ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Της ψυχής γεννήματα «Ποίηση, μύθοι, τραούδκια»

Κυκλοφόρησε νέο βιβλίο του λαϊκού ποιητή Αντώνη Γαβριήλ Παπά με περισσότερα από εκατό ποιήματα

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Κυκλοφόρησε η νέα ποιητική συλλογή του λαϊκού ποιητή της Κύπρου, Αντώνη Γαβριήλ Παπά από τις εκδόσεις Power Publishing, με τίτλο «Ποίηση, Μύθοι, Τραούδκια».

Στη νέα του συλλογή ο συγγραφέας προσπαθεί να αποτυπώσει σκέψεις, συναισθήματα, ιδέες, αλλά και να μεταδώσει μηνύματα, βγαλμένα από την καθημερινότητα. Γνήσιος λαϊκός ποιητής ο Αντώνης Γαβριήλ Παπά χρησιμοποιεί την κυπριακή διάλεκτο, και επικοινωνεί με τους αναγνώστες απευθείας με την ιδιοσύστασή τους. Στόχος του δημιουργού είναι να φέρει στο προσκήνιο διάφορα κοινωνικά θέματα, να ευαισθητοποιήσει, να προβληματίσει, αλλά και να μεταδώσει όμορφα συναισθήματα, και συγκινητικές στιγμές.

Στη νέα συλλογή του Γαβριήλ Παπά περιλαμβάνονται περισσότερα από εκατό ποιήματα, τα οποία διαχωρίζονται σε οκτώ ενότητες, ανάλογα με το περιεχόμενό τους. Μέσα από αυτές τις ενότητες ο ποιητής εξομολογείται την αγάπη του για το χωριό του, την πατρίδα, τον λαό που υποφέρει από την προσφυγιά, και εκφράζει τη θλίψη του για το θέμα των αγνοουμένων. Στο επίκεντρο της ποίησής του βέβαια βρίσκεται ο άνθρωπος.

Βαθιά λαϊκή η ποίησή του, καταπιάνεται ως εκ τούτου με κοινωνικά θέματα όπως οι ανθρώπινες σχέσεις, η διάβρωση των ηθικών αξιών, τα ναρκωτικά, η οικονομική κρίση, η αδικία, ο έρωτας και οι παραδόσεις μας.

Ο συγγραφές παρουσιάζει επίσης μύθους εμπνευσμένους από παραδοσιακά κυπριακά παραμύθια και στο τέλος του βιβλίου δημοσιεύει ένα κυπριακό θεατρικό μονόπρακτο.


Το βιβλίο, συνοδεύεται από CD στο οποίο περιλαμβάνονται μελοποιημένα ποιήματα του συγγραφέα, με μουσική του Λεόντιου Γεωργίου.

Πρώτη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στις 28 Μαρτίου στις 7:30 μ.μ. στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη Λάρνακα και την παρουσίαση θα κάνει ο φιλόλογος – συγγραφέας δρ Κώστας Κατσώνης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

Η βιογραφία θα είναι γραμμένη από τον ομότεχνό του Μπλέικ Μπέιλι, γνωστό μεταξύ άλλων για τις βιογραφίες του Τζον Τσίβερ και του Ρίτσαρντ Γέιτς

Βιογραφία του Ροθ το 2021

Η πολυαναμενόμενη βιογραφία του Αμερικανού συγγραφέα πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 6 Απριλίου 2021
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
Oι κανόνες που έδινε στους ηθοποιούς ο Λευτέρης Βογιατζής δεν ήταν κανόνες τού πώς να παίζεις, αλλά τού «πώς να διαθέτεις τον εαυτό σου»

«Εψαχνε κάθε λέξη...»

Τα πρακτικά της διημερίδας εκδόθηκαν σε ένα τόμο με τίτλο «Ο σκηνοθέτης, ο ηθοποιός Λευτέρης Βογιατζής»
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ