ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο Αντώνης Αντωνίου στην κορυφή των World Music charts

Ο δεύτερος προσωπικός του δίσκος με τίτλο «Θρόισμα» κυκλοφόρησε από τη σουηδική Ajabu! Records

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μεγάλη διεθνής διάκριση για τον Κύπριο συνθέτη και μουσικό Αντώνη Αντωνίου, ιδρυτικό μέλος των συγκροτημάτων "Monsieur Doumani" και "Trio Tekke". Ο δεύτερος του προσωπικός δίσκος με τίτλο "Θρόισμα" "Throisma" (που κυκλοφόρησε από τη σουηδική Ajabu! Records), σκαρφάλωσε στην κορυφή και των τριών charts που αφορούν τη λεγόμενη “World Music” για τον μήνα Νοέμβριο. Πιο συγκεκριμένα το "Θρόισμα" αξιολογήθηκε ψηλά στα: “Transglobal World Music Chart”, “World Music Charts Europe” και “Balkan World Music Chart”.

Ο δίσκος Θρόισμα κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα και έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές από τα διεθνή μέσα, όπως π χ η ανάδειξη του ως ‘Top of the World Album” από το Βρετανικό περιοδικό Songlines καθώς επίσης και ως “Best New Releases of the Week” από την εφημερίδα Financial Times.

Αυτή είναι η δεύτερη προσωπική δισκογραφική δουλειά του Αντωνίου, που έρχεται ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του πολυβραβευμένου του ντεμπούτου “Kkismettin”. Ο δίσκος περιλαμβάνει 9 κομμάτια εκ των οποίων τα δύο είναι ορχηστρικά και τα 7 τραγούδια γραμμένα στην κυπριακή ντοπιολαλιά. Έχοντας σαν βάση τη φολκ μουσική της Ανατολικής Μεσογείου, ο δίσκος κινείται σε ψυχεδελική φολκ ροκ διάθεση, διατηρώντας πάντα την πειραματική προσέγγιση που χαρακτηρίζει τη μουσική του Αντώνη Αντωνίου.

Ο δίσκος κινείται σε ψυχεδελική φολκ ροκ διάθεση, διατηρώντας πάντα την πειραματική προσέγγιση που χαρακτηρίζει τη μουσική του Αντώνη Αντωνίου.

Ο δίσκος διατίθεται σε βινύλιο, CD και Ψηφιακά από την επίσημη σελίδα Bandcamp του δημιουργού καθώς και σε επιλεγμένα καταστήματα δίσκων στη Λευκωσία. 

https://antonisantoniou.bandcamp.com/album/throisma 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση