ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στο ΤΑΕ Αρχηγείου για ανάκριση ο Γιαννάκης Γιαννάκη

Σε εξέλιξη οι έρευνες για πλαστογραφία και άλλα αδικήματα

24news.com.cy

info@24sports.com.cy

Στο ΤΑΕ Αρχηγείου για σκοπούς ανάκρισης, μετέβη περί τα μέσα Ιουνίου ο παραιτηθείς Επίτροπος Εθελοντισμού Γιαννάκης Γιαννάκη. Από τον κ. Γιαννάκη ζητήθηκαν εξηγήσεις για την υπόθεση με τα παραποιημένα ή πλαστογραφημένα πτυχία του χωρίς, ωστόσο, ο ίδιος να είναι ιδιαίτερα βοηθητικός με τα όσα κατέθεσε στις Αρχές.

Οι έρευνες της Αστυνομίας για την υπόθεση είναι σε πλήρη εξέλιξη, ενώ το προηγούμενο διάστημα διενεργήθηκαν έρευνες και σε υποστατικά από όπου κατασχέθηκαν σχετικά τεκμήρια.

Θυμίζουμε ότι εναντίον του κου. Γιαννάκη διερευνάται το ενδεχόμενο να πλαστογράφησε τους βαθμούς στο απολυτήριό του αλλά και το πτυχίο του. Το εμφανώς παραποιημένο απολυτήριό του, έφερε στο φως της δημοσιότητας ο «Φιλελεύθερος», προκαλώντας ντόρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στους κύκλους της πολιτικής.

Η Αστυνομία από την πρώτη στιγμή που έγινε η καταγγελία της υπόθεσης από την Ελεγκτική Υπηρεσία, έλαβε όλα τα στοιχεία και τα σχετικά έγγραφα τα οποία εξετάζονται. Ο Γενικός Ελεγκτής είχε αποστείλει επιστολή στον Αρχηγό Αστυνομίας, η οποία υποδείκνυε πως κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας που ανέφερε πως ο κ. Γιαννάκη δεν είναι κάτοχος πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών διενεργήθηκε έλεγχός στον προσωπικό του φάκελο στον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου.

Υπενθυμίζεται πως ο Γ. Γιαννάκη προτού διοριστεί επίτροπος εθελοντισμού εργαζόταν ως λειτουργός στον Οργανισμό Νεολαίας.

Ο κ. Γιαννάκη, υπό την σκιά της καταγγελίας εις βάρος του υπέβαλε την παραίτησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να την κάνει αποδεκτή.

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας τον Μάιο του 2021, λίγες ημέρες πριν τις Βουλευτικές Εκλογές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση