ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συγκαλεί Πολιτικό Γραφείο ο ΔΗΣΥ για το τι πήγε λάθος

Την επόμενη βδομάδα αναμένεται η συνεδρίαση για αποτίμηση του αποτελέσματος με στελέχη να εκφράζουν ήδη θέση για το τι πήγε λάθος

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Την επόμενη βδομάδα αναμένεται να συγκληθεί το πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ, όπου στόχος είναι η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και το τι πήγε λάθος ώστε ο ΔΗΣΥ να χάσει από την προηγουμένη μάχη των ευρωεκλογών 9%.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε το βράδυ των εκλογών το αποτέλεσμα εκπληρώνει τον στόχο που είχε θέσει ο ΔΗΣΥ. Να παραμείνει δηλαδή πρώτη πολιτική δύναμη και να διατηρήσει τις δύο έδρες. Όπως είχε πει ο στόχος δεν ήταν εύκολος αλλά επιτεύχθηκε απέναντι σε μία «πρωτοφανή ομοβροντία μηδενισμού».

Η δήλωση του Πρόεδρου του ΔΗΣΥ δεν βρήκε πολλά στελέχη σύμφωνα, καθώς στις αρχές του προεκλογικού κάποιοι μιλούσαν ακόμη για Τρίτη έδρα. Πρώτοι οι οποίοι ξεκαθάρισαν ότι το αποτέλεσμα του ΔΗΣΥ δεν είναι ικανοποιητικό και θα πρέπει να διορθωθούν ζητήματα, ο εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης Μιχάλης Σοφοκλέους και η πρώην πρόεδρος της ΓΟΔΗΣΥ Ξένια Κωνσταντίνου, θέτοντας και οι δύο ζήτημα απουσίας οράματος και στρατηγικής για το μέλλον.

Σε ανάρτησή του ο Μιχάλης Σοφοκλέους έκανε λόγο για λάθη που απομακρύνουν τον κόσμο και την ελπίδα από τον ΔΗΣΥ. Έθεσε τέσσερα ζητήματα τα οποία θα πρέπει να μελετήσει ο ΔΗΣΥ για το μέλλον. Το ότι οι πολιτικές δεν είναι ευδιάκριτες ως προς το που θέλει να οδηγήσει ο ΔΗΣΥ την χώρα, η εικόνα της κόπωσης, η λανθασμένη εκλογική στρατηγική και η χαμένη αύρα.

Η Ξένια Κωνσταντίνου σε άρθρο που δημοσιοποίησε στην ιστοσελίδα Sigmalive έκανε λόγο για πύρρειο νίκη του ΔΗΣΥ, θέτοντας ζήτημα συνέπειας σε αρχές.

«Για την πύρρειο νίκη ΔΗΣΥ. Τα χαμένα ποσοστά δύσκολα θα ανακτηθούν αν δεν υπάρξει ένα σαφές αφήγημα για το που θέλουμε να πάμε. Όχι για το από πού ήρθαμε. Για να υπάρξει όμως απαιτείται συνέπεια σε αρχές, συντονισμός και προπαντών πολιτικές θέσεις που να εμπνέουν αξιοπιστία και ύπαρξη οράματος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου  |  21:53

Μπήκαν σε κόντρα Χριστοδουλίδης – ΑΚΕΛ για την εξωτερική πολιτική

«Όταν όμως ο πεθερός πλήρωνε την προεκλογική Χριστόφια στη Λεμεσό το 2008 με την ελπίδα πως θα τον διόριζε ...»
Rikkos  |  17:01

Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

«ΛΗΨΕΤΕ ΚΑΡΤΑ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΑΤΜ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΗΜΕΙΑ Μπορείτε να χαράξετε και να συνδεθείτε ...»
MARK DOROTHY  |  16:58

Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

«Get ATM Raw Card and Make it Complete You can hack and log on to ATMs without having to carry it Arms. ...»
MARK DOROTHY  |  16:53

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X