ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Το χωριουδάκι του Νοστιμούλη» της Ιωάννας Δ. Μασούρα

Ψηφιακή Βιβλιοθήκη από τη Read Library

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Της Ανδρονίκης Λασηθιωτάκη

Ιωάννα Δ. Μασούρα
«Το χωριουδάκι του Νοστιμούλη»
εικονογράφηση Άννα Στυλιανίδου, σελ. 28


Η διατροφολόγος, με ειδίκευση στη δημόσια υγεία, Ιωάννα Δ. Μασούρα, ονειρεύτηκε και μετέφερε στο χαρτί μια όμορφη ιστορία, την οποία διηγείται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου «Το χωριουδάκι του Νοστιμούλη». Η ιδέα για την ιστορία ξεκίνησε λίγα χρόνια πριν, με αφορμή πάντα την αγάπη της συγγραφέως για την υγιεινή διατροφή και τα παιδιά. Σημαντικό ρόλο στην απόφαση για τη συγγραφή της ιστορίας έπαιξαν οι επισκέψεις που πραγματοποίησε σε νηπιαγωγεία και σχολεία, με αφορμή την ιδιότητά της. Αυτές οι επισκέψεις αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης.

Μέσω της ιστορίας του σεφ Νοστιμούλη μπορεί να ταυτιστεί ένα παιδί, να διασκεδάσει και ταυτόχρονα να εμπλουτίσει τις γνώσεις του γύρω από τις σωστές διατροφικές συνήθειες. Μικροί και μεγάλοι θα ταξιδέψουν στο χωριουδάκι του Νοστιμούλη, που είναι γεμάτο όμορφες εικόνες, μυρωδιές και γεύσεις. Οι κάτοικοι του χωριού ζούσαν αρμονικά και τρέφονταν με ό,τι τους πρόσφερε η γη και τα ζώα τους, ώσπου μια κινητή καντίνα που πουλούσε μόνο προ-μαγειρεμένο φαγητό θα γίνει η αιτία να αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες.

Στόχος και επιθυμία της δημιουργού του βιβλίου είναι η ιστορία αυτή να παροτρύνει τους αναγνώστες και ακροατές του προς τον δρόμο της υγιεινής διατροφής. Θα μπορούσε επιπλέον να γίνει ένα εκπαιδευτικό «εργαλείο» για την κατανόηση της σωστής διατροφής, για καλή υγεία.

Το ηλεκτρονικό βιβλίο διατίθεται μέσω της εφαρμογής Read Library.

Ακολουθήστε τον σύνδεσμο https://www.read-library.com/ για περισσότερες πληροφορίες τόσο για τη συγγραφέα όσο και για το έργο της.

lasithiotakisa@sppmedia.com 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

«Ο συγγραφέας έφυγε εν μέσω καταλήψεων στο Κολούμπια, έντονων συζητήσεων γύρω από το μέλλον της Αμερικής και σ’ ένα κλίμα ...
Kathimerini.gr
 |  ΒΙΒΛΙΟ