ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Εν καμίνω», νέα ποιητική συλλογή

Τέσσερις «ταγματάρχες» της ποιητικής γραφής εκτίθενται-παρατάσσονται-συντάσσονται με τα τέσσερα «τάγματα» των στρατιωτών-στίχων τους

Δελτίο Τύπου

Τέσσερις ποιητές που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, με τη δική του πορεία ο καθένας στο χώρο-πεδίο ή ακόμη και «θέατρο πολεμικών επιχειρήσεων» της γραφής, καταθέτουν τέσσερις ξεχωριστές ποιητικές συλλογές και δημιουργούν μία «συνενοχή» εκ του μακρόθεν με την αρωγή-διαμεσολάβηση του εκδότη Κώστα Κατσικιά.

Ο Κώστας Ρεούσης με τον «Ξεκούρδιστο Λυγμό» και τους άχαρους στίχους του, ο Μπάμπης Λάσκαρις με τις «Αγχόνες και Βράγχια», ο Larry Cool με την «Εποχή των Σωμάτων» και ο Παναγιώτης Θανασούλης με το «ΜΙ ΛΑ ΡΕ ΣΟΛ» βρίσκονται «εν καμίνω» και «στο δρόμο», χωρίς καμία διάθεση για ψευδό-συγκινήσεις, συμπάθειες, φιλικές ή άλλες σχέσεις, κολακείες, χειροκροτήματα κι αναγνωρίσεις.

Τέσσερις «ταγματάρχες» της ποιητικής γραφής, εκτίθενται-παρατάσσονται-συντάσσονται με τα τέσσερα «τάγματα» των στρατιωτών-στίχων τους, στην πρώτη γραμμή πυρός ενός αδυσώπητα γλυκανάλατου σύγχρονου ποιητικού-πολεμικού τοπίου, προσδοκώντας απ’ τους δυνητικούς αναγνώστες το «τίποτε» που είναι «κάτι». Το σχέδιο που κοσμεί το εξώφυλλο είναι λεπτομέρεια από πίνακα του ποιητή, ζωγράφου και ρεμπέτη, Κώστα Ριτσώνη (1946-2015).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

Η βιογραφία θα είναι γραμμένη από τον ομότεχνό του Μπλέικ Μπέιλι, γνωστό μεταξύ άλλων για τις βιογραφίες του Τζον Τσίβερ και του Ρίτσαρντ Γέιτς

Βιογραφία του Ροθ το 2021

Η πολυαναμενόμενη βιογραφία του Αμερικανού συγγραφέα πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 6 Απριλίου 2021
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
Oι κανόνες που έδινε στους ηθοποιούς ο Λευτέρης Βογιατζής δεν ήταν κανόνες τού πώς να παίζεις, αλλά τού «πώς να διαθέτεις τον εαυτό σου»

«Εψαχνε κάθε λέξη...»

Τα πρακτικά της διημερίδας εκδόθηκαν σε ένα τόμο με τίτλο «Ο σκηνοθέτης, ο ηθοποιός Λευτέρης Βογιατζής»
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ