ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Το γράμμα» από τον δίσκο «Ο Ήλιος της Αυκής»

Ο μουσικός Βασίλης Φιλίππου οπτικοποίησε το κομμάτι του «Το γράμμα» με βίντεο του Αντώνη Φραγκούς

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Ο Βασίλης Φιλίππου κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2021 τον πρώτο του δίσκο «Ο Ήλιος της Αυκής» με εννέα πρωτότυπα δικά του κομμάτια. Στην πρώτη του αυτή δουλειά ο Φιλίππου συνεργάστηκε με τους Μιχάλη Κουλουμή, Γιάννη Κουτή, Meir Gassenbauer, Μιχάλη Μέσσιο, καθώς και με τους Efrén López-Sanz κοπούζ και Ζαχαρία Σπυριδάκη. Από τα εννέα κομμάτια, τα έξι είναι σε στίχους του Φιλίππου (πέντε στη διάλεκτο και ένα στην κοινή νεοελληνική) και τρία είναι ορχηστρικά.

Ο δίσκος «Ο Ήλιος της Αυκής» του Φιλίππου είναι μια συγκροτημένη και καλά δουλεμένη ethnic δουλειά, που δείχνει πώς το παραδοσιακό μπορεί να συγκατοικήσει με σύγχρονους μουσικούς όρους. Η προσεγμένη δουλειά που έχει κάνει ο Φιλίππου στο μουσικό κομμάτι συνοδεύεται και από το πολύ όμορφο βίντεο του Αντώνη Φραγκούς του τραγουδιού «Το γράμμα», με πλάνα από χωριά στα βουνά της επαρχίας Λεμεσού. Όπως σημειώνει ο δημιουργός: «Το τραγούδι [σ.σ. “Το γράμμα”] ξεκίνησε σαν ένα μικρό παραμύθι που έγραψα για την αγάπη μεταξύ δύο αδελφών και του πατέρα τους».

Στο «Γράμμα» συμμετέχουν οι: Βασίλης Φιλίππου: σύνθεση, τραγούδι, στίχοι, τόμπακ, Efrén López: κοπούζ, Μιχάλης Κουλουμής: βιολί, Γιάννης Κουτής: κιθάρα, Meir Gassenbauer: νέυ, Μιχάλης Μέσσιος: κοντραμπάσο.

 www.vassilisphilippou.com/album

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση