ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«The LEGO Batman» ανεβάζει το υπερηρωικό φαν τουβλάκι-τουβλάκι

Η δεύτερη LEGO-περιπέτεια αποτελεί ένα απολαυστικό animation

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η δεύτερη LEGO-περιπέτεια κυκλοφορεί στα σινεμά και αποτελεί ένα απολαυστικό animation το οποίο παντρεύει το υπερηρωικό σύμπαν της DC Comics με την αγαπημένη «τετράγωνη» αισθητική της θρυλικής δανέζικης εταιρείας.

Αυτή η απίθανη σκανδιναβική χώρα με την εθνική ποδοσφαιρική ομάδα που πήρε το Euro του 1992 έχοντας... άμμο παραλίας στις εμφανίσεις της, που τάραξε τα λιμνάζοντα κινηματογραφικά νερά με το αφτιασίδωτο Δόγμα 95 και κοκκινίζει κάθε φορά που ο Λαρς φον Τρίερ πιάνει μικρόφωνο­ στις Κάνες. Από εκεί κατάγεται η οικογένεια Κρίστιανσεν, η οποία εμπνεύστηκε ένα παγκόσμιο σύστημα παιχνιδιών με σήμα κατατεθέν ένα πλαστικό τουβλάκι.

Στη LEGO o σκανδιναβικός μινιμαλισμός συνάντησε την παιδική δημιουργικότητα και γέννησε ένα μύθο που βασίζεται σε μια απλούσταση ιδέα: ακόμη και τα πιο εντυπωσιακά κτίρια του κόσμου, τα περίτεχνα αρχιτεκτονικά δείγματα ανθρώπινης διάνοιας, βασίζονται στη μονάδα που λέγεται «τούβλο». Η οικογένεια Κρίστιανσεν έφτιαξε, λοιπόν, μια «παιχνιδιακή μονάδα», ένα τουβλάκι 2x4 και άφησε την παιδική φαντασία να κάνει θαύματα. Αξίζει μόνο να αναφέρουμε ότι έξι τουβλάκια LEGO μπορούν να συνδυαστούν με 915.103.765 τρόπους!

Επίσης η μοναδική LEGO-σύλληψη είχε κάποια χαρακτηριστικά που τη μετέτρεψαν σε παγκόσμιο φαινόμενο. Το πρώτο από αυτά είναι η διαχρονικότητα. Τα κομμάτια που πρωτοφτιάχτηκαν το 1958 εφαρμόζουν απόλυτα με αυτά που φτιάχνονται σήμερα στα εργοστάσια της εταιρείας. Σε μια κοινωνία όπου η τεχνολογία αλλάζει τα δεδομένα της ζωής μας μέσα σε μήνες, ένα παιχνίδι αντέχει πεισματικά στο πέρασμα του χρόνου, δίνοντας την ευκαιρία σε κάθε παιδί να παίξει με τα τουβλάκια του παππού του!

Το δεύτερο είναι ότι τα LEGO αφορούν τα παιδιά κάθε κοινωνικής τάξης.
Όλοι μπορούν να αποκτήσουν ή ακόμη να βρουν από κάπου μια ντουζίνα κομμάτια και να μπουν στο κόλπο τουβλάκι τουβλάκι. Το τρίτο είναι ότι η τετραγωνισμένη αισθητική των παιχνιδιών προσφέρει ένα μη ρεαλιστικό αναπαραστατικό αποτέλεσμα, στο οποίο θα μπορούσε να βρει κάποιος συγγένεια ακόμη και με σπουδαία καλλιτεχνικά ρεύματα όπως ο κυβισμός, ο σουρεαλισμός κ.ά.

Αυτοί είναι οι λόγοι που τα LEGO κατάφεραν να γίνουν με τον καιρό ένα από τα θεμελιώδη... τουβλάκια της παγκόσμιας ποπ κουλτούρας. Από τη δεκαετία του ’90 οι ιθύνοντες της εταιρείας άρχισαν να χρησιμοποιούν την επινοητικότητά τους και σε άλλα πεδία εκτός των παιχνιδιών. Τα videogames με τους «τετράγωνους» ήρωες μετατράπηκαν σε μεγάλες εμπορικές επιτυχίες, τις οποίες ακολούθησαν επικές pop culture φιέστες στις κονσόλες, όταν η LEGO... τετραγωνοποίησε τον Ιντιάνα Τζόουνς, τους ήρωες του «Star Wars» και, φυσικά, γνωστούς υπερήρωες, με τη δανέζικη εταιρεία να κυκλοφορεί ταυτόχρονα ανάλογες σειρές με πραγματικές φιγούρες και κατασκευές.

Η εμφάνιση του ποπ φαινομένου και στις κινηματογραφικές αίθουσες ήταν αναπόφευκτη. To 2014 η «Ταινία LEGO», το πρώτο animation με την υπογραφή της εταιρείας, σεναριακά ευρηματικό και με σαρκαστικό χιούμορ, έκανε σχεδόν μισό εκατομμύριο δολάρια εισπράξεις σε ολόκληρο τον κόσμο! Τώρα είναι η σειρά της «Ταινίας LEGO Batman», με τον αγαπημένο ήρωα της DC Comics να πρωταγωνιστεί σε μια απολαυστική περιπέτεια που βάζει στο στόχαστρο την αλαζονεία του μασκοφόρου εκδικητή, προσφέροντας δράση, ξεσηκωτικά μουσικά διαλείμματα και άφθονο φαν. Μια δελεαστική οικογενειακή πρόταση που επιπλέον διαθέτει μια πραγματική... υπερηρωική μεταγλώττιση. Δείτε παρακάτω τους πρωταγωνιστές της!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση

Η προβολή και παρουσίαση της ταινίας μικρού μήκους του Ανδρέα Σεϊτάνη θα γίνει το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου
Kathimerini.com.cy
 |  ΣΙΝΕΜΑ
X