ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παρουσιάστηκε στο Σπίτι της Κύπρου το βιβλίο «Αμμόχωστός μου, Εσύ και η Αλήθεια σου!»

Με τη στήριξη της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.), η παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Ιωάννου-Φίλη

ΚΥΠΕ

Την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στο Σπίτι της Κύπρου, με τη στήριξη της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.), η παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Ιωάννου-Φίλη, «Αμμόχωστός μου, Εσύ και η Αλήθεια σου!»

Όπως μεταδίδει το ΓΤΠ, η συγγραφέας καταγράφει και μοιράζεται με αμεσότητα αυθεντικές μαρτυρίες των θυμάτων της εισβολής και της παράνομης τουρκικής κατοχής και αποτελεί φόρο τιμής στην αγαπημένη της Αμμόχωστο που παραμένει ολοζώντανη στη μνήμη των ανθρώπων της.

Χαιρετισμό απηύθυναν, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.), Γιώργος Συλλούρης, η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Εκδοτικού Οίκου «Κούρος», συγγραφέας, ποιήτρια και Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων (Ε.Π.Ο.Κ.), Σταυρούλα Βενιέρη και ο στιχουργός, παραγωγός μουσικών έργων για το έπος του 1955, Νίκος Παπακλεοβούλου.

Για το βιβλίο μίλησαν, η Καθηγήτρια, συγγραφέας, Μαίρη Σταυρινίδου-Ευθυμίου, και ο Ακαδημαϊκός-Δικηγόρος, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Ο.Κ.Ο.Ε. Αλέξης Κωνσταντίνου. Την εκδήλωση συντόνισε η Ματίνα Πάντζαλη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης συμμετείχαν ο Θοδωρής Χοχτούλας, κιθάρα, τραγούδι, η Ματίνα Πάντζαλη, τραγούδι, η Δήμητρα Ντουρουντά, πιάνο και ο Νίκος Κουρεμένος, μπουζούκι, ενώ προβλήθηκαν μουσικές συνθέσεις της Χριστιάνας Κ. Αναστάση και του Νικόλα-Ραφαήλ Ιωάννου με τη φωνή της Χριστιάνας.

Η Μαρία Ιωάννου-Φίλη γεννήθηκε στην Κατεχόμενη Αμμόχωστο. Είναι Τεχνολόγος Μηχανικός. Έχει εκδώσει άλλες δύο ποιητικές συλλογές, «Αμμόχωστος Καρδιά μου» και «Απόσταγμα Ψυχής με τα Κρινάκια της Ζωής». Επίσης, ποιήματά της βρίσκονται σε πολλά Ανθολόγια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

Για να αντιληφθούμε τη χαώδη κατάσταση που επικρατεί στα του βιβλίου πρέπει να δούμε και πώς η Κύπρος, η Κυπριακή Δημοκρατία ...
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΒΙΒΛΙΟ