ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:48
 

Πρώτα αλλαγές και μετά υποψηφιότητες στο ΔΗΚΟ

Μουσιούτας και Τρυφωνίδης οι πρώτοι που μπαίνουν στην κούρσα των εσωκομματικών

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Συνέρχεται το απόγευμα της Δευτέρας η Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ, με στόχο τη συζήτηση αλλά και την επικύρωση 30 και πλέον αλλαγών που πρότεινε το προηγούμενο διάστημα το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος. Μεταξύ αυτών η αύξηση των αντιπροέδρων από ένα σε τρεις, η δημιουργία πολιτικής επιτροπής, η διεξαγωγή εκλογών για τις θέσεις της ανώτατης πυραμίδας την ίδια μέρα, η αυτόματη εγγραφή μελών του κόμματος σε ΝΕΔΗΚ ΓΟΔΗΚ, αλλά και η δημιουργία πολιτικής επιτροπής στην οποία θα συμμετέχουν πρώην αξιωματούχοι του ΔΗΚΟ αλλά και σύμβουλοι που θα διορίσει ο πρόεδρος του κόμματος.

Οι αλλαγές αναμένεται να επικυρωθούν χωρίς να υπάρξει οποιοδήποτε ζήτημα ή σοβαρή διαφωνία. Μεταξύ των αλλαγών και η αύξηση των εμμίσθων αλλά και των βοηθών γενικού γραμματέα και γενικού οργανωτικού, ενώ ex oficcio στην Κεντρική Επιτροπή θα συμμετέχουν πολιτικά πρόσωπα από τον ευρύτερο χώρο του Ενδιάμεσου.

Αν και οι καταστατικές αλλαγές έχουν τη δική τους σημειολογία για το ποια θα είναι η νέα πενταετία του Δημοκρατικού Κόμματος, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο ποιοι θα διεκδικήσουν θέση στην ηγετική πυραμίδα του κόμματος και συνεπώς στη διαμόρφωση της νέας πολιτικής. Πέραν του Νικόλα Παπαδόπουλου, σε όλες τις άλλες θέσεις αναμένονται άλλωστε αλλαγές.

Ο Μαρίνος Μουσιούττας είναι ο μόνος που έχει εκδηλώσει επίσημα το ενδιαφέρον του για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου. Μαζί με τον ίδιο ακούγονται τα ονόματα της Χριστιάνας Ερωτοκρίτου και του Κώστα Μαυρίδη. Το ενδεχόμενο να βάλουν και οι τρεις υποψηφιότητα θα ευνοήσει αναμφίβολα τον Μαρίνο Μουσιούττα, καθώς τα άλλα δύο στελέχη αντλούν ψήφους από το ίδιο περίπου ακροατήριο. Τον κ. Μουσιούττα ευνοεί και το γεγονός ότι, σε αντίθεση με τους άλλους δύο φερόμενους ως ενδιαφερόμενους, έχει ήδη καλύψει ένα μεγάλο μέρος της προεκλογικής του εκστρατείας.

Μαζί με τον κ. Μουσιούττα, και ο επαρχιακός Λευκωσίας Αλέκος Τρυφωνίδης ενδιαφέρεται για μία θέση στην ανώτατη ηγεσία, είτε για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου είτε του αντιπροέδρου. Όπως άλλωστε ανέφερε το περασμένο Σάββατο η «Κ», το ενδιαφέρον του μάλιστα το εκδήλωσε σε πρόσφατα σε συνάντηση που είχε με τον Νικόλα Παπαδόπουλο. Όπως φαίνεται πρότεινε στον κ. Παπαδόπουλο να πιέσει τον Άγγελο Βότση να κατέλθει ως υποψήφιος για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου. Σύμφωνα με το περιβάλλον του κ. Τρυφωνίδη, κάτι τέτοιο θα κλείσει τις εσωκομματικές πληγές. Το αν θα το κάνει τελικώς ο κ. Παπαδόπουλος είναι ένα ζήτημα ανοικτό.

Απαίτηση για Βότση

Ενδιαφέρον, πάντως, προκαλεί η απαίτηση δηκοϊκών στελεχών για υποψηφιότητα του Άγγελου Βότση. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ιδιαίτερα αν γίνει με πρωτοβουλία του Νικόλα Παπαδόπουλου, θα ανοίξει την πόρτα σε παραδοσιακά ΔΗΚΟϊκά στελέχη και θα κλείσει τις ενδεχόμενες διαρροές σε ΔΗΠΑ. Πάντως, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ο κ. Βότσης δεν φαίνεται να επιθυμεί να κατέλθει.

Ποιοι άλλοι πλην του κ. Τρυφωνίδη ενδιαφέρονται για την αντιπροεδρία; Ήδη ακούγονται ονόματα όπως του Αντώνη Αντωνίου, του Πανίκου Λεωνίδου αλλά και του Γιώργου Προκοπίου. Θέση για την ηγετική πυραμίδα φαίνεται να σκέφτεται και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Άθως Αντωνιάδης, με πηγές να κάνουν λόγο για τη θέση του γενικού γραμματέα. Ήδη ο Νικόλας Παπαδόπουλος είχε επαφή με ενδιαφερόμενα στελέχη ενθαρρύνοντας τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν. αν το θέλουν, στην εκλογική διαδικασία.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Είναι εφικτή η βελτίωση της οδικής νοοτροπίας;

«Το ταχυδρομείο στην Αραδίππου στη Λάρνακα βρίσκεται πάνω στα φώτα τροχαίας. Συνέχεια είναι σταθμευμένα ...»
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ  |  15:20

Η Τουρκία τρυπά στο «8» εξ ονόματος του ψευδοκράτους

«ΤΟΙΣ ΦΡΟΝΙΜΟΙΣ ........ ΟΛΙΓΑ !!!!»
YIANNOULIS  |  11:05

Διολίσθησε στην 41η θέση η Κύπρος στην διαφθορά

«Κάποιος να στείλει το μήνυμα στους γνστούς γαμπρούδες που εδώ έγιναν ρεζίλι και νομίζουν ότι στο εξωτερικό ...»
ΑΚΑ  |  10:07

Ξεκινά έρευνες στο «6» η ΕΝΙ

«Ο θεός να προστατεύσει την κυπριακή ΑΟΖ από την Τουρκία. Αμήν.»
Marios  |  04:22

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X