώρα σε 48 ώρες Καλό απόγευμα Θέλετε να είστε επιχειρηματίας, να ξεκινήσετε ...»
Dennis crouch  |  00:06

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X