ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Θέλει συμμετοχή στο Εθνικό Συμβούλιο ο Μάριος Καρογιάν

Του το υποσχέθηκε ο Πρόεδρος Aναστασιάδης νοουμένου ότι η ΔΗΠΑ θα πάρει ποσοστό πάνω από 3,6% στις ευρωεκλογές

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Την υπόσχεση ότι αν λάβει το ποσοστό που προϋποθέτει το εκλογικό μέτρο (πάνω δηλαδή από 3,6%) θα συμμετέχει στο Εθνικό Συμβούλιο, έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Παράταξης Μάριο Καρογιάν. Αυτό φέρεται να μετέφερε ο τελευταίος στις πρόσφατες προεκλογικές συγκεντρώσεις που διοργανώνει η ηγεσία του νεοσυσταθέντος κόμματος και στις οποίες διεμήνυσε πως πρώτιστος στόχος της Δημοκρατικής Παράταξης είναι ένα ποσοστό πάνω από 3,6% που θα επιτρέψει στο κόμμα να μπει στο Εθνικό Συμβούλιο.

Με αυτό ως πρώτο βήμα θεωρείται από στελέχη πως θα μπορέσει η ΔΗΠΑ να έχει σημαντικό ρόλο και λόγοστο σώμα, παρουσία στα τηλεοπτικά πάνελ για μία δυναμική παρουσία στις βουλευτικές εκλογές του 2021. Στελέχη της Δημοκρατικής Παράταξης χρησιμοποιούν ως παράδειγμα το προηγούμενο που είχε γίνει επί Γιώργου Λιλλήκα όταν ο τελευταίος μπήκε μετις ευλογίες του Προέδρου στο Εθνικό Συμβούλιο προτού γίνει κοινοβουλευτική δύναμη.

Η Συμμαχία Πολιτών, όπως και η Δημοκρατική Παράταξη, είχε δημιουργηθεί μετά τις προεδρικές εκλογές, με πρώτη επίσημη παρουσία τις ευρωεκλογές. Υπενθυμίζεται βεβαίως ότι ο Γιώργος Λιλλήκας μέχρι και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών όπου έλαβε ποσοστό 6,78% έκανε συνεχείς εκκλήσεις στον Πρόεδρο –έστειλε και γνωμάτευση στον γενικό εισαγγελέα- για τη συμμετοχή του στο συμβουλευτικό σώμα επικαλούμενος και την τότε σύμπλευση του –ανεξάρτητου- βουλευτή Νίκου Κουτσού με το κίνημα. Αυτό έκανε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη να ανοίξει τις πόρτες του Εθνικού Συμβουλίου στη Συμμαχία Πολιτών.

Στη Δημοκρατική Παράταξη διευκρινίζουν πάντως πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν πρόκειται να τους χαρίσει καθώς θα συμμετέχουν νοουμένου ότι θα αναλάβουν το ποσοστό που προνοείται για να θεωρείται η ΔΗΠΑ κοινοβουλευτική δύναμη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος έχει στείλει το μήνυμα στο Προεδρικό πως αν ενισχύει υπόγεια την ΔΗΠΑ θα αποτελέσει casus belli για τον ίδιο και το κόμμα του και αυτό φέρεται να το λαμβάνει υπόψη του το Προεδρικό.

Η Δημοκρατική Παράταξη θέλει πρωτίστως να λάβει ποσοστό που θα της επιτρέψει να συμμετέχει στο Εθνικό Συμβούλιο και κατ’ επέκταση να έχει περισσότερη παρουσία σε ΜΜΕ

Πιο συγκεκριμένα, σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εξέφρασε την ετοιμότητά του να βοηθήσει σε πολιτικές της εσωτερικής διακυβέρνησης με τις οποίες συμφωνεί, νοουμένου ότι και η κυβέρνηση δεν θα πολεμά υπογείως το ΔΗΚΟ προωθώντας και υποβοηθώντας τη ΔΗΠΑ. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως βάσει και των τελευταίων συναντήσεων που πραγματοποιεί ανά επαρχία ο Μάριος Καρογιάν και δημοσιοποιεί στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, υπάρχει έντονη παρουσία προσώπων, που σίγουρα δεν περνά απαρατήρητη από το Δημοκρατικό Κόμμα.

Από τον ευρύτερο χώρο

Στη ΔΗΠΑ ξεκαθαρίζουν πως στόχος δεν είναι να αποτελούν το αντιΔΗΚΟ αλιεύοντας ψήφους από τη συγκεκριμένη δεξαμενή. Η παρουσία βεβαίως της Αντιγόνης Παπαδοπούλου ως αριστίνδην, στέλνει το δικό της μήνυμα. Η ίδια ξεκαθάρισε πρόσφατα σε συνέντευξή της στο OMEGA πως παραμένει Δηκοϊκή με ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται χωρίς να παραλείπει να ρίξει βολές προς τη Δηκοϊκή ηγεσία.

«Συγγνώμη αλλά αγάπησα το ΔΗΚΟ, ήμουν η φωνή του ΔΗΚΟ στην Ευρώπη και όχι μόνο, αγάπησα τον αγώνα των γυναικών του Δημοκρατικού Κόμματος, στη ΓΟΔΗΚ και εξοστρακίστηκα. Αυτή τη στιγμή, ούτε αποστάτης είμαι, ούτε τίποτα. Έχω σβηστεί από το αρχείο, με έχει διαγράψει η ηγεσία του κόμματος, ο κόσμος του ΔΗΚΟ είναι εγκλωβισμένος στο ΔΗΚΟ και παραμένει εκεί και υπάρχουν και οι άλλοι που τους έδιωξε η ηγεσία και ίδρυσαν την Δημοκρατική Παράταξη».

Έκανε λόγο και για ανίερες συμμαχίες στον χώρο του Κέντρου φωτογραφίζοντας τη σύμπλευση ΔΗΚΟΘεοχάρους. «Η Δημοκρατική Παράταξη», όπως είπε, «είναι μια κίνηση που θα κινηθεί στον κεντρώο χώρο με όλες τις αδυναμίες που εντοπίζονται σε αυτόν, με όλες τις ανίερες συμμαχίες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, με την κακή πορεία που έχει πάρει αυτός ο χώρος, και μιλώ ιδιαίτερα για το Δημοκρατικό Κόμμα, μετά την ανάληψη της ηγεσίας από την ηγεσία που έχει σήμερα, για την οποία είχα προειδοποιήσει ότι θα οδηγούσε σε διάσπαση, αλλά δεν θέλω να μιλήσω για το χθες, θέλω να μιλήσω για το σήμερα». Πέραν όμως της υποψηφιότητας της Αντιγόνης Παπαδοπούλου που μυρίζει ΔΗΚΟ, τόσο ο δημοτικός σύμβουλος Αγλαντζιάς και εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΠΑ Μαρίνος Κλεάνθους όσο και ο Γιάννος Λακκοτρύπης που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο θυμίζουν ΔΗΚΟ και αναμένεται να κερδίσουν ψήφους από τη Δηκοϊκή δεξαμενή.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως και οι δύο, όπως επίσης οι Βάκης Ιακώβου και Μιχάλης Ιωάννου, θεωρούνται νέα στελέχη και πετυχημένα στον χώρο τους. Κάτι άλλωστε που υποσχέθηκε κατά την ίδρυση της Δημοκρατικής Παράταξης ο Μάριος Καρογιάν, ξεκαθαρίζοντας πως η Δημοκρατική Παράταξη θα δώσει το βήμα σε νέα επιστημονικά καταρτισμένα στελέχη.

ΔΗΣΥ Και Νέα Δημοκρατία

Το δικό του ενδιαφέρον πάντως έχει και η συμμετοχή του δεύτερου αριστίνδην Λευτέρη Δημητρίου του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών. Ο κ. Δημητρίου ήταν μέλος του πολιτικού γραφείου του ΔΗΣΥ, σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά και εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στην Κύπρο. Βάσει και φωτογραφιών που αναρτά στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης φέρεται να διατηρεί σχέσεις και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με πολιτικούς κύκλους, η συμμετοχή του κ. Δημητρίου θα φέρει κοντά ψήφους από την Δεξιά και συγκεκριμένα Ελλαδίτες που κατοικούν πλέον στην Κύπρο. Όπως λέγεται, δεδομένης και της στενής του σχέσης με τον Αντώνη Σαμαρά η υποψηφιότητά του μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα και προς το ΕΛΑΜ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Ο Νόμος που διέπει το όλο θέμα είναι ξεκάθαρος ότι ένας κομματικός σχηματισμός πρέπει να έχει εκλέξει βουλευτή ή -ευτές στην Βουλή Των Αντιπροσώπων.. Όχι στην Ευρω-βουλή, όχι στις Προεδρικές. Ο Μόνιμα Αναξιόπιστος Πρόεδρος βέβαια που γιά χρόνια χλευάζει την νοημοσύνη μας με τις αυθαιρεσίες του χωρίς ποτέ να είναι υπόλογος γιά τίποτα είναι βέβαιον ότι έκανε τέτοια υπόσχεση στον πολιτικό ομοιδεάτη του Μ. Καρογιάν ο οποίος μετά την εκπαραθύρωση του από το ΔΗΚΟ προσπαθεί λυσσαλέα να επανέλθει γιά λόγους βιοποριστικούς στην πολιτική στο διαλυμένο από εμάς Νησί.. Ο σκοπός του Μ.Α.Π είναι η περαιτέρω αποδυνάμωση του ΔΗΚΟ του πολύ μετρίου (επιεικώς..) Νικόλα Παπαδόπουλου ο οποίος απλά...ΔΕΝ.
Η πιό πάνω αυθαιρεσία έρχεται να προστεθεί στα πρόσφατα εκκωφαντικά του Μ.Α.Π ΄όπου κατηγορεί τον Γενικό Ελεγκτή ότι ..."εκφεύγει των Συνταγματικών αρμοδιοτήτων του!!!" Είπεν ο Γάιδαρος το Πετεινό Κεφάλα!!!

Θεοχάρης Θεοχάρη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X