ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υποψήφιοι και δημοσκοπήσεις

Πώς αντιμετωπίζουν τις δημοσκοπήσεις επιτελεία υποψηφίων για την προεδρία του ‘23

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

«Δεν τα βάζουμε ούτε με τους δημοσκόπους ούτε με τις δημοσκοπήσεις δηλώνει ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου. Μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του ΣΠΟΡ FM και στην Οριάνα Παπαντωνίου εξηγεί ότι οι δημοσκοπήσεις διαψεύστηκαν ουκ ολίγες φορές. Κληθείς να σχολιάσει το κάλεσμα Αβέρωφ Νεοφύτου προς τους ψηφοφόρους να μην ακούν τους δημοσκόπους γιατί «αυτοί πάντα ήθελαν τον Δημοκρατικό Συναγερμό να διαλύεται» είπε ότι δεν είναι μομφή αμφισβήτησης ούτε προς τους ίδιους, ούτε προς την επιστήμη των δημοσκοπήσεων. Ωστόσο ο κ. Δημητρίου υπενθύμισε ότι στις εκλογές του 2008 όπου ο Ιωάννης Κασουλίδης σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις δεν περνούσε δεύτερο γύρο, πέρασε και μάλιστα με το ψηλότερο ποσοστό αλλά και στις τελευταίες βουλευτικές όπου οι δημοσκοπήσεις έδειχναν το ΔΗΣΥ δεύτερο κόμμα και όμως το αποτέλεσμα του έδωσε καθαρή πρωτιά. Πρόσθεσε ότι ο ΔΗΣΥ προχωρά με σύνεση, επιμονή και υπομονή έχοντας σχέδιο για το πως θα διαχειριστεί την επόμενη μέρα στη Κύπρο. Επανέλαβε μάλιστα πως δεν υπάρχει σχέδιο Β και πως ο υποψήφιος του ΔΗΣΥ είναι και θα παραμείνει ο Αβέρωφ Νεοφύτου, τονίζοντας ότι προχωρούν με στόχο την εκλογή του.

Επιτελείο Χριστοδουλίδη

Οι δημοσκοπήσεις είναι σημαντικές και καταγράφουν την τάση τη δεδομένη στιγμή αναφέρει το επιτελείο του ανεξάρτητου (και στηριζόμενου από το ΔΗΚΟ) υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη Μιλώντας στην εκπομπή ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ η Μαριλένα Ευαγγέλου ανέφερε ότι μελετούν και αξιολογούν τις δημοσκοπήσεις και στη συνέχεια συνεχίζουν την προσπάθεια μέσα από την κοινωνία για την κοινωνία με τον άνθρωπο στο επίκεντρο. Κληθείς να σχολιάσει την άποψη ότι ο κ. Χριστοδουλίδης πιθανόν να μην έχει ακόμη φθαρεί αφού δεν μπαίνει σε ουσιαστικό διάλογο και δεν παρουσιάζει ολοκληρωμένες θέσεις, είπε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ανέφερε ότι τόσο ο υποψήφιος όσο και το επιτελείο του απάντησαν πολλές φορές παραθέτοντας θέσεις για την οικονομία, το μεταναστευτικό, τη στεγαστική πολιτική και το Κυπριακό. Πρόσθεσε ότι ο κ.Χριστοδουλίδης θα παρουσιάσει ολοκληρωμένο το πρόγραμμα του το φθινόπωρο ωστόσο αρχίζει αύριο με άξονες πολιτικής για την νεολαία επαναλαμβάνοντας ότι υπάρχουν ξεκάθαρες θέσεις και προτάσεις σε όλα τα ζητήματα και μάλιστα κοστολογημένες.

Επιτελείο Μαυρογιάννη

Οι δημοσκοπήσεις είναι σημαντικό επιστημονικό εργαλείο που αποτυπώνει τάσεις και φωτογραφίζει την στιγμή αναφέρει το επιτελείο του ανεξάρτητου (στηριζόμενου από το ΑΚΕΛ) υποψηφίου Ανδρέα Μαυρογιάννη. Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM o Λεόντιος Φιλοθέου είπε ότι αξιολογούν και αξιοποιούν όπως πρέπει τα χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων και προχωρούν παρακάτω. Πρόσθεσε πως ούτε τα βάζουν με τους δημοσκόπους, ούτε πιστεύουν πως προσπαθούν να πλήξουν οποιοδήποτε, σημειώνοντας ωστόσο πως και στο παρελθόν υπήρξαν περιπτώσεις που δημοσκοπήσεις έπεσαν έξω. Πρόσθεσε ότι συγκριτικά με τους ανθυποψηφίους του ο κ. Μαυρογιάννης μπήκε τελευταίος στη κούρσα και για αυτό έχει μπροστά του πολύ δρόμο για να πείσει για τις θέσεις και τις απόψεις του σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τους πολίτες, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ο χρόνος για συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ αλλά και όλων όσων επιθυμούν προοδευτική αλλαγή. Ανέφερε ότι ο περισσότερος κόσμος μέχρι τώρα γνώριζε τον κ. Μαυρογιάννη μέσα από την πορεία του ως διαπραγματευτής του Κυπριακού ενώ τώρα θα δοθεί η ευκαιρία να ενημερωθούν για το πολιτικό του πρόγραμμα και να παρακολουθήσουν τις τοποθετήσεις του ενώπιων των ανθυποψηφίων του που εδώ και καιρό έχουν μπει στη κούρσα του προεκλογικού αγώνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση