ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πήρε το πράσινο φως αλλαγών ο Νικόλας

Η Κεντρική Επιτροπή επικύρωσε τις αλλαγές που τροχοδρόμησε το Εκτελεστικό Γραφείο

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Πράσινο φως για 3- και κάτι αλλαγές που θα συζητηθούν στο καταστατικό συνέδριο του ΔΗΚΟ της 6ης Μαΐου έδωσε η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Αλλαγές τις οποίες εισηγήθηκε το Εκτελεστικό Γραφείο, μετά από συνεδρία που είχε στις 4 και 12 Απριλίου. Απορρίφθηκε από την Κεντρική Επιτροπή η εισήγηση για διορισμό προσώπων εξ οφίκιο στο εκτελεστικό γραφείο, η οποία απορρίφθηκε από τον ίδιο τον Πρόεδρο. 

Αύξηση αξιωματούχων
Πρώτα και κύρια η διεξαγωγή των εκλογών για τις θέσεις των αξιωματούχων και μελών των συλλογικών οργάνων του κόμματος, θα διεξαχθεί την ίδια μέρα, σε αντίθεση με το 2013. Κύρια αλλαγή θεωρείται και η αύξηση των αντιπροέδρων από ένα σε τρεις, με τον καθένα να έχει τις δικές του αρμοδιότητες και καθήκοντα σε μία σειρά θεμάτων. Με αυτό τον τρόπο επιχειρείται πως θα ικανοποιηθούν τάσεις και ρεύματα εντός ΔΗΚΟ που ενδεχομένως να φλερτάρουν με το ενδεχόμενο προσάρτησης στην Δημοκρατική Παράταξη. Αύξηση θέσεων θα υπάρξει και για τις θέσεις βοηθού οργανωτικού γραμματέα και γενικού γραμματέα. Θα πρέπει να σημειωθεί πως μεταξύ των αλλαγών έχει περάσει και η πρόταση για παραίτηση του γενικού οργανωτικού δύο χρόνια προηγουμένως, στο ενδεχόμενο που θέλει να διεκδικήσει θέση. Σημειώνεται πως αυτή τη στιγμή, γενικός οργανωτικός είναι ο Φύτος Κωνσταντίνου και αναμένεται να επαναδιεκδικήσει την ίδια θέση.

Το άνοιγμα

Προωθούνται βεβαίως και προτάσεις οι οποίες έχουν ως στόχο το πάντρεμα του παραδοσιακού ΔΗΚΟ με νέα στελέχη. Καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του κόμματος θα διορίζει «Πολιτική Επιτροπή» που θα έχει συμβουλευτικό ρόλο και θα αποτελείται από πρώην αξιωματούχους του κόμματος (βουλευτές, υπουργούς) αλλά και από συμβούλους του Προέδρου σε ζητήματα όπως την ενέργεια, το κυπριακό και την οικονομία. Το εν λόγω συμβουλευτικό σώμα, θα μπορεί να συμμετέχει συμβουλεύοντας το εκτελεστικό γραφείο όταν θα κληθεί να πάρει καίριες αποφάσεις που αφορούν είτε το κυπριακό είτε ζητήματα εσωτερικής διακυβέρνησης. 

Έλεγχος στα όργανα

Στο πλαίσιο της νέας εποχής εμπίπτει και η απόφαση τα μέλη του ΔΗΚΟ να εμπίπτουν αναλόγως στη Νεολαία του ΔΗΚΟ (ΝΕΔΗΚ) και στη Γυναικεία Οργάνωση (ΓΟΔΗΚ). Σύμφωνα με στελέχη του ΔΗΚΟ, κάτι τέτοιο θα επαναφέρει τον έλεγχο του μητρώου στην κεντρική ηγεσία του κόμματος. 

Και τώρα ονοματολογία

Μετά και την επικύρωση των αλλαγών, αναμένεται να ανοίξει πλέον και επίσημα η ονοματολογία για την ηγετική πυραμίδα του κόμματος. Πέραν του Μαρίνου Μουσιούττα, που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την θέση του αναπληρωτή προέδρου, τις προθέσεις του ξεκαθάρισε και ο επαρχιακός Λευκωσίας Αλέκος Τρυφωνίδης. Στο ενδεχόμενο που ο κ. Μουσιούτας διεκδικήσει χωρίς ανθυποψήφιο, δεν αποκλείεται ο κ. Τρυφωνίδης  να αναμετρηθεί απέναντί του. Πάντως το πιο πιθανό είναι όπως έχει αναφέρει η "Κ" να υποβάλει για την θέση του αντιπροέδρου. Μαζί με τα εν λόγω στελέχη, ακούγονται εντόνως και τα ονόματα της Χριστιάνας Ερωτοκρίτου, Κώστα Μαυρίδη και Αντώνη Αντωνίου. Ο Άθως Αντωνιάδης φέρεται να ενδιαφέρεται για τη θέση του γενικού γραμματέα, ενώ θέση στο εκτελεστικό γραφείο αναμένεται να διεκδικήσει και ο στενός συνεργάτης του Νικόλα Παπαδόπουλου, Χρύσης Παντελίδης. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X