ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συνάντηση ΥΠΕΞ – Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών

Κλιματική πολιτική και περιβαλλοντική διπλωματία στο επίκεντρο της συζήτησης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η συνεργασία στα ζητήματα κλιματικής πολιτικής και περιβαλλοντικής διπλωματίας βρέθηκαν την Πέμπτη στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Χριστοδουλίδης με τον Πρόεδρο και αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών. Στη συνάντηση συζητήθηκε και η προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Περδίκης την χαρακτήρισε εποικοδομητική, σημειώνοντας αρχικά πως ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις με την πρωτοβουλία της Τζέιν Χολ Λουτ. Όπως είπε, φαίνεται ότι υπάρχει μια εμπλοκή κατόπιν απαιτήσεων της τουρκικής πλευράς που έχουν περιπλέξει τα πράγματα στο θέμα της εκτελεστικής εξουσίας.

«Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει σημαντική προσπάθεια, να διευκρινιστούν τα ζητήματα που αφορούν τους όρους αναφοράς και βεβαίως να τεθεί ως προτεραιότητα και να περιλαμβάνονται στους όρους αναφοράς τα ψηφίσματα και οι αποφάσεις του ΣΑ και της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ στα οποία περιλαμβάνεται και το ψήφισμα 550 που αφορά την Αμμόχωστο και το οποίο ζητά την άμεση παράδοση της πόλης στους νόμιμους κατοίκους της», είπε.

Ο κ. Περδίκης είπε πως από το συμφωνηθέν πλάνο για ένα σύντομο κείμενο με βασικές αρχές, όπως φαίνεται υπάρχει απαίτηση για ένα πιο λεπτομερές κείμενο που να συμπεριλαμβάνει και θέματα ουσίας ιδιαίτερα σε ότι αφορά την εκτελεστική εξουσία. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε διαβεβαιώσει το Εθνικό πως δεν θα αποδεχόταν κάτι τέτοιο, κάτι που στηρίζει το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών.

Το κύριο θέμα της συζήτησης, ήταν τα ζητήματα της κλιματικής πολιτικής και περιβαλλοντικής διπλωματίας. Όπως είπε ο κ. Περδίκης, σε αυτά τα θέματα είναι σε μια συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών στηρίζοντας τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για να διαδραματίσει ένα δικό της ρόλο διεθνώς σε αυτά τα θέματα. «Γνωρίζουμε τις δυσκολίες, γνωρίζουμε τις αδυναμίες που έχουμε σε αυτό το τομέα, αλλά έχουμε πάρα πολύ καλό κλίμα συνεργασίας και όραμα στο Υπουργείο Εξωτερικών όσον αφορά τη συνεργασία με το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών και με τα Πράσινα κόμματα της Ευρώπης», είπε.

Ο κ. Περδίκης σημείωσε πως μετά τις τελευταίες εθνικές εκλογές σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες αλλά και τις ευρωεκλογές, τα Πράσινα κόμματα έχουν αποκτήσει μια ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα καθώς πλέον υπάρχουν Υπουργοί Εξωτερικών από κόμματα πρασίνων, όπως στη Φινλανδία. Συνεπώς, τόνισε, υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να υπάρξει και από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας ένα άνοιγμα προς τα πράσινα πολιτικά κόμματα και σε αυτή την προσπάθεια, θα συνεργαστούν στενά με το Υπουργείο Εξωτερικών.

ΣΧΟΛΙΑ

Να αναμένουμε τοποθέτηση αμισθί Συμβούλου με μισθό 3,500 ευρώ, με συνοπτικές διαδικασίες?

Rikkos
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X