ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Younger Heart» ο νέος δίσκος της Eleni Era

Η Eleni Era, η Κύπρια μουσικός που ζει στο Βερολίνο, θα κυκλοφορήσει στις 31 Μαρτίου, τον δεύτερό της δίσκο

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Η Eleni Era, η Κύπρια μουσικός που ζει στο Βερολίνο, θα κυκλοφορήσει στις 31 Μαρτίου, τον δεύτερό της δίσκο με τίτλο «Younger Heart» από τη Louvana Records και ήδη έχουν κυκλοφορήσει δύο σινγκλ, τα κομμάτια «Who You Are» και «Walk With Me». Η Eleni μού είχε πει παλαιότερα ότι προχωράει βήμα-βήμα σε ό,τι κάνει: «η πρόκληση είναι να μη σταματήσουμε» και απ’ ό,τι φαίνεται το μόνο που δεν κάνει είναι να σταματάει.

Για το «Rise Love» η Eleni μού είχε πει ότι ο δίσκος της είναι σαν ένα μουσικό ημερολόγιο «διακρίνω μια διαφορετική Ελένη σε κάθε τραγούδι. Ταυτόχρονα, διαπιστώνω ότι όλα τα τραγούδια αποτελούν κομμάτι του σημερινού μου εαυτού». Νιώθω ότι και το «Younger Heart» θα ακολουθήσει έναν παρόμοιο δρόμο για τη σύλληψη της μουσικής ιδέας, που έγινε δίσκος. Τα δύο σίνγκλ που κυκλοφόρησαν είναι κατά κάποιο τρόπο μουσικοί οδοδείκτες, η Eleni εξωτερικεύει ό,τι εσωτερικά ζυμώνει.

Το πρώτο single της Eleni Era «Who You Are», όπως σημειώνεται στο δελτίο Τύπου που κυκλοφόρησε, εκφράζει μια διηγητική διάθεση γεμάτη μελαγχολικό πλούτο και αξιοπρέπεια, αποκαλύπτοντας την ανάγκη της μουσικού να αγκιστρωθεί από τη διαδικασία αυτοαποδοχής στην οποία βρίσκεται. Η Eleni λέει ότι όλα όσα ψάχνουμε βρίσκονται βαθιά μέσα μας και ήταν πάντα εκεί «Και αν επιτέλους δούμε τον εαυτό μας με ανιδιοτελή αγάπη, τότε θα καταλάβουμε πραγματικά ποιοι είμαστε». Το ηχόχρωμα του σινγκλ «Who You Are» μπορεί να είναι γεμάτο από τον μελαγχολικό πλούτο της ίδιας της τραγουδοποιού, ωστόσο τόσο ο στίχος όσο και η διαδρομή του κομματιού δείχνουν στον ακροατή έναν φωτεινό μονοπάτι.

Το δεύτερο σινγκλ, το «Walk With Me» της Eleni Era από την άλλη προχωράει λίγο πιο πέρα, είναι λιγότερο εσωστρεφές, μια νότα πιο αισιόδοξο. Θα έχει, λοιπόν, ενδιαφέρον να ακολουθήσει κανείς τον δρόμο που έχει χαράξει στον δεύτερό της δίσκο, τον «Younger Heart».

Ο δίσκος προπωλείται στο: https://www.louvanarecords.com/youngerheart

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση