ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα του Σταύρου Χριστοδούλου «Hotel National»

Μία μοιραία φιλία δύο ανδρών, με φόντο τη μεγάλη περιπέτεια της Αριστεράς

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Οι Εκδόσεις Καλέντη παρουσιάζουν το μυθιστόρημα του Σταύρου Χριστοδούλου με τίτλο «Hotel National». Το βιβλίο ιστορεί τη μοιραία φιλία δύο ανδρών, με φόντο τη μεγάλη περιπέτεια της Αριστεράς από τη δεκαετία του ’50 έως σήμερα. Το «Hotel National» αποτελεί ένα μυθιστόρημα-φόρο τιμής για εκείνους που άφησαν να τους παρασύρουν οι άνεμοι της Ιστορίας.

Τον συγγραφέα και το βιβλίο θα παρουσιάσει η βιβλιοκριτικός Τίνα Μανδηλαρά και αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει ο ηθοποιός Αχιλλέας Γραμματικόπουλος.

Λίγα λόγια για το βιβλίο…
Από Ιούλιο σε Ιούλιο, ξεδιπλώνονται οι παράλληλες ζωές ανθρώπων που δεν θα τέμνονταν ποτέ, αν η μοίρα δεν τους έδενε χειροπόδαρα... Ο Γρηγόρης Μιχαήλ επιστρέφει στο Βουκουρέστι το καλοκαίρι του 2014, στη δύση πια του βίου του, και αφήνει τις αναμνήσεις να τον παρασύρουν σε ένα θυελλώδες ταξίδι με αφετηρία το 1956. Εκεί, στο άλλοτε κραταιό Hotel National, ανάμεσα στους πολυκαιρισμένους τοίχους, τις σκιές και τα προσωπικά του φαντάσματα, αναγκάζεται να έρθει αντιμέτωπος με τις αλήθειες, τα ψέματα και τις ανομολόγητες ενοχές του. Τι πήγε, αλήθεια, τόσο λάθος και είδαν όλοι τα νεανικά τους όνειρα να συνθλίβονται από την εξουσία; Και ποιες οδυνηρές εκπλήξεις περιμένουν αυτόν τον 82χρονο άντρα από τη στιγμή που αποφάσισε να σκαλίσει το παρελθόν;

Ο συγγραφέας
Ο Σταύρος Χριστοδούλου γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1963. Σπούδασε Νομικά στην Αθήνα, αλλά δεν άσκησε ποτέ τη δικηγορία, αφού ήδη από το τέλος της δεκαετίας του ’80 τον κέρδισε η δημοσιογραφία. Εργάστηκε ως διευθυντής περιοδικών στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Σήμερα αρθρογραφεί στην εφημερίδα Ο Φιλελεύθερος και διευθύνει το website του συγκροτήματος καθώς και το κυριακάτικο ένθετο ΦιλGood. Το «Hotel National» είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη, 22 Ιουνίου, στην αυλή της Παλιάς Ηλεκτρικής (Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσία), ώρα 6:30 μ.μ.

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση