ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συναυλία κλασικής μουσικής από την Ορχήστρα Μουσικής Δωματίου Κύπρου

Στο Θέατρο Παλλάς στη Λευκωσία η πρώτη συναυλία της Δικοινοτική Ορχήστρας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στις 29 Δεκεμβρίου 2016 θα δώσει την πρώτη της συναυλία η νεοσύστατη Δικοινοτική Ορχήστρα Μουσικής Δωματίου Κύπρου (Cyprus Chamber Orchestra), στο Θέατρο Παλλάς στη Λευκωσία. Την ορχήστρα ίδρυσαν η Νάταλη Νεοφύτου και ο Nihat Agdac, και το 2016 πήρε ένα από τα Stelios Cyprus Bicommunal Awards 2016.

Το ρεπερτόριο της συναυλίας θα αποτελέσουν κλασικά αριστουργήματα από τη συμφωνία του W.A. Mozart αρ. 29 και το κονσέρτο του J.S. Bach C για βιολί και όμποε, με τους καλλιτεχνικούς διευθυντές και ιδρυτές της ορχήστρας να εμφανίζονται ως σολίστ.

Οι συμπρόεδροι της δικοινοτικής τεχνικής επιτροπής πολιτισμού, κ. Ανδρούλλα Βασιλείου και κ. Kani Kanol θα απευθύνουν χαιρετισμό πρν από την έναρξη της συναυλίας.


Ορχήστρα Μουσικής Δωματίου Κύπρου

Η Ορχήστρα Μουσικής Δωματίου Κύπρου είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που φέρνει κοντά 20 Τουρκοκύπριους και Ελληνοκύπριους μουσικούς, με στόχο να παράγουν υψηλού επιπέδου μουσική και να πραγματοποιήσουν εμφανίσεις σε όλο το νησί αλλά και το εξωτερικό, προωθώντας το μήνυμα για ειρήνη στην Κύπρο, μέσα από τη δύναμη της μουσικής. Την ιδέα ίδρυσης μιας τέτοιας ορχήστρας είχαν η Νάταλη και ο Nihat, κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στο Λονδίνο, στο Royal Academy of Music και στο Guildhall School of Music and Drama.

Ποτε/πού: 29 Δεκεμβρίου, 7:30 μ.μ. Θέατρο Παλλάς, Λευκωσία.

Για κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Ορχήστρα Μουσικής Δωματίου Κύπρου στο 97804219 και στο 05338603715 ή με το Θέατρο Παλλάς στο 22410181.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ορχήστρα Μουσικής Δωματίου Κύπρου και τη συναυλία μπορείτε να επισκεφθείτε επίσης την ιστοσελίδα www.cychamber.com και στη σελίδα της ορχήστρας στο facebook.

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση