ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Θερμό Ιούλη ετοιμάζει η Άγκυρα

Η ανάπτυξη της τουρκικής πλατφόρμας αναμένεται στα τέλη του χρόνου, σε θαλάσσια περιοχή πέριξ της Κύπρου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στη Κύπρο και παρά την στασιμότητα στο Κυπριακό, το 2022 αποτέλεσε, μετά από ένα διάλλειμα δύο χρόνων ουσιαστικά, την απαρχή της επαναδραστηριοποίησης του γεωτρητικού προγράμματος της ΚΔ με την γεώτρηση της ExxonMobil-Qatar Petroleum στο τεμάχιο «10». Εν αναμονή των αποτελεσμάτων, του ενδιαφέροντος της αμερικανικής κοινοπραξίας για το «5» αλλά και της επανόδου της γαλλοιταλικής κοινοπραξίας της Total-ENI φαίνεται πως και η Τουρκία ετοιμάζεται –αρχής γενομένης από τον Ιούλιο- να επαναφέρει την δραστηριότητά της στην ανατολική Μεσόγειο με γεωτρήσεις πέριξ της Κύπρου.

Η «Κ» πρώτη δημοσίευσε τον περασμένο Νοέμβριο τις λεπτομέρειες της αγοράς του τέταρτου, υπερσύγχρονου, πλοίου-γεωτρύπανου εκ μέρους της κρατικής εταιρείας ΤPAO της Τουρκίας. Το «Cobalt Explorer» από την περασμένη Πέμπτη βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι Τασουκού στο κόλπο της Μερσίνης από όπου θα δραστηριοποιηθεί τον προσεχή Ιούλιο στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Συγκλίνουσες πηγές της «Κ» κάνουν λόγο για ένα «θερμό καλοκαίρι» όπου η τουρκική πλατφόρμα θα μπορούσε να αναπτυχθεί, ως τα τέλη του χρόνου, σε θαλάσσια περιοχή πέριξ της Κύπρου.

Διαβάστε το ρεπορτάζ του Γιάννη Ιωάννου στην έντυπη έκδοση της «Κ».

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Τουρκία  |  ΑΟΖ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Σε μια δύσκολη συγκυρία, διεθνώς και στο Κυπριακό, η Λευκωσία εμβαθύνει τις σχέσεις της με την Ουάσιγκτον – Οι προεκτάσεις ...
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ