ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πώς τα Κατεχόμενα μετατρέπονται σε αχίλλειο πτέρνα της Άγκυρας

Πολιτικός αναβρασμός και αναστάτωση στην οικονομία μετά την κρίση καυσίμων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο μεγάλος πολιτικός αναβρασμός στα Κατεχόμενα εντείνεται με την αναστάτωση στην οικονομία εξαιτίας της κρίσης των καυσίμων, του πληθωρισμού και της ατέρμονης κατρακύλας της τουρκικής λίρας.

Η κυβέρνηση του Ερντογάν, η οποία πριν από περίπου ενάμιση έτος δρομολόγησε σαρωτικές αλλαγές στην τ/κ πολιτική σκηνή και κατ’ επέκταση στην προσέγγιση της τουρκικής πλευράς στο Κυπριακό, βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με σοβαρές προκλήσεις. Στην πρώτη επέτειο της απομάκρυνσης του Μουσταφά Ακιντζί από την ηγεσία των Τ/κ, ο οποίος ήταν ένθερμος υποστηρικτής της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, οι λανθασμένες επιλογές του τουρκικού Προεδρικού μεγεθύνουν την πολιτική κρίση στα Κατεχόμενα.

Την ίδια στιγμή, η τουρκική μαφία επιτίθεται στους συνεργάτες και τις πολιτικές της Άγκυρας στα Κατεχόμενα. Πριν από έναν χρόνο, εξαιτίας των παρασκηνιακών κινήσεων και τις μεθοδεύσεις της Άγκυρας, ο Ερσίν Τατάρ αναδείχθηκε στην ηγεσία της τ/κ κοινότητας και αμέσως μετά την εκλογή του άρχισε να προβάλλει την ιδέα της λύσης των δύο κρατών, η οποία δεν κατόρθωσε να πείσει τις εμπλεκόμενες πλευρές στο Κυπριακό. Παράλληλα με την αποτυχημένη προσπάθεια της τροποποίησης της βάσης της λύσης του Κυπριακού, η Άγκυρα συνέχισε τις παρεμβάσεις της στην τ/κ ηγεσία και στον τ/κ πολιτικό κόσμο.

Διαβάστε το ρεπορτάζ του Νίκου Στέλγια στην έντυπη έκδοση της «Κ».

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση