ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Σπείρα» - Μια ηχοποιητική παράσταση του Μάριου Νικολαΐδη

Τέσσερις Πέμπτες που θα δροσίσουν τα λευκωσιάτικα βράδια μας, με φρέσκιες μουσικές και ιδέες

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Μία πολύ ενδιαφέρουσα μουσική παράσταση προτείνει ο νεαρός μουσικός Μάριος Νικολαΐδης, για τέσσερις Πέμπτες, μια παράσταση που έρχεται να δροσίσει τα λευκωσιάτικα βράδια μας, με φρέσκιες μουσικές και ιδέες. Η ποιητική σύνθεση «Σπείρα» του Μάριου Νικολαΐδη θα πάρει σάρκα και οστά μέσα από τη μουσική, την κίνηση και την απαγγελία σε έναν αεικίνητο στροβιλισμό, ο οποίος θα μεταβάλλεται συνεχώς μέσω κάθε του πράξης, σκέψης και τεχνάσματος, αναφέρει το δελτίο Τύπου που έστειλε ο Μάριος Νικολαΐδης, και ακούγοντας ξανά τη μουσική του δουλειά «Αφήνω την ψυχή μου», με το Marios Nicolaides Trio, που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2020, αντιλαμβάνομαι ότι ο Νικολαΐδης έχει κάτι πολύ ενδιαφέρον να μας πει. 

Όπως λέει ο καλλιτέχνης αυτή η ηχοποιητική παράσταση που οργανώνει επιδιώκει να μετατραπεί σε ένα «ζωντανό» και «διαδραστικό» οργανισμό και μέσα από την αφήγηση να προβληματίσει και να προκαλέσει τη γέννα συναισθημάτων και σκέψεων.  Οπωσδήποτε δεν θα είναι μια συνηθισμένη παράσταση, αφού ο καλλιτέχνης επιθυμεί απ' ό,τι αντιλαμβάνομαι επιθυμεί διάδραση, αλλά θέλει και να τοποθετηθεί! Τι ξυπνάει μέσα μας όταν διαβάζουμε ή ακούμε ένα ποίημα; Τι συναισθήματα γεννιούνται και τι εικόνες σχηματίζονται μέσα στη φαντασία μας μέσα από την ποίηση και τη μουσική; Τα ερωτήματα αυτά, που θα απευθύνει στο ακροατήριο ο καλλιτέχνης, καλείται να απαντήσει ο ίδιος και να μοιραστεί άμεσα στη σκηνή μέσω του ηχητικού καμβά που θα τον περιτριγυρίζει: κάποιες φορές με ένα τραγούδι στην κιθάρα, ένα θεματικό μοτίβο στο πιάνο, μια ανάμνηση μιας παλιάς ηχογράφησης, μια κινητική ή ρυθμική φιγούρα.

Μέσα σε τέσσερις Πέμπτες (1, 8, 15, 22 Ιουλίου) η «Σπείρα» θα γεννηθεί και θα αναγεννηθεί μέσα από ένα ανανεωμένο ηχητικό καμβά, ο οποίος θα αλλάζει κάθε εβδομάδα σε συνδυασμό με διαφοροποιημένα όργανα και κινήσεις, ούτως ώστε κάθε παράσταση να αποτελεί μία μοναδική εμπειρία, με στόχο ο θεατής να μπορεί να βιώνει κάτι νέο από παράσταση σε παράσταση. Μία ανανέωση βασισμένη στην οργανική ανανέωση που βιώνει το σώμα και η ζωή μας, η οποία παρόλο που επαναλαμβάνεται σε ένα βασικό πλαίσιο, μεταβάλλεται και μεταμορφώνεται διαρκώς.

Οι θεατές μπορούν να προμηθευτούν την ποιητική σύνθεση «Σπείρα» από τον χώρο της παράστασης.

Πληροφορίες: Πέμπτες 1, 8, 15, 22 Ιουλίου, ώρα έναρξης 9:00 μ.μ.

Καφενείο 11, Πειραιώς Λευκωσία.

Κρατήσεις: 99 030985

Είσοδος: €5

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση

Το διαδικτυακό κατέβασμα νέων τραγουδιών διαδίδεται στους ακροατές σχεδόν όπως και οι πανδημίες, σύμφωνα με μια επιστημονική έρευνα

Η μουσική σαν ιός

Η έρευνα διαπίστωσε μάλλον ότι τα νέα τραγούδια έχουν και αυτά τη δική τους «επιδημιολογική καμπύλη»
Kathimerini.gr
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ
Τραγούδια ιδωμένα από το πρίσμα και τον ήχο της σύγχρονης εποχής. Βυζαντινοί ήχοι, λαρυγγισμοί, διάλεκτοι μειονοτήτων σε συνδυασμό με μοντέρνα αρμονία και body percussion

Amalgamation Project στο FANEROMENI21

Οι γυναικείες φωνές θα σμίξουν με τα κρουστά, το βιολί αλλά και το σημερινό ήχο της ηλεκτρικής κιθάρας και του μπάσου
Kathimerini.com.cy
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ