ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:01
 

«Εν καμίνω», νέα ποιητική συλλογή

Τέσσερις «ταγματάρχες» της ποιητικής γραφής εκτίθενται-παρατάσσονται-συντάσσονται με τα τέσσερα «τάγματα» των στρατιωτών-στίχων τους

Δελτίο Τύπου

Τέσσερις ποιητές που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, με τη δική του πορεία ο καθένας στο χώρο-πεδίο ή ακόμη και «θέατρο πολεμικών επιχειρήσεων» της γραφής, καταθέτουν τέσσερις ξεχωριστές ποιητικές συλλογές και δημιουργούν μία «συνενοχή» εκ του μακρόθεν με την αρωγή-διαμεσολάβηση του εκδότη Κώστα Κατσικιά.

Ο Κώστας Ρεούσης με τον «Ξεκούρδιστο Λυγμό» και τους άχαρους στίχους του, ο Μπάμπης Λάσκαρις με τις «Αγχόνες και Βράγχια», ο Larry Cool με την «Εποχή των Σωμάτων» και ο Παναγιώτης Θανασούλης με το «ΜΙ ΛΑ ΡΕ ΣΟΛ» βρίσκονται «εν καμίνω» και «στο δρόμο», χωρίς καμία διάθεση για ψευδό-συγκινήσεις, συμπάθειες, φιλικές ή άλλες σχέσεις, κολακείες, χειροκροτήματα κι αναγνωρίσεις.

Τέσσερις «ταγματάρχες» της ποιητικής γραφής, εκτίθενται-παρατάσσονται-συντάσσονται με τα τέσσερα «τάγματα» των στρατιωτών-στίχων τους, στην πρώτη γραμμή πυρός ενός αδυσώπητα γλυκανάλατου σύγχρονου ποιητικού-πολεμικού τοπίου, προσδοκώντας απ’ τους δυνητικούς αναγνώστες το «τίποτε» που είναι «κάτι». Το σχέδιο που κοσμεί το εξώφυλλο είναι λεπτομέρεια από πίνακα του ποιητή, ζωγράφου και ρεμπέτη, Κώστα Ριτσώνη (1946-2015).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Απογοήτευση λόγω χαμηλών μέσων όρων στις Παγκύπριες

«Η ανομοιογένεια και οι πολλοι ξενογλωσσοι που εισερχονται στην παιδεια χωρις κατατακτηριες εξετασεις ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  18:05

Υπ. Μεταφορών: Ένα κράτος δεν μπορεί να παρέμβει για να καθορίσει τις τιμές των ναύλων

«…και τις μπούρδες περί ανταγωνισμού, που θα φέρει μείωση των τιμών, πού να τις βάλουμε;»
Ai Em  |  10:41

Ο μυστικός δείπνος

«Ο νυν πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, θα γίνει γνωστός στην ιστορία ως ο ενταφιαστής της λύσης του Κυπριακού ...»
Yiannos  |  10:21

ΟΕΒ: Η Δημόσια Αργία της 25ης Ιουνίου δεν αφορά τον ιδιωτικό τομέα

«Αλλού σε τρώει τζιε αλλού κνίθεσαι ρε ...ΑΚΑ»
Χριστοσ Α.  |  11:07

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

H κατάθλιψη μπορεί να είναι η έσχατη άμυνα των αγνών οργανισμών απέναντι στο εικονικό πανηγύρι της στιγμιαίας επιβράβευσης και της ματαιοδοξίας.

Εφηβοι δεσμώτες των smartphones

H δημοσιογράφος Νάνσι Τζο Σέιλς πιστεύει ότι πρέπει όλα να ξεκινούν από τη μόρφωση και στο τέλος του βιβλίου προτρέπει: ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
X