ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ξεκαθαρίζει το τοπίο στον ΔΗΣΥ

Στο Πολιτικό Γραφείο της Παρασκευής θα συζητηθούν οι ανακατατάξεις

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Σε διαδικασία εσωκομματικών εκλογικών διεργασιών αναμένεται να προχωρήσει ο Δημοκρατικός Συναγερμός με το ποιοι θα αναλάβουν τα ηνία στην ηγεσία του κόμματος να ξεκαθαρίζει το πιο πιθανόν στο Πολιτικό Γραφείο που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής. Το ανώτατο συμβούλιο το οποίο και θα εκλέξει τη νέα ηγεσία αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο.

Αφορμή για τις ανακατατάξεις στον ΔΗΣΥ υπήρξε η παραίτηση των δύο αντιπροέδρων της Στέλλας Κυριακίδου, αναλαμβάνοντας τη θέση Επιτρόπου και του Νίκου Νουρή μετά και την υπουργοποίησή του. Για τις θέσεις των αντιπροέδρων, όπως έχει αναφέρει και στο παρελθόν η «Κ» ενδιαφέρονται οι Ευθύμιος Δίπλαρος ο οποίος διεκδίκησε αντιπροεδρία κατά το εκλογικό συνέδριο το 2018, η Αννίτα Δημητρίου και Ονούφριος Κουλλά.

Ο γρίφος Λευτέρη

Το μεγάλο ερώτημα βεβαίως είναι το τι θα κάνει ο ευρωβουλευτής και αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος Λευτέρης Χριστοφόρου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Κ», ενώ αρχικά ο κ. Χριστοφόρου δεν ευνοούσε απομάκρυνσή του από την ηγεσία, δεδομένου ότι είχε μόλις επανεκλεγεί χωρίς ανθυποψήφιο στη θέση, σήμερα αναδιπλώνεται. Δεν πέρασε απαρατήρητη στις Βρυξέλλες η κίνηση του Προέδρου Αναστασιάδη να ευχαριστήσει προσωπικά τον Χάρη Γεωργιάδη για τον ρόλο του στη διάσωση της κυπριακής οικονομίας και να του ευχηθεί τα καλύτερα. Κίνηση που μεταφράστηκε με το ότι ο Πρόεδρος έδωσε το δακτυλίδι στον Χάρη Γεωργιάδη να συνεχίσει από την ανώτατη πυραμίδα του ΔΗΣΥ.

Ο Λευτέρης Χριστοφόρου, όπως αναφέρει στο στενό του περιβάλλον μπορεί να υπηρετήσει το κόμμα και από τη θέση του απλού μέλους. Είναι γνωστός άλλωστε για τον κομματικό του πατριωτισμό και θεωρείται βέβαιο πως θα θέσει τη θέση του αναπληρωτή προέδρου στη διάθεση του κόμματος. Θέση την οποία θα διεκδικήσει εκτός απροόπτου ο Χάρης Γεωργιάδης στο ανώτατο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί. Όπως λέγεται το σκηνικό γύρω από τις κινήσεις του Λευτέρη Χριστοφόρου θα ξεκαθαρίσει το πιθανότερο την Παρασκευή με συναγερμικά στελέχη να θεωρούν πολύ πιθανό να θέσει τη θέση του στη διάθεση του κόμματος. Υπάρχουν ωστόσο και κύκλοι που υπενθυμίζουν την δημοτικότητα του κ. Χριστοφόρου στη βάση του ΔΗΣΥ και σημειώνουν με νόημα πως είναι πολύ νέος για να συνταξιοδοτηθεί 2024.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X