ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπ. Εργασίας: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρέχει κάθε δυνατή στήριξη στις ΜΚΟ

Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας εγγράφουν και επιθεωρούν τη λειτουργία προγραμμάτων παροχής φροντίδας για παιδιά

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

H Κυβέρνηση και ιδιαίτερα το Υπουργείο του οποίου προΐσταται, θα συνεχίσει να παρέχει κάθε δυνατή στήριξη προς τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, διαβεβαίωσε η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Σε χαιρετισμό της, σε φιλανθρωπικό τσάι που διοργανώνει ο Δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς, τον οποίο ανέγνωσε η Προϊστάμενη τοπικού γραφείου Κοινωνικών Υπηρεσιών Γερμασόγειας, η κα. Αιμιλιανίδου είπε πως σήμερα, η προσφορά υπηρεσιών από εθελοντές, εκφράζεται με πολλές μορφές και δράσεις με αποτέλεσμα, ο ρόλος των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων να διευρύνεται σε όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής και να έχει μετατραπεί σε ένα οργανωμένο σύστημα κοινωνικής προσφοράς, που η συμβολή του στην αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων σε τοπικό επίπεδο είναι αδιαμφισβήτητα πολύ σημαντική.

Όπως είπε, η σχολική αγωγή και φροντίδα, αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για κοινωνικοποίηση και υγιή ανάπτυξη των παιδιών, ώστε, να αναπτύξουν βασικές ικανότητες, δεξιότητες και γνώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε, οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, του Υπουργείου Εργασίας, εγγράφουν και επιθεωρούν τη λειτουργία προγραμμάτων παροχής φροντίδας για παιδιά, διασφαλίζοντας έτσι τα κατώτατα επίπεδα ποιότητας σύμφωνα με σχετικές νομοθεσίες και κανονισμούς, οι οποίες είναι προσαρμοσμένες στις νέες και πραγματικές ανάγκες των ανήλικων προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Εκφράζοντας την στήριξή της στη δημιουργία τέτοιων προγραμμάτων στα οποία παρέχεται ετήσια οικονομική ενίσχυση, βάσει του Σχεδίου Κρατικών Ενισχύσεων, του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο κα. Αιμιλιανίδου σημείωσε ότι στο πλαίσιο αυτό, στηρίζεται και το έργο του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού Μέσα Γειτονιάς, το οποίο για το 2018 έλαβε κρατική ενίσχυση ύψους €30.000 για τη λειτουργία του προγράμματος του Κέντρου Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών και σήμερα εξυπηρετεί 75 παιδιά, από όλο τον Δήμο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση