ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τώρα μπορείς να περιηγηθείς σε 5 μουσεία του κόσμου

Επίσκεψη σε μουσείο, αλλιώς

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Είναι δεδομένο πως έχουμε πεθυμήσει τα ταξίδια. Πέραν όμως από τις βόλτες στις καινούργιες πόλεις, τα ψώνια και τις φωτογραφίες, βασικό κομμάτι ενός ταξιδιού είναι και οι επισκέψεις σε μουσεία. Όσο η κατάσταση με τον κορωνοϊό συνεχίζει, τα ταξίδια μας είναι ελάχιστα εως ανύπαρκτα και όπως όλα έτσι κι αυτά προσαρμόστηκαν στα νέα δεδομένα.

Πέντε από τα πιο ενδιαφέροντα μουσεία του κόσμου επιτρέπουν πλέον την ψηφιακή περιήγηση, για να σε κάνουν να νιώσεις λες και βρίσκεσαι εκεί.

Μουσείο Salvador Dali, Καταλονία

Μια ιδιαίτερα ρεαλιστική περιήγηση στο μουσείο που είναι αφιερωμένο στον Ισπανό σουρεαλιστή ζωγράφο Salvador Dali, στην Καταλονία, με έργα από όλες τις περιόδους της δράσης του και εκθέματα από τη ζωή του. Η ψηφιακή περιήγηση σε ξεναγεί δωρεάν σε μερικές από τις αίθουσες του μουσείου.

Λούβρο, Παρίσι

Ένα από τα πιο εμβληματικά μουσεία του κόσμου που αποτελεί και σήμα κατατεθέν του Παρισιού, με 35 χιλιάδες έργα τέχνης και έκταση πάνω από 60 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα. Ψηφιακά μπορείτε να ''περπατήσετε'' σε μερικές από τις δημοφιλέστερες αίθουσες του ενώ παρέχει την υπηρεσία ''Closer Look'' που σας επιτρέπει να επεξεργαστείτε τα έργα μέσα από ένα μεγεθυντικό φακό.

Μουσείο Frida Kahlo, Μεξικό

Το ''Μπλε Σπίτι'', ή με άλλα λόγια το σπίτι όπου έζησε η Frida Kahlo διαθέτει γύρω του ένα συγκρότημα που φιλοξενεί τους πίνακες της εμβληματικής ζωγράφου αλλά και έργα λαϊκής τέχνης από λαούς του Μεξικού. Μπορείτε να περιηγηθείτε στον κήπο, στο στούντιο και την κουζίνα του σπιτιού, να δείτε ενδυματολογικές επιλογές της Frida Kahlo και να απολαύσετε, φυσικά, έργα της.

Hermitage, Αγία Πετρούπολη

Ένα από τα σπουδαιότερα αξιοθέατα της Αγίας Πετρούπολης φιλοξενεί σπουδαία έργα καλλιτεχνών όπως ο Leonardo Da Vinci, o Pablo Picasso, o Claude Monet, o Rembrandt κ.ά. αλλά και εκθέματα της αρχαίας Ελλάδας, της αρχαίας Αιγύπτου και της αρχαίας Ρώμης, που στο σύνολο ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια.

J. Paul Getty, Λος Άντζελες

Έργα που χρονολογούνται από τον 8ο μέχρι τον 21ο αιώνα παρουσιάζονται σε συνδυασμό με υπέροχη αρχιτεκτονική, όμορφους κήπους και θέα το Λος Άντζελες. Ευρωπαϊκοί πίνακες, χειρόγραφα, γλυπτά, έργα της ελληνικής και της ρωμαϊκής αρχαιότητας παρουσιάζονται στη βίλα Getty στο Μαλιμπού.

Πηγή: Must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση