ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συναυλία παραδοσιακής μουσική με τo σχήμα «Σαντούτο» και με την χορωδία «Λαλιά»

Μια διαφορετική μουσική βραδιά με παραδοσιακούς ήχους

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μια διαφορετική μουσική βραδιά με παραδοσιακούς ήχους θα παρουσιαστεί στον κήπο του Τεχνόπολις 20, την Κυριακή, 29 Αυγούστου 2021, ώρα 7:30 μμ. Αποχαιρετάμε το καλοκαίρι με ήχους από την μουσική παράδοση της Ελλάδας και της Κύπρου με το σχήμα ‘Σαντούτο’ αλλά και με την χορωδία παραδοσιακής μουσικής ‘Λαλιά’.

Το μουσικό σχήμα ‘Σαντούτο’ δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2015, μέσα από την κοινή αγάπη των μελών του προς την παραδοσιακή μουσική και την ανάγκη για δημιουργική έκφραση και επικοινωνία μέσα από αυτή. Αποτελείται από τους Βερόνικα Αλωνεύτου (Σαντούρι), Γιώργο Λάμπρου (Βιολί), Κωνσταντίνα Ξενοφώντος (Τραγούδι) και Χαράλαμπο Παντελή (Λαούτο). Tο ρεπερτόριο του σχήματος περιλαμβάνει τραγούδια, και οργανικούς σκοπούς από την Κύπρο και τον Ελλαδικό χώρο γενικότερα, με ιδιαίτερη έμφαση στις τοπικές μουσικές παραδόσεις της Κύπρου, Νησιών του Αιγαίου, Μικράς Ασίας και παραλίων, αστικών κέντρων Κωνσταντινούπολης - Σμύρνης, περιοχές Θράκης, Μακεδονίας κ.ά

Η χορωδία παραδοσιακής μουσικής “Λαλιά” δημιουργήθηκε στη Λευκωσία τον Οκτώβριο του 2019 από την Κωνσταντίνα Ξενοφώντος. Η ομάδα μελετά την παραδοσιακή μουσική μέσα από το τραγούδι και την διαρκή έρευνα καθιστώντας την κάθε τους συνάντηση και μια νέα εμπειρία. Το κάθε τραγούδι ξεχωριστά, σημαίνει γνωριμία με έναν ακόμα αχαρτογράφητο χώρο και πολιτισμό, διαφορετικά έθιμα και μουσικά όργανα, έναν ασυνήθιστο ήχο, ρυθμό, χορό. Το κάθε τραγούδι διδάσκεται και παρουσιάζεται με μια αισθητική γραμμή, που πατά γερά στα θεμέλια της παραδοσιακής μουσικής, έχοντας παράλληλα και το στίγμα της σημερινής εποχής.Η Μικρά Ασία, τα νησιά του Αιγαίου, η Θράκη, η Μακεδονία, η Κύπρος, η Κωνσταντινούπολη, ο Πόντος, η Κρήτη, η Νότια Ιταλία και πολλέςάλλες περιοχές, συναντιούνται στη μουσική της ‘Λαλιά’, γλεντούν και τραγουδιούνται με μεγάλο πάθος!

Περισσότερες Πληροφορίες

Στον κήπο του Τεχνόπολις 20, την Κυριακή, 29 Αυγούστου 2021. Ώρα προσέλευσης 19:00 

 

MONO με κρατήσεις στο τηλέφωνο 70002420

Προπώληση εισιτηρίων:
- Τεχνόπολις 20. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκεύη, 9π.μ – 1μμ
- Onlineπώλησηεισιτηρίων (info@technopolis20.comγια πληροφορίες)

*Στον χώρο λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί και ακολουθούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής, για την δική σας προσωπική ασφάλεια και υγεία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση

Το διαδικτυακό κατέβασμα νέων τραγουδιών διαδίδεται στους ακροατές σχεδόν όπως και οι πανδημίες, σύμφωνα με μια επιστημονική έρευνα

Η μουσική σαν ιός

Η έρευνα διαπίστωσε μάλλον ότι τα νέα τραγούδια έχουν και αυτά τη δική τους «επιδημιολογική καμπύλη»
Kathimerini.gr
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ