ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«1000 Years of Joys and Sorrows» από τον Ai Weiwei

Όταν, το 2011, ο Ai Weiwei κρατήθηκε επί 81 μέρες στην Κίνα, ορκίστηκε να γράψει ένα βιβλίο για αυτήν την εμπειρία του

ΑΜΠΕ

Όταν, το 2011, ο Ai Weiwei κρατήθηκε επί 81 μέρες στην Κίνα, ορκίστηκε να γράψει ένα βιβλίο για αυτήν την εμπειρία του. Στις 2 Νοεμβρίου, ο εκδοτικός οίκος Penguin Random House θα δώσει σε κυκλοφορία το «1000 Years of Joys and Sorrows», με εξώφυλλο σχεδιασμένο από τον ίδιο τον καλλιτέχνη και ακτιβιστή.

«Κατά τη διάρκεια αυτών των ατέλειωτων εβδομάδων, συχνά σκεφτόμουν τον πατέρα μου, ποιητή που εξορίστηκε στη διάρκεια του Αντι-Δεξιού Κινήματος του Μάο Τσετούνγκ» ανέφερε, σε ανακοίνωση, ο Ai Weiwei. «Συνειδητοποίησα πόσο ατελής ήταν η κατανόηση του πατέρα μου εκ μέρους μου και πόσο πολύ μετάνιωσα για το αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ μας».

«Δεν θέλησα ο γιος μου να υποφέρει την ίδια θλίψη» πρόσθεσε. «Πήρα την απόφαση να καταγράψω, αν αφεθώ ελεύθερος, ό,τι ήξερα για τον πατέρα μου και να αφηγηθώ με ειλικρίνεια στον γιο μου το ποιος είμαι, το τι είναι η ζωή, το γιατί η ελευθερία είναι τόσο πολύτιμη και το γιατί το αυταρχικό καθεστώς φοβάται την τέχνη» ( https://www.instagram.com/p/CN-BJvvjQV5/).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

Οι συγγραφείς της βιογραφίας «Navalny: Putin’s Nemesis, Russia’s Future?», Γιαν Μάτι Ντολμπάουμ, Μόρβαν Λέλουετ και Μπεν Νομπλ, στο βιβλίο τους εξηγούν ποιος είναι ο Ναβάλνι

Η Ρωσία του Ναβάλνι

Για κάποιους είναι δημοκρατικός ήρωας –ιδίως μετά την επιστροφή του στη Ρωσία τον Ιανουάριο και την άμεση σύλληψή του–, ...
Kathimerini.gr
 |  ΒΙΒΛΙΟ