ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Music has no barriers & borders» στο Θέατρο Ριάλτο

Ένα μουσικό ταξίδι με διάφορα έργα απo Bizet, Kurt Weil, Lehar, Οffenbach, Χατζιδάκη,Θεοδωράκη μέχρι τους δικούς μας καταξιωμένους συνθέτες

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, στο θέατρο Ριάλτο θα πραγματοποιηθεί ένα μουσικό ταξίδι με διάφορα έργα απo Bizet, Kurt Weil, Lehar, Οffenbach, Χατζιδάκη,Θεοδωράκη μέχρι τους δικούς μας καταξιωμένους συνθέτες Τόκα, Αργυρίδη και Καραγιώργη.

Θα συμμετέχουν οι μουσικοί: Κυριάκος Κυριάκου στο πιάνο, Κώστας Αποκίδης στην κιθάρα. Στο τραγούδι Ραφαέλλα Χαραλάμπους μετζο- σοπρανο και Παναγιώτα Καπνίση σοπράνο.

Μαζί τους ο Μιχάλης Μιχαήλ άτομο με σοβαρή τετραπληγία, εκτελώντας μουσική με τα μάτια μέσα από το πρωτοποριακό application Eyeharp. Το Eyeharp του δίνει την ευκαιρία να έχει πρόσβαση στο να μάθει να παίζει μουσική αφου δεν γνωριζε προηγουμένος και να επιλέγει με πιο μουσικό όργανο θέλει να παίξει. Ο Μιχάλης χρησιμοποιεί τον υπολογιστή του με την κίνηση του κεφαλιού του, οπου μέσα απο αυτό επικοινωνεί με τους γύρω του, γράφει, χρησιμοποεί το internet και πλέον παίζει μουσική.

Μέσα από αυτή τη συμμετοχή τι θέλει να δείξει η όμορφη ομάδα κύπριων μουσικών, πως η μουσική δεν έχει όρια και πως όλοι μπορούν να έχουν χώρο σε μια συναυλία ανεξαιρέτως. Όπως ανάφεραν οι συντελεστές ‘Θέλουμε ν’ αγγίξουμε το ευρύ κοινό και να παρουσιάσουμε έργα που όλοι θα μπορούν να ακούσουν ανεξαρτήτως γούστου αλλά και να εκπαιδεύσουμε το κοινό πως η ευρωπαϊκή κλασσική μουσική μπορεί να συνδυαστεί κάλλιστα με μουσικά έργα που είναι πιο κοντά στα ακούσματα και γούστα της κυπριακής κουλτούρας.’

Περισσότερες Πληροφορίες

Πότε/Πού: Θέατρο Ριάλτο, την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022 στις 20:30. Λεμεσός

Επικοινωνία: Τηλέφωνο 77 77 77 45 (Δευ - Παρ 10:00-15:00 και 1,5 ώρες πριν την έναρξη των παραστάσεων)

E-ticket: www.rialto.com.cy 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση

Γίνε και εσύ κομμάτι του 5ου Make Music Cyprus και υπέβαλε την συμμετοχή σου τώρα!
Δελτίο Τύπου
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ
Τα δύο έργα που παρουσιάζει η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου
ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ