ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στη Read Library το μυθιστόρημα του Ζαχαρία Μαυρή - «Ένας μικρός ήλιος σε βαθύ σκοτάδι»

Ένα βιβλίο 280 σελίδων από τις εκδόσεις Αφή

[...]Μέσα στο μισοσκόταδο του δωματίου εγώ και εκείνος, ο αγαπημένος αδελφός μου, ένας σωρός από χαρτιά. Κι όμως εκείνα τα χαρτιά ήταν η φωνή του, η ανάσα του, οι σκέψεις του, η νοητική ύπαρξή του[...]

Φορτισμένος με τα έντονα συναισθήματα της απώλειας ενός αγαπημένου του προσώπου, της συζύγου του, ο συγγραφέας ξεκινά να γράφει χαρίζοντάς μας ένα μυθιστόρημα σκηνοθετημένο, ακούσια ίσως, με μαθηματική ακρίβεια.
Το μυθιστόρημα «Ένας μικρός ήλιος σε βαθύ σκοτάδι» είναι μια φανταστική ιστορία η οποία όμως θα μπορούσε να είναι πραγματική ή πιθανή. Πρόκειται για την ιστορία ενός στρατιώτη που αιχμαλωτίστηκε κατά τη διάρκεια της Τουρκικής εισβολής του 1974. Με προβολές στο παρελθόν ο συγγραφέας περιγράφει τη ζωή του ήρωα από τα μαθητικά του χρόνια έως το θάνατό του, γεγονός που συνέβη μερικά χρόνια μετά την αιχμαλωσία του. Το μυθιστόρημα περιέχει ιστορικά στοιχεία αλληλεπικαλυπτόμενα με προσωπικές εμπειρίες και συναισθηματικά βιώματα του συγγραφέα. Σκιαγραφεί χαρακτήρες, που αλληλοεπιδρούν, συνεργάζονται και αντιμάχονται σε καταστάσεις ειρήνης και βίας.
Τυχαία και ιστορικά γεγονότα καθώς και η χαρισματική προσωπικότητα του ήρωα, σε συνδυασμό με μια μεγάλη αγάπη, τον καταξίωσαν στην ζωή. Τελικά, όμως τον περίμενε ο θάνατος.

Το βιβλίο κυκλοφορεί σε ψηφιακή μορφή από την εφαρμογή Read Library στην τιμή των 9.99 ευρώ.
Αγοράστε το ψηφιακό βιβλίο εδώ.

Κατεβάστε την εφαρμογή,
για iOS εδώ,
για Android εδώ.

Ο Ζαχαρίας Μαυρής γεννήθηκε στην Αίγυπτο το 1946. Οι γονείς του εγκαταστάθηκαν στην Κύπρο όταν ήταν δυόμιση χρονών. Φοίτησε στο Λανίτειο γυμνάσιο Λεμεσού και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών σπουδάζοντας Φυσική. Υπηρέτησε στη Μέση εκπαίδευση σαν καθηγητής Φυσικής. Το 1977 – ΄΄1978 φοίτησε, με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Ρέτινγκ, στην Αγγλία. Αφυπηρέτησε από τα δημόσια σχολεία το 1996 και δημιούργησε το Ινστιτούτο Μαυρή. Παρέδιδε μαθήματα προεισαγωγικών για Κυπριακά, Ελληνικά και Αγγλικά Πανεπιστήμια.

Του άρεσε πάντα να γράφει. Το έναυσμα για την ουσιαστική ενασχόληση με την λογοτεχνία του το έδωσε η συναισθηματική φόρτιση από τη ξαφνική απώλεια της αγαπημένης του γυναίκας.

Το μυθιστόρημα «Ένας μικρός ήλιος σε βαθύ σκοτάδι» είναι το πρώτο που έχει εκδώσει. Έχει συγγράψει άλλα δύο που θα εκδοθούν μελλοντικά καθώς και αρκετά ποιήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Βιβλίο  | 

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση