ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βραβείο ειρήνης στη Δικοινοτική Χορωδία από ίδρυμα στη Στοκχόλμη

Το Βραβείο Ειρήνης του ιδρύματος Edita και Ira Morris Hiroshima Peace and Culture Foundation στη Σουηδία απονεμήθηκε με δύο χρόνια καθυστέρηση, λόγω κορωνοϊού

ΚΥΠΕ

Το Βραβείο Ειρήνης του ιδρύματος Edita και Ira Morris Hiroshima Peace and Culture Foundation στη Σουηδία απονεμήθηκε με δύο χρόνια καθυστέρηση, λόγω κορωνοϊού, στην Δικοινοτική Χορωδία για την Ειρήνη-Λένα Μελανίδου στις 2 Απριλίου.

Η χορωδία ταξίδεψε στην Στοκχόλμη με αφορμή πρόσκληση του συνδέσμου Κυπρίων που ζουν στη Σουηδία για την εκδήλωση «Ημέρα της Κύπρου» και η τελετή απονομής του βραβείου του σουηδικού ινστιτούτου έγινε την ίδια μέρα με την προαναφερθείσα εκδήλωση.

Ανακοίνωση της χορωδίας αναφέρει ότι το βραβείο δόθηκε στη δικοινοτική χορωδία και τους μαέστρους Λένα Μελανίδου και Κιουρσάτ Τιλκί. «Η Ελληνοκύπρια μαέστρος Λένα Μελανίδου, που είχε δουλέψει σκληρά για να προετοιμάσει τη Χορωδία για τη συναυλία στη Στοκχόλμη, πέθανε δυστυχώς από ξαφνική ασθένεια τον Δεκέμβριο του 2021».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η χορωδία έδωσε μια υπέροχη συναυλία στην εκδήλωση για την «Ημέρα της Κύπρου» και εν μέσω δακρύων και χειροκροημάτων ακούστηκαν τα τραγούδια «Hiroshima I am sorry», «Kardeşim (Αδελφέ) Γιώργο/Αδελφέ Mehmet» και «Πατρίδα/Ποιο από τα δυο μισά ν’ αγαπώ;».

Στην τελετή ο επικεφαλής του ιδρύματος Edita και Ira Morris Hiroshima Peace and Culture Foundation, καθηγητής Daniel Tarschys, απένειμε το βραβείο στον Τουρκοκύπριο μαέστρο Κιορρσάτ Τιλκί.

Αναφέρεται ακόμη ότι η χορωδία τραγούδησε επίσης σε δύο υπαίθριες συναυλίες και στη δεξίωση που δόθηκε μετά την επίσκεψη στο μουσείο Medelhavs Middle East στα εκθέματα που αφορούν την Κύπρο.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι το ίδρυμα Hiroshima Peace and Culture ιδρύθηκε το 1989 μετά από κληροδότημα της Σουηδής συγγραφέα Edita Morris (1902-1988), η οποία παντρεύτηκε τον Αμερικανό συγγραφέα Ira Morris (1903-1972). Πήρε το όνομά του από το διάσημο μυθιστόρημα της Edita Morris «The Flower of Hiroshima», το οποίο περιγράφει τα δεινά που προκάλεσε η ατομική βόμβα. Το Ίδρυμα απονέμει κάθε δύο χρόνια το βραβείο ειρήνης σε γυναίκες και άνδρες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του διαλόγου, της κατανόησης και της ειρήνης στον πολιτιστικό τομέα και σε περιοχές συγκρούσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση

Το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ παρουσιάζει την επερχόμενη δράση του καλλιτεχνικού προγράμματος φιλοξενίας ...
Kathimerini.com.cy
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ
Μια Κυριακάτικη, απογευματινή βόλτα, σε όμορφες πλατείες της Πάφου, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει συναυλίες ...
Kathimerini.com.cy
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ