ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:19
 

Στήνει την ομάδα του ο Αβέρωφ

Διερευνά το έδαφος για δημιουργία γραφείων μελετών σε καίρια ζητήματα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Στις 28 Απριλίου πραγματοποιείται το εκλογικό συνέδριο του Δημοκρατικού Συναγερμού κατά το οποίο θα εκλεγούν οι τρεις αντιπρόεδροι ενώ στις 12 Μαΐου θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την εκλογή των 20 νέων μελών του Πολιτικού Γραφείου και της νέας προέδρου της ΓΟΔΗΣΥ.

Στις 12 Μαΐου, με το πέρας της εκλογικής διαδικασίας, ο Αβέρωφ Νεοφύτου, θα ανακοινώσει τις αλλαγές που προγραμματίζει ούτως ώστε να εκσυγχρονίσει αλλά και να καταστήσει το κυβερνών κόμμα πιο λειτουργικό. Την ίδια στιγμή αναμένεται να ανακοινώσει και τα πρόσωπα του στενού περίγυρού του, πρόσωπα που θα παίξουν τον δικό τους ρόλο στην παραγωγή πολιτικής και στην ομαλή λειτουργία του κόμματος είτε στο παρασκήνιο είτε στο προσκήνιο.

Η ονοματολογία

Ήδη εντός των επόμενων ημερών, ο Αβέρωφ Νεοφύτου αναμένεται να ξεκινήσει τις επαφές και τις διεργασίες για το ποιοι θα είναι οι στενοί συνεργάτες του. Τρεις θέσεις που θεωρούνται άκρως σημαντικές και πρόκειται στην ουσία για θέσεις κλειδιά είναι αυτή του εκπροσώπου τύπου, του διευθυντή του γραφείου του προέδρου και του γενικού διευθυντή. Για τη θέση του εκπροσώπου τύπου, υπάρχει η έντονη φημολογία περί ανάληψης της θέσης από τον βουλευτή Λευκωσίας Δημήτρη Δημητρίου. Ο κ. Δημητρίου, εκτός από στενός συνεργάτης του Συναγερμικού Προέδρου, φαίνεται να ικανοποιεί και την ανάγκη ανανέωσης εντός του ΔΗΣΥ.

Ο στενός συνεργάτης του Αβέρωφ Νεοφύτου Γιώργος Γεωργίου, ο οποίος ήταν και ο κοινοβουλευτικός του συνεργάτης στη βουλή, αναμένεται να ανανεώσει τη θέση του ως διευθυντής του γραφείου του Προέδρου.

Ζήτημα αποτελεί η θέση του διευθυντή του κόμματος. Μία θέση περισσότερο διοικητική παρά πολιτική που παίζει ωστόσο καίριο ρόλο για την ομαλή λειτουργία του κόμματος. Αυτή τη στιγμή χρέη διευθυντή εκτελεί ο Δημήτρης Στυλιανού, ωστόσο ο ίδιος έχει δηλώσει εδώ καιρό πως είναι έτοιμος να αφυπηρετήσει. Η διαδοχή αναμένεται μετά από το εκλογικό συνέδριο και τη θέση του θεωρείται πως θα αναλάβει ο εκτελών χρέη οργανωτικού Γιώργος Λυσανδρίδης. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Λυσανδρίδης είχε προταθεί για τη θέση του διευθυντή του γραφείου του Προέδρου, πριν από τον Πέτρο Δημητρίου. Πρόταση στην οποία όπως λέγεται έθεσε βέτο ο Συναγερμικός Πρόεδρος καθώς τον προετοιμάζει για την θέση του γενικού διευθυντή. Το αν η διαδοχή θα γίνει τελικά αμέσως μετά το εκλογικό συνέδριο ή λίγο αργότερα θα διαφανεί το επόμενο διάστημα.

Πέραν όμως των τριών παραπάνω θέσεων, ζήτημα τίθεται και για υπόλοιπα πρόσωπα που θα παίξουν τον δικό τους πολιτικό ρόλο. Ο υπεύθυνος του πολιτικού σχεδιασμού του ΔΗΣΥ Χαράλαμπος Σταυρίδης, θεωρείται βέβαιο ότι θα βρίσκεται στο πλευρό του Συναγερμικού Προέδρου και θα παίξει τον δικό του ρόλο. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Σταυρίδης είχε συνοδεύσει τον Αβέρωφ Νεοφύτου στο Κραν Μοντάνα. Το αν θα συνεχίσει από το ίδιο πόστο ή αν θα μετακινηθεί αλλού, είναι ένα ζήτημα ανοικτό.

Σκέψεις για γραφεία μελετών

Πέραν όμως των προσώπων που θα περιβάλλουν τον Συναγερμικό Πρόεδρο, στοίχημα για τον Αβέρωφ Νεοφύτου είναι η παραγωγή πολιτικής στον ΔΗΣΥ. Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται με την νέα πενταετία να υπάρξει συγκεκριμενοποίηση των καθηκόντων για το κάθε στέλεχος και το έμμισθο προσωπικό, ακολουθώντας την οδό των γραφείων μελετών σε ζητήματα που αφορούν την οικονομία, το κυπριακό διεθνών ζητημάτων αλλά και ενεργειακών θεμάτων.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Ένα βήμα πριν το χάος στην Παιδεία

«Εκαλομάθαν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.»
Ελένη Αγαθοκλέους  |  01:05

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

« Είσαι επιχειρηματίας ή γυναίκα; Είσαι σε οποιοδήποτε οικονομικό χάος ή χρειάζεσαι χρήματα για να ξεκινήσεις ...»
3% προσφορά δανείου αιτηθείτε τώρα  |  20:38

Δίωρη αποχή από του μαθητές για τα τετράμηνα

«ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗ ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ ΟΙ ΜΑΜΟΥΧΑΛΟΙ ΤΗΣ ΠΣΕΜ ΑΦΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ...»
ΜΑΡΙΑ  |  10:58

Θέμα μηνών η έλευση 5G στην Κύπρο

«Θα μπορούσε κάποιος να μας εξηγήσει γιατί το Βέλγιο ανέβαλε την εισαγωγή αυτής της τεχνολογίας (5G) ...»
Andreas Malis  |  10:14

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X