ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:16
 

Της ψυχής γεννήματα «Ποίηση, μύθοι, τραούδκια»

Κυκλοφόρησε νέο βιβλίο του λαϊκού ποιητή Αντώνη Γαβριήλ Παπά με περισσότερα από εκατό ποιήματα

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Κυκλοφόρησε η νέα ποιητική συλλογή του λαϊκού ποιητή της Κύπρου, Αντώνη Γαβριήλ Παπά από τις εκδόσεις Power Publishing, με τίτλο «Ποίηση, Μύθοι, Τραούδκια».

Στη νέα του συλλογή ο συγγραφέας προσπαθεί να αποτυπώσει σκέψεις, συναισθήματα, ιδέες, αλλά και να μεταδώσει μηνύματα, βγαλμένα από την καθημερινότητα. Γνήσιος λαϊκός ποιητής ο Αντώνης Γαβριήλ Παπά χρησιμοποιεί την κυπριακή διάλεκτο, και επικοινωνεί με τους αναγνώστες απευθείας με την ιδιοσύστασή τους. Στόχος του δημιουργού είναι να φέρει στο προσκήνιο διάφορα κοινωνικά θέματα, να ευαισθητοποιήσει, να προβληματίσει, αλλά και να μεταδώσει όμορφα συναισθήματα, και συγκινητικές στιγμές.

Στη νέα συλλογή του Γαβριήλ Παπά περιλαμβάνονται περισσότερα από εκατό ποιήματα, τα οποία διαχωρίζονται σε οκτώ ενότητες, ανάλογα με το περιεχόμενό τους. Μέσα από αυτές τις ενότητες ο ποιητής εξομολογείται την αγάπη του για το χωριό του, την πατρίδα, τον λαό που υποφέρει από την προσφυγιά, και εκφράζει τη θλίψη του για το θέμα των αγνοουμένων. Στο επίκεντρο της ποίησής του βέβαια βρίσκεται ο άνθρωπος.

Βαθιά λαϊκή η ποίησή του, καταπιάνεται ως εκ τούτου με κοινωνικά θέματα όπως οι ανθρώπινες σχέσεις, η διάβρωση των ηθικών αξιών, τα ναρκωτικά, η οικονομική κρίση, η αδικία, ο έρωτας και οι παραδόσεις μας.

Ο συγγραφές παρουσιάζει επίσης μύθους εμπνευσμένους από παραδοσιακά κυπριακά παραμύθια και στο τέλος του βιβλίου δημοσιεύει ένα κυπριακό θεατρικό μονόπρακτο.


Το βιβλίο, συνοδεύεται από CD στο οποίο περιλαμβάνονται μελοποιημένα ποιήματα του συγγραφέα, με μουσική του Λεόντιου Γεωργίου.

Πρώτη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στις 28 Μαρτίου στις 7:30 μ.μ. στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη Λάρνακα και την παρουσίαση θα κάνει ο φιλόλογος – συγγραφέας δρ Κώστας Κατσώνης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Σχόλια αναγνωστών

Συντεχνίες: Στα 800 εκατ. το κόστος για τους μισθούς του Δημοσίου

«Nτροπή ρε συντεχνιακοί που καταντήστε μάστιγα στην Κύπρο.»
ΑΚΑ  |  21:15

Αεροπορική αραβικών συμφερόντων «φλερτάρει» το Λάρνακα - Αθήνα

«Ντροπή στις εταιρείες που κρατούν τα εισιτήρια τόσο ψηλά. Λάρνακα Λονδίνο πιο φθηνά από Λάρνακα Αθήνα! ...»
ΑΚΑ  |  21:14

ΥΠΟΙΚ: Αναπάντεχη η απόφαση του δικαστηρίου για τους μισθούς

«Ένα πράγμα δεν καταλαβαίνω... Πως γίνεται οι προϋπολογισμοί κάθε χρόνο επί θητείας του νεκροθάφτη του ...»
ΑΝΤΡΕΑΣ Χ  |  11:17

Χαμηλές προσδοκίες από Γκουτέρες

«O μη `κανονικός` ΓΓ του ΟΗΕ ξέχασε να αναφέρει στην έκθεση του την Τουρκία. Απλά του διέφυγε.... »
ΑΚΑ  |  10:05

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

H κατάθλιψη μπορεί να είναι η έσχατη άμυνα των αγνών οργανισμών απέναντι στο εικονικό πανηγύρι της στιγμιαίας επιβράβευσης και της ματαιοδοξίας.

Εφηβοι δεσμώτες των smartphones

H δημοσιογράφος Νάνσι Τζο Σέιλς πιστεύει ότι πρέπει όλα να ξεκινούν από τη μόρφωση και στο τέλος του βιβλίου προτρέπει: ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
Η νεκρική πομπή στη λεωφόρο Αμαλίας προς το Α΄ Νεκροταφείο. Τον Γιώργο Σεφέρη συνοδεύουν άνθρωποι των γραμμάτων και της τέχνης.

Ο θάνατος του Γιώργου Σεφέρη

Ο Γιώργος Σεφέρης, ένας από τους πιο καταξιωμένους, και διεθνώς, Ελληνες ποιητές, πολεμήθηκε όσο λίγοι στο λογοτεχνικό πεδίο. ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
H  απεικόνισή προέδρων των ΗΠΑ σε γραμματόσημα έχει πάντα πολλαπλές αναγνώσεις...

Φτιάχνοντας «πλανητάρχες»

Ορισμένοι Αμερικανοί πρόεδροι αποθεώθηκαν, άλλοι ξεχάστηκαν μετά το τέλος της θητείας τους, μνημεία, πόλεις και πολιτείες ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
X