ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Φεστιβάλ Κύπρια 2021: Από το Swing στην Bepop

Ένα πρόγραμμα όπου οι διασκευές των jazz standards συναντούν τις νέες ενορχηστρώσεις και συνθέσεις

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

ΑΠΟ ΤΟ SWING ΣΤΗΝ BEBOP / ΚΥΠΡΟΣ – ΙΣΡΑΗΛ

Το Miaris Jazz Trio παρουσιάζει τον Ofer Landsberg

Δημήτρης Μίαρης (πιάνο), Κώστας Χαλλούμας (κοντραμπάσο), Μάριος Σπύρου (ντραμς)

Σολίστ: Ofer Landsberg

Το Miaris Jazz Trio συνεργάζεται με τον Ofer Landsberg από το Ισραήλ, σε ένα πρόγραμμα όπου οι διασκευές των jazz standards συναντούν τις νέες ενορχηστρώσεις και συνθέσεις του καταξιωμένου κιθαρίστα, σε μια ενδιαφέρουσα μουσική πρόταση.

Η λίστα των jazz standards δημιουργήθηκε τη δεκαετία του ’30 –η οποία ονομάζεται και περίοδος της τρέλας του swing– και επρόκειτο για συνθέσεις που όλες οι ορχήστρες αλλά και όλοι οι ερμηνευτές είχαν στο ρεπερτόριό τους, και για τις οποίες έχουμε πολλές ηχογραφήσεις. Τη δεκαετία του ’40 άλλαξε η «γλώσσα» της jazz. Μίκρυναν τα σχήματα, διαμορφώθηκε ένα νέο «λεξιλόγιο» μεταξύ των μουσικών και εμφανίστηκαν οι σπουδαίοι σολίστες.

Η περίοδος αυτή είναι η bebop περίοδος της jazz ή αλλιώς η μουσική των μουσικών. Δημιουργήθηκε δε και το ανάλογο ρεπερτόριο. Αυτό όμως που δεν συναντάμε είναι ερμηνεία των συνθέσεων του ’30 με το «λεξιλόγιο» bebop (της αυτοσχεδιαστικής περιόδου). Tο Miaris Jazz Trio, με νέες ενορχηστρώσεις και συνθέσεις του Ofer Landsberg, και με πρωτότυπες ερμηνείες, δίνει μια νέα μορφή και ένα νέο άκουσμα στις επιτυχίες αυτές.

Ofer Landsberg

Με τη διάκρισή του ως εντυπωσιακού παίκτη στη σκηνή της τζαζ της Νέας Υόρκης στα τέλη της δεκαετίας του ’90, συχνά συμμετείχε σε συναυλίες σε διάσημα jazz clubs, όπως το Smalls και το Fat Cat, με τους μουσικούς Ari Roland, Zaid Nasser, Mike Mullins, Grant Stewart, Dwayne Clemons, Chris Byars και Sacha Perry. Εκείνη την περίοδο ο Ofer Landsberg γνώρισε το μέντορά του, τον διάσημο πιανίστα της bebop Barry Harris.

Διάρκεια: 70΄

Περισσσότερες Πληροφορίες 

Λεμεσός: Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021, Θέατρο Ριάλτο στις 20:30

Λευκωσία: Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021, Κινηματοθέατρο Παλλάς στις 20:30

Επικοινωνία: Απαραίτητη η προκράτηση www.tickethour.com / 77777040

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση